Renhold viktigere enn noen gang

Et halvt år etter koronautbruddet har mange bedrifter valgt å desinfisere dører, toaletter og kaffemaskiner flere ganger daglig.

Marianne Hansen, salgssjef og driftsansvarlig; Kjetil Bingen, it-ansvarlig og Camilla Kolbjørnsen, administrasjonssjef hos Anker Renhold AS tror bedrifter i fremtiden vil holde fast ved nye og grundigere renholdsrutiner.
Marianne Hansen, salgssjef og driftsansvarlig; Kjetil Bingen, it-ansvarlig og Camilla Kolbjørnsen, administrasjonssjef hos Anker Renhold AS tror bedrifter i fremtiden vil holde fast ved nye og grundigere renholdsrutiner.

Et halvt år etter koronautbruddet har mange bedrifter valgt å desinfisere dører, toaletter og kaffemaskiner flere ganger daglig. 

– Rutinene endret seg over natten, sier driftsansvarlig og salgssjef Marianne Hansen i Anker Renhold AS.

Mange av kundene deres tok kontakt for å få råd om hvordan de skulle forholde seg i den nye hverdagen.

– Vi startet med å lage nye standardiserte prosedyrer, men la raskt vekk disse, og nå skreddersyr vi prosedyrene for hver enkelt kunde. Behovene er forskjellige, og det er store variasjoner for hvor utsatt arbeidsplasser og arbeidstakere er, sier administrasjonssjef Camilla Kolbjørnsen.

Hun opplevde at bransjen de jobber i ble klassifisert som samfunnsviktig over natten.

La om rutinene

Det skjedde mye like etter 12. mars, ikke minst måtte de sørge for å beskytte både egne ansatte og kundene de besøker.

– Noen reduserte renholdet, siden mange måtte jobbe hjemmefra, og en rekke virksomheter stengte ned i en periode som følge av pålegg fra myndighetene. Andre arbeidsplasser fikk nye behov som blant annet medførte hyppigere renhold på kritiske steder. Vi la om en rekke rutiner, blant annet når det gjelder desinfisering av kontaktflater, kjøkken, toaletter og andre smitteutsatte steder. Vi gikk gjennom hvert kundetilfelle for seg og endret rengjøringstidspunkter på  arbeidsplasser. Det er viktig å unngå personlig kontakt der det er mulig og enkelte ønsket ikke at vi kom til arbeidsplassen i arbeidstiden. Nå har alle våre medarbeidere fått opplæring og bruker beskyttelsesutstyr når de er ute på arbeidsplassene. 

Ingen permitterte

– Vi var tidlig ute med informasjon til våre kunder om både nye rutiner og det vi kunne om hvordan viruset oppførte seg på ulike flater og materialer. Det var ingen som visste noe om dette, og behovet for kunnskap var stort, sier IT-ansvarlig Kjetil Bingen.

– På steder der personer har jobbet annenhver uke, har vi tilpasset oss dette og byttet renholdere, slik at de samme renholderne kun har hatt kontakt med samme personer på arbeidsplassen hver uke, sier Marianne Hansen.

– Som følge av de tiltak vi gjorde har vi sluppet å permittere renholdere på grunn av koronapandemien, legger Bingen til.

Alkoholfri desinfisering

Hele organisasjonen hos Anker Renhold har gått gjennom en bratt læringskurve det siste halvåret, både når det gjelder prosedyrer og produkter. Selv om mange sverger til alkoholbasert desinfisering, er dette helt ute av sortimentet hos Anker.

– Vi bruker kun ett produkt til all desinfisering, og det er helt alkoholfritt, for ikke å skade materialene vi rengjør. Det er dokumentert effektivt mot koronaviruset og skader verken lakkerte flater eller laminatgulv. Mange har dessverre opplevd skader som følge av rengjøring med alkohol, men der har vi vært tidlig ute, ikke minst takket være gode leverandører. 


Anker Renhold AS

  Industriveien 14c, 2020 Skedsmokorset

  23 14 16 80

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.anker-renhold.no

{/show}