Kompaktbolig takket være Grønt tiltaksfond

– Tilskuddet var helt avgjørende for at vi kunne sette i gang, sier daglig leder i Crea Eiendom, Eirik Dulsrud.

– Uten støtte fra Grønt tiltaksfond og LillestrømBanken kunne vi neppe startet vårt prosjekt allerede nå, sier daglig leder Eirik Dulsrud i Crea Eiendom AS.
– Uten støtte fra Grønt tiltaksfond og LillestrømBanken kunne vi neppe startet vårt prosjekt allerede nå, sier daglig leder Eirik Dulsrud i Crea Eiendom AS.

– Tilskuddet fra Grønt tiltaksfond var helt avgjørende for at vi kunne sette i gang vårt kompaktboligprosjekt. Det sier daglig leder i Crea Eiendom AS, Eirik Dulsrud.

Tiltaksfondet ble etablert av Lillestrøm kommune og LillestrømBanken i fellesskap for å bøte på noen av de negative virkningene koronasituasjonen fikk på det lokale næringslivet. Begge parter bidro med midler, slik at fondet ble på tre millioner kroner. Etter en litt treg start, strømmet søknadene på, og hele fondet ble delt ut i løpet av første formannskapsmøte i kommunen. Av 45 søkere ble det delt ut hele 25 stipend. Ved vurdering av søknadene ble det lagt vekt på bidrag til økt aktivitet og sysselsetting samtidig som det også ble vektlagt at prosjektet har fokus på miljøvennlige og nyskapende løsninger. Søkerne kunne maksimalt få tildelt 200.000 kroner til sine prosjekter.

Bygger prototyp

– Da vi leste om fondet og de kriteriene som måtte oppfylles for å få tilskudd, bestemte vi oss raskt for å søke. Søknaden ble godkjent, og det var helt avgjørende for at vi nå kan bygge en prototyp av en kompaktbolig. Tidspunktet fondet ble etablert på passet oss perfekt, sier Dulsrud, som håper boligene i serien skal vekke interesse.

Crea Eiendom AS, som siden starten i 2015 har vært Lillestrøm-basert, har så langt utviklet og bygget vanlige privatboliger for familier over hele Romerike. 

Modulbaserte boliger

– Det er flere som har valgt å satse på kompakte boliger, men ikke helt slik vi har planer om. Vår løsning blir permanente, fullverdige boliger og ikke slike som står på hjul og kan flyttes rundt. De blir prosjektert og bygget i henhold til TEK17. Husene er modulbaserte, har lavt klimaavtrykk, er fleksible med mulighet for fremtidige utvidelser og endringer. Når behovet endrer seg, kan man koble til en ekstra modul og innrede denne slik man ønsker. Håpet er at mange skal finne tomteplass til dette, enten på større byggefelt eller i egen hage. Det er mange eldre eneboliger med romslige tomter, der man kan etablere en utleiebolig, for eksempel, sier Dulsrud.

Han trekker frem LillestrømBanken som en svært positiv samarbeidspartner.

Personlig relasjon

– Ikke bare i forbindelse med dette prosjektet, men vi har brukt samme bank siden starten i 2015. De tenker på samme måte som oss når det gjelder utvikling i Lillestrøm og er tett integrert med næringslivet i kommunen. Vi setter pris på å kunne ha en personlig relasjon med banken og har fått god hjelp helt siden starten. Det føles trygt når vi står foran det nye prosjektet, sier Dulsrud. Han legger til at de nå skal finpusse på detaljene før byggingen av den første boligen starter.

– Vi har allerede planer om å delta på «Bygg Reis deg» 2021, enten med en ferdigbygd bolig eller modeller. Vi gleder oss til å vise markedet våre løsninger.

Kjenner næringslivet

LillestrømBanken liker å samarbeide tett med innovative bedrifter i hjemkommunen. Crea Eiendom er en perfekt representant for dette.

– Vi har stor lokalkunnskap, kjenner næringslivets alle sider og er lokalpatriotiske. Samtidig har vi erfarne medarbeidere som kan finne fleksible løsninger gjennom raske beslutningslinjer. Det er et variert næringsliv i Lillestrøm, og det er stor forskjell på en etablert og en nystartet virksomhet. Vi kjenner de ulike utfordringene og kan være behjelpelige med gode løsninger, sier administrerende banksjef Siri Berggreen i LillestrømBanken. Banken har vokst kraftig de siste årene, og har styrket sin posisjon som en naturlig bank for store og små bedrifter.

Bank i kraftig vekst

– Vi har økt utlånsvolum med over 40 prosent fra 2016, og det krever at vi har kapasitet til å følge opp gamle og nye kunder. Vi ligger i et område med kraftig vekst, men vokser faktisk enda raskere enn det. Likevel krever ikke det flere ansatte, siden vi er gode på å ta i bruk og utvikle nye verktøy, sier Berggreen.

Pågangen ble likevel litt større enn forutsatt da korona-sjokket lamslo hele nasjonen og ikke minst bedriftene i midten av mars. Da var det mange bedriftsledere som hadde behov for et godt råd eller to.

– Vi valgte tidlig å ta kontakt med våre kunder, både store og små. Kontaktene har gjort at vi har kunnet gi tilbakemeldinger til myndighetene om treffsikkerheten i de tiltakene som ble satt i verk. Det førte blant annet til at egenandelskravet i en av tilskuddsordningene ble fjernet.

Liker «hele» kunder

LillestrømBanken er genuint interessert i sine kunder og ønsker at de skal lykkes, både privat og i næringslivet. Derfor liker de bedriftseiere som har valgt LillestrømBanken både privat og som næringsbank.

– Vi kan yte enda bedre tjenester når vi ser hele bildet. Vi kan gi helhetlige råd om hva som lønner seg mest for både person og bedrift. Ofte kan en bedriftsleder også få samme kunderådgiver uansett rolle. Hvis ikke, er det aldri mer enn en meter eller to til en kollega, sier Martin Fagerli, som er leder for forretningsutvikling og -støtte.


Bærekraftig toppnotering

Eikas kunder er klare i sin dom; LillestrømBanken er sammen med de øvrige bankene i alliansen, den mest bærekraftige i bransjen!

– Med tanke på alle som jobber hardt i banken hver eneste dag er slike kåringer verdifulle, sier administrerende banksjef Siri Berggreen. 

– Det er lett å tenke miljø når man snakker om bærekraft, men det er minst like viktig å ta samfunnsansvar, opptre etisk og gi støtte til lokalmiljøet. Vi er en lokalbank som skal være i lokalmiljøet i også fremtiden, og da er vi nødt til å oppføre oss, sier Martin Fagerli. Det er tydelig at bankkundene mener at de gjør nettopp det.

Topplass totalt

Det er Norsk Bærekraftbarometer som står bak kåringen, og det er første gang forbrukere har sagt sin mening om nettopp dette temaet. Mens Eika-alliansen gikk helt til topps i sin bransje, kom de helt oppe på fjerde plass total blant alle norske virksomheter.

Mer enn 6 000 personer deltok i undersøkelsen i regi av Handelshøyskolen BI, Barcode Intelligence og Norstat, og sammen med de andre Eika-bankene scoret LillestrømBanken høyt på økonomisk bærekraft.

– Vi er også aktive med tanke på bærekraftig drift og utvikling hos våre kunder og støtter gjerne prosjekter som tar utgangspunkt i dette.


LillestrømBanken

  Torget 5, Lillestrøm

  63 80 42 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.lillestrombanken.no

{/show}