Stor nytte av Spartas B2B-nettverk

SARPSBORG: Lokale MA Kontor & Papir og den landsdekkende kjeden Håndverksgruppen er begge fornøyde samarbeidspartnere i Sparta.

- Mange bedrifter har stor nytte av b2b-nettverket i Sparta. Vi har fått mange nye samarbeidspartnere, sier daglig leder Morten Andersen i MA Kontor & Papir.

Lokale MA Kontor & Papir og den landsdekkende kjeden Håndverksgruppen er begge samarbeidspartnere i Sparta. – Vi har stor nytte av b2b-nettverket og har utviklet viktige forbindelser, sier Morten Andreassen og Tony Støkkebo.

Begge partnerne har tidligere spilt ishockey, og selv om det kan ha spilt en rolle når de valgte å bli partnere i Sparta, legger de vekt på helt andre sider nå. Sparta har utviklet sitt forhold til næringslivet de siste årene, og både Andreassen og Støkkebo trekker frem samlingene de har vært på den senere tiden.

- Jeg har vært samarbeidspartner i 14 år, men den siste tiden har det skjedd mye i forholdet mellom partnerne og Sparta. Mens vi tidligere ble invitert til en samling og fikk servert litt informasjon før vi fikk servering, er nivået helt annerledes nå. På de siste samlingene har nettverket fått anledning til å bli kjent gjennom ulike tiltak. Det har knyttet oss nærmere sammen og vi har allerede hatt utbytte av det, sier Morten Andreassen.

Jordnær klubb

- I utgangspunktet kan man se på vårt forhold til idretten som et samfunnsansvar, men når det gjelder Sparta var vi interessert i å koble oss til et b2b-nettverk i Østfold. Da henvendelsen kom for et par år siden hadde vi nylig frigjort noen midler og valgte altså ishockey og Sarpsborg selv om vi ikke har noen direkte tilknytning til regionen. Vi har en medlemsbedrift i Fredrikstad, og Sparta har et spennende nettverk som vi tror kan være med å utvikle vår posisjon i Østfold. Vi er med i nettverket for å markedsføre våre tjenester og ønsker selvfølgelig noe igjen for vår innsats. Så langt føler vi at vi har fått det, og har nylig forlenget avtalen med Sparta. Det er en jordnær klubb som passer vår filosofi godt, sier daglig leder i Håndverksgruppen Tony Støkkebo.

Felles interesser

MA Kontor & Papir leverer alt man trenger til bedriften, fra kopipapir og plastmapper til kaffe og kaker. Bedriften har tre ansatte som kontoret er preget av forholdet til Sparta.

- Det er en positiv sideeffekt av engasjementet vårt. Vi skaper felles interesser som sveiser oss sammen på arbeidsplassen. Vi får også uanmeldt besøk av flere kontakter i Sparta-nettverket, og det som starter med en hockeyprat, ender gjerne med business, sier Morten Andreassen.