Solid ny økonomisk allianse for bedriftskundene

Fra 1. november er de i samme konsern og gir kundene sine tallhjelp og rådgivning i alle fasetter. Vigres er blitt en del av konsernet SpareBank 1 Østfold Akershus, og bytter navn til SpareBank 1 Regnskapshuset.

Bank og regnskap sammen er en fordel både for kundene og de ansatte. Vigres har i mange år vært en dyktig partner for sine kunder. Med SpareBank 1 Østfold Akershus som nye eiere, dannes et solid grunnlag for å sikre og utvikle et enda større kompetansemiljø, og bredere tjenestetilbud. I tillegg bidrar det til attraktive lokale kompetansearbeidsplasser.

Hjelpe bedriftsledere

Vigres er et norsk nasjonalt eksempel på hvordan regnskapsbransjen har beveget seg fra permer og papirbilag til raske og smidige digitale skyløsninger. Nå er bransjeglidningen mellom bank og regnskap et faktum. Sammen med banken, skal regnskapshuset bidra til utvikling av regionen blant annet gjennom å hjelpe bedriftsledere og eiere å lykkes med å utvikle sine virksomheter.

- Lokale kompetansearbeidsplasser gir økt attraktivitet og styrker regionen vår. Med 38 ansatte, og vi søker enda flere, beveger vi oss fra 33 mot 40 millioner i omsetning. Veksten fortsetter, men det aller viktigste er at vi skaper gode kundeopplevelser og at våre ansatte trives, sier daglig leder Thor Anders Hansen.

Nytt navn, samme folk
I kontorene i Sarpsborg, Fredrikstad og Moss har hver enkelt ansatt rigget seg for å bidra effektivt for sine kunder når man jobber med ulike digitale skyløsninger dagen lang. Statsautoriserte regnskapsførere og lønnsmedarbeidere strekker seg langt for å dyrke kundeforholdet og bistå med tallbehandling og rådgivning i alle varianter.

- For kundene og de ansatte blir det nå nytt navn, men med de samme folkene. Vi blir med på videre utvikling i en større sammenheng - på lag med kundene våre, smiler Hansen.

Også klimaregnskap

- De ansatte har i mye større grad blitt kundens rådgiver de siste årene. Det har gjort arbeidsplassen attraktiv for økonomer på jobbjakt. Visjonen de siste årene er like aktuell for den nye eieren.

Den videre utviklingen blir veldig spennende. Produktene våre er regnskap, lønn og rådgivning, men også jobb med de ulike regnskapssystemene, integrasjoner, og klimaregnskap som et nytt arbeidsområde, forteller Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bildet: Daglig leder Thor Anders Hansen

Solide integrasjoner

Integrasjoner handler om å mate inn data i ett system og nyttiggjøre seg av dette i flere ulike systemer og sammenhenger. Et eksempel på dette er markeds- og kunderelasjonssystemer som veves sammen med økonomisystemet. Og bankintegrasjon blir enda tettere. Nå får man også bankens eget økonomisystem på menyen (SpareBank 1 Regnskap) som et av de ulike økonomisystemer de ansatte har høy kompetanse på.

Daglig leder Thor Anders Hansen styrer en bedrift som har hatt organisk vekst gjennom mange år. Fortsatt er det behov for flere ansatte, og han frir til kompetente folk som vil være i det teknologiske førersetet for økonomer.

- Vi økonomer har i veldig mange år vært opptatt av historiske tall. Fremover vil en regnskapsfører fungere mer som en kontroller som ser mer fremover, sier han.

Samfunnet blir mer og mer komplekst. Myndighetene stiller mer detaljerte krav til bedriftenes rapportering. I tillegg er dagens bedriftsledere helt avhengig av å ha ferske tall å styre bedriften etter. Derfor fortsetter veksten, for en tallknuser og rådgiver for de som ønsker profesjonell hjelp.

Storfornøyd ny eier

Administrerende direktør Arild Bjørn Hansen i SpareBank 1 Østfold Akershus forteller at de styrker kundetilbudet til bedriftskundene ytterligere. Banken har gjort analyser av mange regnskapsfirmaer før man til slitt valgte å kjøpe Vigres. Det er heller ingen hemmelighet at Vigres har hatt flere beilere som de har takket nei til.

- Vigres fremstår som et veldig godt drevet regnskapsbyrå. De ansatte har høy kompetanse og lang erfaring, noe som gjør oss trygge på at vi har sikret oss det aller beste regnskapsbyrået, sier han.

Han ønsker også at driften i Vigres fortsetter som vanlig, og er glad for at alle ansatte er med videre slik at kundene ikke merker noen forskjell. Men ambisjonene for fremtiden er at samarbeidet skal merkes i form av enda bedre kundeopplevelser.

  • Bedre kundeopplevelser: Thor Anders Hansen og Arild Bjørn Hansen har ambisjoner for både ansatte og kunder for blir med fra Vigres over i det nye SpareBank 1 Regnskapshuset. Kompetente ansatte er de samme folkene, som skal sørge for minst like gode kundeopplevelser i fremtiden.
  • Klimaregnskap: Produktene og løsningene blir de samme som før, og i tillegg har vi nå SpareBank 1 Regnskap. Men i tillegg skal kundene få hjelp til klimaregnskap, og til det grønne skiftet og bærekraft i samfunnet.


Vigres AS

  Kalnesveien 5, 1712 Grålum
  69 97 19 30
  www.vigres.no

{/show}