Har løsningen for bedrifter med lav takhøyde

FREDRIKSTAD: Er det lavt under taket? Strekktak i stabil og holdbar PVC gir deg en romfølelse som fjerner all form for klaustrofobi.

Føler du at det er lavt under taket på arbeidsplassen din? Norén Maler og Byggtapetserforretning i Fredrikstad har en løsning. Strekktak i stabil og holdbar PVC gir deg en romfølelse som fjerner all form for klaustrofobi.

En rekke bedrifter og privatpersoner har allerede bestilt og fått montert taket «alle» snakker om, men som mange tror er kostbart og problematisk å montere. Slik kan det nemlig se ut ved første øyekast. Strekktak i blank utførelse gir deg et eksklusivt rom der du får følelse av at taket bare fortsetter i høyden.

– Nå kan vi ikke gjøre noe med verken den fysiske eller mentale takhøyden på distriktets arbeidsplasser, men vi kan gi en følelse og et inntrykk av det. Det kan være vel så viktig, sier Marita Evensen.

Perfekt for våtrom

– Det siste halvåret ha mange privatpersoner bestilt strekktak på badet eller kjøkkenet. Taket som er produsert i pvc fungerer jo også som en fuktsperre og er perfekt for våtrom, sier daglig leder Bjørn Ivar Carlsen. Han legger til at taket også leveres i matt utførelse, noe som gir et eksklusivt uttrykk og blir et garantert samtaletema, enten det er i private hjem, i butikken eller på kontoret.

– Det er flere forretninger som har montert slike tak og får positive tilbakemeldinger fra kundene. Takene vekker oppsikt i alle farger og utførelser.

Vokser seg større

Norén Maler og Byggtapetserforretning AS er fortsatt eneste leverandør av strekktak i Østfold. Både direkte og gjennom produsenten i Drammen får de jevnlig bestillinger.

– Det blir flere forhandlere rundt i landet etter hvert. Håndverksgruppen, som vi er medeiere i, har nå representanter og leverandører i både Ålesund og Arendal. Vi tror dette vil vokse seg større i fremtiden. Vi håper flere vil vurdere å montere strekktak i nybygg. Det gir store fordeler blant annet ved kabling og belysning.

Norskprodusert

– Vi så for et snaut år siden at det var et stort marked for denne typen tak også i Østfold. Derfor valgte vi å satse på produktet, sier Marita Evensen. Håndverksbedriften har tre medarbeidere som utvikler kompetanse på denne typen tak, og de takene som er montert så langt er levert med godt resultat.

– Alle våre tak blir produsert i Drammen, og det tar kun et par dager fra vi tar mål, til taket er klart til montering. Vi er godt fornøyd med produktet og interessen vi har opplevd så langt, sier Evensen.

Mange muligheter

Strekktak har en rekke store fordeler, men den største er kanskje fleksibiliteten og friheten til å kunne utforme et tak som vil vekke både beundring og oppsikt. Her er det mulig å bygge inn alt fra kantbelysning og spotter, til ventilasjon eller lysdioder som gjør om hele taket ditt til en heldekkende lyskilde.

Fordeler

  • Vedlikeholdsfritt
  • Rask montering uten utflytting av møbler Krever ikke grunnarbeid
  • Fører ikke til byggestøv
  • Installeres etter at veggene er ferdige
  • Taket skjuler elanlegg, ventilasjon og ujevnheter i byggkonstruksjon Kan tas ned for ettermontering av lys, ventilasjon og lignende
  • Enkelt å demontere eller bytte ut
  • Holder i mange tiår

Hvitt strekktak i pvc gir et eksklusivt inntrykk i enhver stue. Både kabler og spots kan skjules og bygges inn i taket.

Stort behov for flere fagfolk

- Vi har hendene fulle med oppdrag og har behov for opptil fem nye medarbeidere. Men kandidatene vokser ikke på trær, sier Bjørn Ivar Carlsen.

I sommer har oppdragene med oppussing av flere skoler i distriktet tatt mye av kapasiteten. Norén Maler og Byggtapetserforretning har rammeavtale med Fredrikstad kommune, og den gir mange oppdrag. Nå har bedriften inngått en lignende avtale også med Råde kommune.

Alle trår til

– Det er mange som er interessert i å jobbe hos oss, men vi stiller strenge krav og ønsker kun selvstendige, dyktige personer som kan faget godt. Det viser seg å være vanskelig å få til, men vi gir oss ikke. Behovet for flere ansatte har gjort at alle, enten de jobber på kontoret eller i ledelsen, har måttet trå til ute. Det er likevel en mer behagelig utfordring enn å tvinne tomler og lure på hva man skal bruke tiden til, sier Carlsen.

200 års samlet erfaring

Noréns hovedområder består av malingarbeid, tapetsering, gulvarbeid, flisarbeid, branntetting og strekktak. Historien strekker seg helt tilbake til 1960, men selskapet ble nyetablert i 1991 under ny eier. Gjennom årevis med erfaring har de opparbeidet seg en uvurderlig kompetanse og et godt renommé innenfor bransjen. Fokus ligger på kontinuerlig å jobbe i tråd med våre verdier om kundeservice og kvalitet. Bedriften som består av 22 ansatte opererer i hele Østfold.

Miljøfyrtårn

– Når du velger oss, skal du være trygg på at arbeidet blir utført i henhold til vedtatte normer og lovfestede retningslinjer. Våre ansatte har derfor kompetanse og sertifisering innen våtrom, varmearbeid, stillasebygging, liftbruk og brannmontering/branntetting. Vi er også en miljøsertifisert bedrift. Vårt firma tilbyr alltid gratis befaring, slik at vi kan komme med våre synspunkter på hva som bør gjøres i ulike prosjekter. Norén er stolte medeiere av Håndverksgruppen, som er en landsdekkende kjede med 47 medlemsbedrifter. Protecta er annen landsdekkende kjede som er spesialisert innen passiv brannsikring, og som Norén også er medeier i.


Norén Maler- og Byggtapetserforretning AS

  Pb 134
1650 Sellebakk

905 25 067

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.