Trøgstad Sparebank godt etablert i Fetsund

FETSUND: I fjor pusset Trøgstad Sparebank opp og moderniserte. Et tegn på at den eneste banken i Fet kommune er kommet for å bli.

Fagansvarlig forsikring Lars Stian Burhol og avdelingsbanksjef Stian Skageng er to bedriftsrådgivere næringslivet kan ta en kopp kaffe med i Fetsund. (Foto: Stian M. Eriksen/IOSS-Foto).
Fagansvarlig forsikring Lars Stian Burhol og avdelingsbanksjef Stian Skageng er to bedriftsrådgivere næringslivet kan ta en kopp kaffe med i Fetsund. (Foto: Stian M. Eriksen/IOSS-Foto).

I fjor ble lokalene til Trøgstad Sparebank i Fetsund pusset og modernisert. Et klart tegn på at den eneste banken i Fet kommune er etablert og har kommet for å bli. – Vi har fått et godt fotfeste, sier avdelingsbanksjef Stian Skageng.

Strengt tatt trenger man ikke et fysisk banklokale for å utføre tjenestene i dag. Likevel trekker et stort flertall frem nettopp det i brukerundersøkelser. Det er ikke bare pensjonister, men hele 70 prosent under 30 år som sier personlig kontakt og rådgivning er viktig i mange situasjoner.

- Det har Trøgstad Sparebank tatt konsekvensen av, sier Stian Skageng. – De fleste unge føler behov for å sette seg ned med en rådgiver og vurdere de ulike sidene både når de skal gifte seg, kjøpe sin første bolig, etablere familie eller til og med skille seg. Det er ikke uten grunn av vårt slagord er «det meste kan løses over en kopp kaffe», fortsetter banksjefen.

Gode relasjoner

Banken i Fetsund sentrum står også åpen for næringslivskundene og er en bank med fullt og bredt tilbud til bedrifter. Ikke bare liker filialsjefen at man stikker innom når man har behov for det – han oppfordrer til og med næringslivsledere til et besøk.

- Vi liker å være til stede i alle faser i en bedrifts liv og vet at vi kan etablere gode kundeforhold når vi møtes. Vi vokser kraftig i hele Nedre Romerike og får høy score på alle undersøkelser om kundetilfredshet, både på bank og forsikring. Vi har gode løsninger for små- og mellomstore bedrifter og får mange nye kunder fra de store bankene, der mindre bedrifter merker at de ikke når frem. For oss er gode relasjoner viktig, sier Stian Skageng.

Viktig bidragsyter

Trøgstad Sparebank er en gammel institusjon i lokalmiljøet og har vært en viktig samfunnsaktør i 170 år, men avdelingen i Fetsund åpnet først i 2000. Fortsatt er det en eierløs bank, som gir mye av sitt overskudd tilbake til samfunnet de lever i og av. De siste 10 årene har de gitt tilbake 10 millioner kroner til ulike prosjekter, klubber og foreninger i lokalmiljøet. Nylig inngikk banken er treårig sponsoravtale med den nye hallen i kommunen, som nå heter Eika Fet Arena.

- Vi er glade for hver eneste krone vi kan gi tilbake til nærmiljøet. Det er viktig for oss og betyr mye for lag og foreninger.

Lokalbank og sparringspartner

I tillegg til dyktige rådgivere har Trøgstad Sparebank god lokalkunnskap, noe som gjør banken godt rustet til å være en sparringspartner for bedrifter. Dette er noe av det banken bidrar med:

  • Eie eller leie utstyr og lokaler – hva lønner seg egentlig?
  • Banken finner ut hvilke forsikringer som er viktige for bedriften.
  • Alle bedrifter er pålagt å ha en pensjonsordning for dine ansatte.
  • Banken hjelper til med å finne riktige fakturarutiner og digitale løsninger som letter hverdagen og sikrer god betalingsevne i selskapet.

- Sammen finner vi løsningene som gjør hverdagen din enklere, og som gir deg mer tid til å gjøre det du er best på – å drive bedriften din.