Scania rykker fra konkurrentene

Scania har hatt et år uten sidestykke med 45 prosent av det norske markedet for buss og lastebil over 16 tonn. Suksessen smittet over på søsterselskapet Scania Finans som finansierte flere biler enn noen gang.

Selger Magne Knold ved Scania Råde og Halden, distriktssjef Lars Jørgen Skaar i Halden og distriktssjef i Scania Finans AB André Eriksen har hatt et rekordartet 2019. Nå ser det ut til at de går inn i et like hektisk 2020.
Selger Magne Knold ved Scania Råde og Halden, distriktssjef Lars Jørgen Skaar i Halden og distriktssjef i Scania Finans AB André Eriksen har hatt et rekordartet 2019. Nå ser det ut til at de går inn i et like hektisk 2020.

Tungbilprodusenten Scania har hatt et år uten sidestykke i 2019 og la beslag på 45 prosent av det norske markedet for busser og lastebiler over 16 tonn. Suksessen smittet over på søsterselskapet Scania Finans AB som i 2019 finansierte flere biler enn noen gang.

I 2018 solgte Scania syv biler mer enn nærmeste konkurrent. I 2019 ligger tallet på 700! De nye modellene har tatt markedet med storm, og det ser ikke ut til å roe seg i 2020 heller. Hos forhandleren i Halden har de hendene fulle og har måttet legge om til to skift på verkstedet for å gi kundene den raske servicen de fortjener. Bestillingene på nye biler er fortsatt rekordmange, og Scania Finans jobber døgnet rundt med gode finansierings- og forsikringstilbud.

Ett kontaktpunkt for alt

- Vi ønsker selvfølgelig at alle som kjøper ny Scania skal finansiere den gjennom oss, og i dag har vi cirka 30 prosent av nybilsalget. Det er ganske mye, men vi jobber hele tiden knallhardt for at alle våre kjøpere skal se fordelene de får ved å handle alt på ett sted. Siden prisene er ganske like i markedet, vinner vi mye på personlige relasjoner, servicegrad og god kundepleie. Det er ikke mange finansieringsinstitusjoner kundene kan stikke innom for en prat i dag, men det kan de hos Scania Finans. Vi holder riktignok til på Furuset i Oslo, men er stadig på reise ut til Scania-forhandlerne, forteller distriktssjef André Eriksen.

Han har ansvar for Østfold og Buskerud i tillegg til Sør- og Vestlandet.

Landsdekkende nettverk

Scania Finans samarbeider tett med alle sine avdelinger. Det samme gjelder Halden, som er én av to avdelinger i Østfold. Den andre ligger i Råde.

- Vi jobber veldig godt sammen med begge, noe vi setter stor pris på. Noe av det som skiller Scania fra andre forhandlere er at vi har et landsdekkende forhandlernettverk, og Scania Finans har egne distriktssjefer og selgere i alle regioner, sier Eriksen.

Store og små kunder

De fleste kundene til Scania Finans er mindre bedrifter som har fra én til tre biler. Det betyr at eier, daglig leder, innkjøpsansvarlig og sjåfør kan være én og samme person. Da er det viktig å bruke en leverandør som skjønner utfordringene og legger til rette for en knirkefri hverdag.

- Det starter jo alltid med at kunden kjøper en bil, men deretter ordner vi gjerne med resten. Kunden slipper en rekke telefoner og papirer. Mange setter stor pris på å drive sin virksomhet uten å måtte ta tak i finansiering og forsikring, og Scania Finans behandler alle kunder likt, enten de er små eller store, sier André Eriksen.

Scania Finans har i dag åtte ansatte som til sammen omsetter 1,3 milliarder kroner. Scania Finans tilbyr annuitets- og serielån, finansiell og operasjonell leasing, samt forsikring for alle som kjøper ny Scania.


Scania Finans AS – avd. Norge

Gml. Leirdals vei 11
Oslo

22 06 45 00

www.scania.noKlikk en emneknagg for å lese mer: