fbpx
Naringsliv.no
 

Obs! Vær oppmerksom på at dette innholdet er mer enn to år gammelt.

Bravida på Jessheim er lokalt tilpasset, har personlig service og tilstedeværelse, men også del av et stort konsern. Det betyr sikkerhet, stabilitet og kraft nok til å gjennomføre større prosjekter.

Jessheim-avdelingen er en elektroavdeling i Bravida Region Oslo som driver med det meste innen sterk- og svakstrøm. Alt fra service, installasjon og rehabiliteringer. På bare seks år har de vokst fra en liten avdeling på 4-5 ansatte som i hovedsak jobbet kun på Oslo Lufthavn, til en større aktør i Romerike med over 40 medarbeidere. De satser på drifts- og serviceavtaler for både større og mindre oppdragsgivere. I dag har de kapasitet til flere driftsavtaler, som har blitt en viktig produkt.

Tar ansvar

– Vi har blant annet en betydelig driftsavtale på AHUS, der Siemens Installasjon som senere ble oppkjøpt av Bravida, i sin tid hadde elektro- og svakstrømsinstallasjoner da sykehuset ble bygget. Avtalen er alene verdt 5–6 millioner kroner i året for oss, og da forsøker vi å være tilgjengelig om det skulle oppstå problemer eller behov som kunden trenger hjelp til. Det gjør vi, enten det er store eller små kunder. Når vi forplikter oss til en avtale tar vi ansvar og følger opp, sier avdelingsleder Kjartan Hansen.

Mye jobb på Gardermoen

Elektroavdelingen er en av de store i regionen og er engasjert i prosjekter deretter. Det største de er involvert i nå er elektroinstallasjonene på Pir Nord, som er en del av utbyggingen av flyplassen på Gardermoen. Prosjektet har en verdi på overkant 130 millioner kroner. Her stiller Jessheim avdelingen pr nå 10–12 mann, i tillegg til bas og to prosjektledere. Det er så omfangsrikt at det er et delingsprosjekt med Bravidas Prosjektavdeling i Region Oslo som også stiller med betydelige ressurser.

Låner fra andre

– I tillegg har Bravida hentet ressurser fra Gøteborg, Kristiansand og Trondheim.  Det er en styrke for oss å låne fra andre Bravida-avdelinger. For oss er det viktig at våre representanter er «formet» i henhold til Bravidas krav til pålitelighet og nøyaktighet, sier Hansen.

De kjenner ”Bravida-kulturen”.  Dette er et godt eksempel på hvordan Bravida kan sette sammen store og kompetente team når oppgaven krever det. Det er også i noen grad behov for å leie inn personell på slike store prosjekter.

Blir til jobben er klar

Bravida sier det er tøff konkurranse i markedet. Men fornuftig nok legger mange oppdragsgivere ofte vekt på flere ting enn bare timepris. Bommer man med innkjøp av tjenester kan det fort bli dyrt.

– Det er viktig for oss å vise til våre kvaliteter og holdninger. Det er vel så viktig som timepris. Vi har en fin gjeng montører som står på for å få jobben gjort, til riktig kvalitet. Våre oppdragsgivere er jo ofte avhengige av at anlegget og strømforsyningen fungerer som den skal, og da stiller vi opp, sier serviceleder Hans-Olav Røtterud.

Næringskunder og entreprenører

Elektrikerne på Jessheim har blitt spesialiserte på mange unike områder som følge av de oppdrag de har hatt. Det har vært mye flyplass og sykehus, noe som har gitt kompetanse på spesielle og avanserte løsninger.

– Vi har opparbeidet kunnskap om prosjektstyring i alle størrelser, sier servicelederen.

Lokalt har Bravida på Jessheim driftsavtaler med næringskunder men også med borettslag. I tillegg har avdelingen del av landsomfattende avtaler for sitt område. Bravida er også en av tre leverandører som har fått rammeavtale med Øvre Romerike Innkjøpssamarbeid, et innkjøpssamarbeid mellom kommunene på Øvre Romerike.

– Her håper vi at også vi skal få bidra og vise oss som en god leverandør for kommunene i Øvre Romerike. Ramme- og driftsavtaler er et videre satsingsområde for oss og vi håper på å etablere enda flere fornøyde kunder, både stort og smått.

 Bravida har også en satsning mot entreprenører og byggemarkedet i Romerike og regner på flere interessante forespørsler om dagen. Det er mye spennende som skjer i dette området.

– Bravida har målsetting om å bli det naturlige førstevalget og ønsker å bidra til å skape merverdi for våre kunder avslutter Hansen.