Tør du vente med digitalisering av økonomifunksjonene?

Mange av oss nyter synet av at robotgressklipperen surrer rundt på plenen, mens vi slapper av med en kaffe. Samtidig velger mange selskaper manuelle og regnearksbaserte rapporteringsverktøy.

Avdelingsleder Nina Beck Pettersen, seniorrådgiver Lars Petter Gjermundsen og seniorrådgiver Eva Helen Jordal hos TheVIT i Fredrikstad.
Avdelingsleder Nina Beck Pettersen, seniorrådgiver Lars Petter Gjermundsen og seniorrådgiver Eva Helen Jordal hos TheVIT i Fredrikstad.

Mange av oss nyter synet av at robotgressklipperen surrer rundt på plenen, mens vi slapper av med en kaffe. Samtidig velger mange selskaper manuelle og regnearksbaserte rapporteringsverktøy.

Hvordan kan bedrifter over hele landet bli sterkere digitalt og få utbytte av den digitaliserte økonomien? Vi har snakket med flere sentrale personer hos TheVIT.

Digitaliserte økonomiprosesser

Økonomisystemene har vært digitale i noen tiår, men nå digitaliseres også prosessene, noe som åpner for helt nye muligheter.

– I dag er det store gevinster å hente dersom man er villig til å kaste gamle rutiner over bord, uttaler Sven Helge Alme, leder for IT i TheVIT.

Nina Beck Pettersen, avdelingsleder i Fredrikstad, bekrefter dette:

– Vi opplever en helt annen hverdag ved at arbeidsoppgavene har flyttet seg fra punching og registrering av bilag til analyser, rapportering og rådgivning for kundene.

Effektivisering er en av de største og mest synlige effektene av digitalisering, rett og slett ved at mange manuelle prosesser automatiseres.

– Samlet sett gjør dette at kostnadene reduseres betydelig, sier administrerende direktør Stein-Ragnar Noreng.

Medarbeidere som lykkes med bruk av ny teknologi er tre ganger mer produktive (ekstern lenke)

Dashboard med sanntidsdata

Med digitale og automatiserte økonomiprosesser slipper man «tallflytting» og tidkrevende manuelt arbeid. Du får et skreddersydd dashboard med nøkkelinformasjon som er relevant for hver enkelt. Slik får man løpende oppdatert regnskap og styringsinformasjon i sanntid.

– Det gjør at beslutninger kan fattes raskere og bedre, fremhever Stein-Ragnar, og blir supplert av seniorrådgiver Eva Helen Jordal:

– Det er moro og inspirerende å være med på å lage gode rapporter og dashboard for våre kunder. Det gir grunnlag for god økonomistyring.

Business Intelligence

Regnskap og nøkkeltall i sanntid gir en helt annen fleksibilitet og gjør at man kan betale for verdiøkende tjenester i stedet for produksjon av historiske rapporter.

– Dette muliggjør Business Intelligence (ekstern lenke), sier Alme entusiastisk.

Informasjonen distribueres til dem som trenger den, noe som fører til at endringer kan initieres mye raskere. Dette blir ofte kalt "stille endringsledelse" (ekstern lenke) og kan ha stor betydning for resultatet i bedriften.

– Ikke bare er styringsinformasjon tilgjengelig i sanntid, men du kan få detaljinformasjon på driverne for lønnsomhet som gjør at kvaliteten på styringsinformasjonen er bedre, skyter Micael Ueland entusiastisk inn. 

Hvordan kan TheVIT hjelpe?

– Vi har ett mål: Å finne de beste og mest optimale løsningene for våre kunder, sier Alme.

TheVIT ikke er gift med et konkret system og har dessuten egne utviklere som jobber med robotisering.

– Hver bransje har sine særegenheter og bruker ofte systemer som er utviklet for bransjen.  Vi kjenner til hva som kreves for å utnytte slike systemer optimalt. Vi mener det er viktig å se det store bildet sammen med kunden. Det skaper verdi umiddelbart og motivasjon for resten av reisen, sier Noreng og Ueland.

Henter kjøredata

TheVIT har kompetanse og erfaring innenfor mange bransjer. Det gjør at de bidrar med skreddersydde løsninger for spesielle bransjebehov. Kontoret i Fredrikstad jobber f.eks. for en kunde som driver med transport.

– Her henter vi kjøredata fra hver enkelt lastebil og setter det sammen med data fra både ordresystemet, timeregistrering og regnskapssystemet. Da får vi daglig tall som muliggjør optimalisering av driften, sier seniorrådgiver Lars Petter Gjermundsen entusiastisk.

 Les hvordan kundene opplever å samarbeide med oss (ekstern lenke)

Skybaserte systemer

Selv om TheVIT er systemuavhengig mener Sven Helge Alme at ekte skybaserte systemer (ekstern lenke) et svært viktig kriterium plattformmessig.

– Det gir en rekke fordeler som integrasjonsvennlighet, brukervennlighet, enkel prisstruktur, og ikke minst at arbeidsdelingen får en helt annen dimensjon. Vi har implementert PowerOffice Go, Xledger (eksterne lenker) og Tripletex for mange kunder, men vi har også erfaring med en rekke andre ERP-systemer, sier han.

 Les om våre verktøy (ekstern lenke)

Tenk fortjeneste, ikke besparing

Hva kan man forvente å spare ved å digitalisere driften?

– Det avhenger av hvor mange manuelle rutiner og operasjoner man har i dag. Det er derfor mer interessant å spørre hvor mye man kan forvente å tjene på å digitalisere driften. svarer Stein-Ragnar Noreng.

Gjennom digitaliseringen øker treffsikkerheten og hastigheten på beslutningene, noe som igjen fører til bedrede resultater. I tillegg frigjør du årsverk fra administrasjon til salg, marked og annet kunderelatert arbeid, som bidrar til å øke inntektene.

– Digitalisering av virksomheten medfører derfor både lavere kostnader og muligheter til høyere inntekter, sier en samstemt gjeng fra TheVIT.

 Kontakt oss for en uforpliktende prat om hvordan du kan digitalisere økonomiprosessene (ekstern lenke)


TheVIT AS

  Rosenborgveien 3A, 1630 Fredrikstad

  951 02 918

  www.thevit.no

{/show}