Nå har Veksthuset i Askim åpnet

For kort tid siden åpnet Veksthuset midt i Askim sentrum. Kompetansehuset skal fylles med ulike rådgivningstjenester som på sikt skal skape enda flere arbeidsplasser i Askim.

Advokat Inger-Line Dingstad-Eriksen fra Smaalenenes Advokatkontor, bankavdelingssjef Fredrik Frøshaug og daglig leder Lena Axelsson i Aktiv Eiendomsmegling er glad for endelig å ha blitt samboere i det nye Veksthuset i Askim. Nå ønsker de næringslivskundene velkommen til kommunens råeste næringsbygg. (Foto: Jonas Ingstad)

For kort tid siden åpnet Veksthuset midt i Askim sentrum. Kompetansehuset skal fylles med ulike rådgivningstjenester som på sikt skal skape enda flere arbeidsplasser i Askim.

De første som flyttet inn var Trøgstad Sparebank, Aktiv Eiendomsmegling og Smaalenenes Advokatkontor.

– Med dette samler vi kunnskap og kompetanse fra beslektede bransjer under ett tak. En del av visjonen vår er at det skal være et senter for bærekraftig vekst og innovasjon og at vi på sikt skal skape flere arbeidsplasser i Askim. Trøgstad Sparebank er en del av Eika-gruppen, og i samarbeid med dem har vi fått til etableringen av Veksthuset, sier banksjef Lars André Dingstad-Eriksen.

Med Veksthuset åpner samtidig Trøgstad Sparebank dørene til en helt ny filial i Askim. Fra før har de hovedkontoret i Trøgstad og en filial i Fetsund. Nyansatt avdelingsbanksjef i Askim, Fredrik Frøshaug, gleder seg til det som kommer. Med seg har han to rådgivere til i nyopprettede stillinger, nemlig Øyvind (61) som har mange års erfaring som kunderådgiver i en annen lokalbank og Sondre (26) som kommer fra en bank i Follo.

- Spennende møteplass

Smaalenenes Advokatkontor kjenner bygget i Stasjonsmester Frosts gate godt fra før, for her har de hatt kontorer i en årrekke. Ny har de flyttet tilbake etter renoveringen.

– Det var godt å komme hjem igjen til et nytt hjem. Jeg må skryte av både utleier, Erik Svarstad, og de lokale arkitektene i Østre Linje som virkelig har forstått konseptet og gått for det fullt ut. Jeg gleder meg sånn til å ønske klienter velkommen her i de råeste lokalene i Indre Østfold, forteller advokat Inger-Line Dingstad-Eriksen ivrig. Hun flytter inn i nye lokaler med advokatkollegaene Bjørn Olav Nome og Thor Anders Smith Hoen. De driver alle hver sin praksis og har hjulpet folk i Askim med juridisk rådgiving siden Bjørn Olav startet opp kontorfellesskapet i 2006.

Kollegialt nettverk

Lena Axelsson representerer Aktiv Eiendomsmegling avdeling Askim. Hun gleder seg til et nytt kapittel i Veksthuset Askim.

– Dette blir et nytt kapittel, og jeg er så glad for at vi er med. Det er givende med en samarbeidspartner som er fremoverlent og som har lyst til å komme seg opp og fram og ta en posisjon i Indre Østfold med base i Askim. Dessuten blir det veldig godt å få et større kollegialt nettverk, forteller den blide eiendomsmegleren.

Flere på vei inn!

Med disse tre aktørene inne i Veksthuset og Eika-gruppen som samarbeidspartner, ligger alt til rette for at bygget blir som planlagt - en møteplass for vekst, innovasjon og personlig rådgivning både for den enkelte og for næringslivet i Askim og Indre Østfold. Og det stopper ikke her, planleggingen av neste fase er allerede i gang.

– Vi er i dialog med flere selskaper aktører som komplementerer de som allerede er her. Selskapene som kommer inn vil være helt selvstendige, og de eneste forpliktelsene vil være den sosiale og faglige deltagelsen på huset. Her skal vi bruke fellesarealene og dele og motta faglig kompetanse, forteller banksjefen i Trøgstad Sparebank, Lars Andrè Dingstad-Eriksen.

 


Veksthuset Askim

  Stasjonsmester Frostsgate 18-20, 1830 Askim

  69 82 49 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.veksthusetaskim.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: