Investor lover trygge arbeidsplasser

Landbruker fra Hobøl har kjøpt to industriselskaper i Rygge.

Søsterselskapene Moss Montering og Vestby Sveis og Industriservice, i Årvoll næringspark i Rygge, er overtatt av Breivik Holding. I Moss Montering har Olav Breivik kjøpt 100 prosent av aksjene, mens i Vestby Sveis har han kjøpt 52 prosent, melder Moss Avis.

Breivik har dessuten overtatt 50 prosent av aksjene i industribygningen Årvollskogen 50. Aksjepostene har Breivik ifølge avisen kjøpt fra Rune Arnesen og Mette Iren Schau Hageberg, som også sitter i ledelsen i begge selskaper.

De to selskapene, som til sammen sysselsetter 23, har slitt kraftig det siste året. Så vel omsetning som inntjening har hatt kraftig tilbakegang. Samlet omsetning var i fjor på 32 millioner kroner.

800 millioner kroner

– Vi henvendte oss til Olav Breivik fordi vi mente han var den beste til å ta bedriftene videre. Vi trengte et tungt og solid eierskap og et friskt pust, sier Rune Arnesen og Mette Iren Schau Hageberg til Moss Avis.

Olav Breivik er kjent for å gjøre pengemaskiner av dårlig drevne virksomheter. Gjennom Breivik Holding eier han blant annet Bilbutikk 1, tre byggevareutsalg tilknyttet Maxbo-kjeden og Ringvoll-klinikken. Han er for øvrig involvert i eiendom, landbruk og skogbruk.

I alt kan Breivik Holding skilte med en omsetning på over 800 millioner kroner. Hva han har betalt for selskapene i Rygge er ikke kjent, skriver Moss Avis.