Gjør arbeidsplassen levende grønn

KLØFTA: De fleste arbeidsmiljøer har i følge Tropisk Design godt av grønne planter.

- Vi leverer levende planter, kunstige planter, moseprodukter, plante belysning og annet tilbehør, sier Helene Gaustad og Torfin Sæther som sammen driver Tropisk Design AS.

De fleste arbeidsmiljøer har godt av grønne planter. Tropisk Design AS på Kløfta og Lillestrøm leverer interiørbeplantning til alle arbeidsplasser, inngangspartier og offentlige bygg fra Moss til Lillehammer.

Har du ikke lyst til å kjøpe, kan du leie beplantningen. Dere kan også overlate vanningen og stell til Tropisk Design. Det er faktisk en vanlig løsning, for både store og små arbeidsplasser. Tropisk Design har kunder som leier alt fra 5 til 400 planter til sine lokaler.

- Uavhengig av størrelse vil en eller flere grønne planter ha en positiv effekt på en arbeidsplass. Stadig flere oppdager dette og velger levende planter til både avskjerming og dekor.

Levende planter øker også trivsel på jobben og reduserer sykefravær. Interessen for levende planter i bedrifter har skutt i været de siste årene etter at forskning viser at planter fjerner mye av skadelige gasser inne, øker luftfuktigheten og forbedrer konsentrasjonsevnen.

Tropisk Design leverer planter og krukker, plantevegger og trær, og de skreddersyr egne løsninger for hver enkelt kunde, sier gründer og en av innehaverne Helene Gaustad. Hun driver Tropisk Design AS siden 2002 sammen med Torfin Sæther og de har ytterligere to ansatte.

På servicerunder

Tropisk Design AS har sitt tilholdssted på Kløfta, men har nylig øket kapasiteten med et lager og produksjonslokale i Lillestrøm. Nå har de store ambisjoner om å levere enda flere planter til bedrifter på Østlandet.

Servicepersonalet reiser jevnlig ut til sine kunder og steller plantene på beste måte. Planteservicen inkluderer garanti, så de skifter ut planter som dør eller blir for gamle og store for sine krukker.

Nå når våren nærmer seg er det tid for beskjæring, jordpåfyll og gjødsling.

Gir faglige råd

- Vi kommer gjerne på befaring til kunder for å vurdere hva slags planter som passer i interiøret. Noen ganger blir det levende planter, og andre ganger kunstplanter. Vi gir gjerne våre fagråd om slikt, sier Helene Gaustad.

Kunstplanter er også et stort produkt for Tropisk Design. Ofte velger kunder slike løsninger på steder der det er vanskelig å få levende planter til å trives. Det kan være på grunn av lys, temperatur eller andre påvirkninger. I dag er kunstige planter så naturtro at de er et godt alternativ for mange.


Klikk en emneknagg for å lese mer: