Vil møte strengere krav til bærekraft

Alle virksomheter vil møte strengere krav til bærekraft. Hva kan din bedrift gjøre for å komme i forkant?

«Vi vet at virksomhetene i Østfold og Follo har travle dager, og vi har lagt alt til rette for at det skal være enkelt for dem å komme i gang med bærekraftsarbeidet.» Klaus Hansen, leder Rådgivning og Grete Thunæs, Markedssjef i BDO

Mange ledere opplever bærekraft som et stort og uoversiktlig begrep, men for næringslivet er det i ferd med å få konkrete konsekvenser.

I tillegg til kommende krav om rapportering, øker presset fra både samarbeidspartnere, kunder og leverandører som har forventninger om mer bærekraftig drift. Hvis du er usikker på hvordan du skal komme i gang med bærekraftsarbeidet i din bedrift, kan rådgiverne på ditt lokale BDO-kontor tilby løsninger som gjør dette enklere.

Et viktig utgangspunkt for å lykkes innen bærekraft er å øke den interne forståelsen og bevisstheten hos egne medarbeidere. Ved å bruke e-læring og en oppfølgende workshop kan man skape felles forståelse for temaet bærekraft,  skape engasjement og få fram forslag til hvordan bedriften kan jobbe videre med konkrete tiltak.

Lav terskel og lokal tilnærming

To av tre norske toppledere mener at bærekraft og miljøvennlig drift er en forutsetning for å drive lønnsomt i 2030. Mange innser at det kan gi økt konkurransekraft og drive tilgang på kapital og råvarer, i tillegg til å utgjøre en omdømmerisiko. Likevel er det bare et fåtall av små- og mellomstore bedrifter som ser på bærekraftig drift som sentralt i forretningsstrategien. Terskelen for å komme i gang kan virke høy, og det er vanskelig å vite hvor man skal starte.

Lavterskeltilbud som kan skreddersys til virksomhetens behov

BDO i Østfold/Follo tilbyr e-læringsprogrammet «Lærekraft» - og har sett effekten av å la alle de 110 medarbeiderne i regionen gjennomføre det, før de hadde en halvdags samling med gruppearbeid og felles diskusjoner. «Lærekraft» er en fleksibel løsning som kan gjennomføres når medarbeiderne har tid til rådighet, og som med fordel kan følges opp med fysiske samlinger. «Lærekraft» kan også tilpasses etter behovene i en bransje eller virksomhet, og dermed gjøre arbeidet med bærekraft enda mer målrettet.

Bærekraftsarbeid skaper engasjement

Innen få år vil alle virksomheter i Norge møte strengere krav til bærekraft fra både kunder, leverandører og myndigheter. Arbeidet bør være langsiktig og sees i sammenheng med øvrig strategiarbeid. Ved å engasjere de ansatte vil man kunne få fram ideer og forslag fra de som kjenner bedriften aller best og som ledelsen kanskje ellers vil gå glipp av. 


BDO Østfold/Follo

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.bdo.no

{/show}