Åpner møteplass for vekst, innovasjon og rådgivning

I januar 2022 åpner dørene til Veksthuset Askim. Her skal bank, forsikring, eiendomsmegling og advokater samles under samme tak.

Banksjef Lars André Dingstad-Eriksen, daglig leder Lena Axelsson og advokat Thor Anders Smith Hoen ser frem til åpningen av Veksthuset Askim.(Foto: Jonas Ingstad)
Banksjef Lars André Dingstad-Eriksen, daglig leder Lena Axelsson og advokat Thor Anders Smith Hoen ser frem til åpningen av Veksthuset Askim.(Foto: Jonas Ingstad)

I januar 2022 åpner dørene til Veksthuset Askim. Her skal bank, forsikring, eiendomsmegling og advokater samles under samme tak. Målet er å skape en uformell møteplass for vekst, innovasjon og personlig rådgivning i Askim sentrum.

Gjennom etableringen av Veksthuset Askim er målet å gjøre det enklere for folk å få gode råd om lån, sparing, bolig og juridiske avtaler, og å bidra skape vekst for næringslivet i Indre Østfold.

– Vi ønsker å skape en uformell møteplass for personlig rådgivning, enten du trenger banktjenester, forsikring, skal kjøpe eller selge eiendom eller har behov for å snakke med en advokat. Dette er rådgivning du kan ha behov for både når du er ung, i etableringsfasen eller godt voksen. Vi ønsker å være der for deg, når du trenger oss, sier Lars André Dingstad-Eriksen, banksjef i Trøgstad Sparebank.

Sammen med Aktiv Eiendomsmegling og Smaalenenes Advokatfirma står Trøgstad Sparebank bak nyetableringen Veksthuset Askim. Om et år, i januar 2022, flytter Veksthuset Askim inn i nyoppussede lokaler i Stasjonsmester Frost gate 18-20, midt i sentrum av Askim. 

– Vi ønsker å bidra med kompetent støtte og rådgivning, både til folk flest, men også til næringslivet i Indre Østfold, slik at vi sammen kan skape vekst, innovasjon og nye arbeidsplasser, sier Dingstad-Eriksen.

Lena Axelsson, daglig leder for Aktiv Eiendomsmegling, ser frem til åpningen av Veksthuset Askim. 

– Bank og eiendomsmegling henger sammen. Begge deler er ofte forbundet med store avgjørelser i livet. Å kjøpe og selge bolig, enten det er for første eller femte gang, er viktige beslutninger som vil påvirke din og familiens økonomi i mange år. Vi snakker gjerne om det som «boligreisen». På denne reisen kan det være godt å snakke med en kompetent rådgiver, enten det er innen bank, eiendom, eller juss, sier Axelsson. 

Smaalenenes Advokatkontor, som består av fire advokater, blir også en del av Veksthuset Askim.

– Gode avtaler er gull verdt, både for privatpersoner og i næringslivet. I mange faser av livet er det å få juridisk rådgivning noe av det smarteste du foretar deg, enten det er snakk samboerkontrakter, kjøp av hus sammen eller fordeling av arv. I dag kan kundene ordne det meste selv på nettet, men vi er også opptatt av å tilby personlig rådgivning når du trenger det, sier Thor Anders Smith Hoen, advokat i Smaalenenes Advokatkontor.

– Vårt mål er å skape en møteplass med åpne dører og lav terskel for å ta kontakt. Vi vil at dette skal bli et levende veksthus, der folk stikker innom for en kaffe og en prat om økonomi, juss eller eiendom, sier Dingstad-Eriksen.  

Den lokale eiendomsutvikleren Erik Svarstad eier bygget i Stasjonsmester Frost gate som nå skal pusses opp før Veksthuset Askim flytter inn. 

– Da Trøgstad Sparebank tok kontakt med oss og presenterte planene for Veksthuset Askim, ble vi raskt med på laget. Bygget er det mest sentrale i Askim og fortjener en oppblomstring. Vi kommer til å være med å fylle huset med spennende kompetansebedrifter og gi bygget det løftet det fortjener, sier Svarstad.

Østre Linje Arkitektur og Landskap AS har fått oppdraget med å transformere det tidligere banklokalet til moderne og lyse kontorlokaler. Bygget er arkitekttegnet og ble bygd i 1982 for å huse Den norske Creditbank (DnC). Bygget har allerede veldig gode kvaliteter å bygge videre på.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt for oss. Her skal vi skape gode, kreative arbeidslokaler med fellesarealer som inviterer til uformell dialog, og med en fasade skal ønske folk velkommen inn, sier daglig leder Kaja Svenneby. 

Samarbeidspartnerne bak Veksthuset Askim har plass til flere.

– Vi skal være med og løfte Askim. Vi er overbevist om at vi blir bedre sammen, sier Dingstad-Eriksen.

For flere spørsmål, ta kontakt med:

  • Lars André Dingstad-Eriksen, banksjef i Trøgstad Sparebank, tlf. 975 89 080
  • Lena Axelsson, daglig leder for Aktiv Eiendomsmegling, tlf. 971 70 601
  • Kaja Svenneby, daglig leder for Østre Linje Arkitektur og Landskap, tlf. 416 03 605
  • Erik Svarstad, eiendomsutvikler, tlf. 995 24 085


Trøgstad Sparebank

  Trøgstad Torg 5, Trøgstad

  69 82 49 00

  www.tsbank.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: