Vil gjøre rent bord i Østfold

OSLO: Ren Service er store innen renhold og vedlikehold. Nå ønsker de å etablere seg i Østfold.

Ren Service AS er en stor aktør innen renhold og vedlikehold i Oslo og Akershus. Nå ønsker de å etablere seg i Østfold i løpet av 2018.

- Vi har allerede inngått en flerårig avtale med Halden kommune og ser at Østfold og Follo har mange spennende bedrifter. Derfor ønsker vi styrke vår posisjon, sier daglig leder Thorkild Henningsen.

Han leder en offensiv og moderne bedrift med 175 ansatte som vinner markedet med sitt konsept.  Bedriften vokser raskt.

Unik bredde

Ren Service AS ble startet i 2004, og har opplevd en kraftig vekst de siste årene. Siden 2014 er omsetningen doblet, og bedriften budsjetterer med å passere 100 millioner kroner i 2020. Satsingen i Østfold blir derfor viktig, og bedriften har ansatt Trond Elvegaard, som er godt kjent fra bransjen i Østfold gjennom en årrekke som salgs- og kundeansvarlig i regionen.

- Det er flere renholdsbedrifter på markedet, men få kan skilte med et så bredt tjenestespekter som oss. Ren Service kan ta seg av alt fra vanlig renhold av kontorer, til fasade- og vindusvask, garasjefeiing og rengjøring av tak. Vi har både maskiner og utstyr til alle typer oppdrag, sier Trond Elvegaard.

Egne ansatte

Ren Service omsetter i dag for 60 millioner kroner, ca. 50 prosent av omsetningen leveres til offentlige virksomheter, med andre ord stat og kommune. Det betyr orden i eget hus, miljøsertifisering og gode arbeidsforhold for ansatte.

- Vi velger dessuten å benytte egne ansatte og ikke leie inn personale til oppdragene. Det gir oss gode tilbakemeldinger fra kunder som ønsker et tillitsfullt og stabilt forhold. Vi er også opptatt av å skape arbeidsplasser lokalt. Derfor velger vi ikke å betjene Østfold fra Oslo, men å etablere en egen avdeling i Østfold.

En totalleverandør av servicetjenester

Ren Service AS er kjent for å levere kvalitet i alle ledd, enten det gjelder ordinært renhold, fasadevask, garasjefeiing eller rehabilitering av gulvflater. De som har valgt Ren Service trekker ofte frem bredden i tjenestene.

Det er alltid en utfordring å sette sammen en gruppe leverandører av ulike tjenester. Tenk så enkelt det er å bare kunde forholde seg til ett, eneste telefonnummer, enten man skal vaske gulv, gjøre ren fasaden, feie garasjekjelleren, fjerne graffiti eller slå ned istapper. Ren Service leverer alt dette og litt til.

- Det er betydelig konkurranse i markedet, men vi opplever stadig flere kunder som ikke bare er opptatt av pris, men også innhold i tjenesten. Vi benytter avansert utstyr og miljøvennlige rengjøringsmetoder, noe som er helt avgjørende for å få oppdrag i dag. Derfor er vi også sertifisert Miljøfyrtårn, sier daglig leder Thorkild Henningsen.

Rentvanns-systemer

Ren Service kan for eksempel rengjøre glassfasader med kun rent vann.

- Vann er et fantastisk løsemiddel og transportmiddel. Men vann fra springen er ikke helt rent. Det inneholder forskjellige urenheter, som kalk, mineraler, saltforbindelser, avleiringer, klor, alkalier med mer. Det vil derfor ikke løse opp smuss. Selv i Norge, hvor drikkevannet er av meget høy kvalitet, er konsentrasjonen av urenheter høy nok til at den vil ses som flekker på vinduer og fasader. Ved å rense og ionisere vann gjennom spesielle filtre får man en svært effektiv og miljøvennlig vinduspuss for glass og fasader. Smuss og flekker på overflaten blir oppløst innenfra, fordi vannet er svært aktivt. I kombinasjon med mekanisk bearbeiding med børste kan man fukte, rengjøre og skylle alle overflater. Resultatet er rene vinduer uten striper og skjolder samtidig som at man unngår bruk av sterke og skadelige kjemikalier.

Skaper bedre inneklima

Ren Service AS har gode systemer og rutiner, men kjennetegnes først og fremst av evnen til å tilpasse systemene og leveransene til hver enkelt kunde og situasjon. For å lykkes med det jobber de for å være tettest mulig på kunden og kundens virksomhet. De skreddersyr alltid løsninger til de ulike utfordringene.

Hensikten med renhold er å fjerne smuss, støv og forurensning fra innemiljøet. Dette er ikke noe man bare utfører av estetiske grunner, men også for å unngå kontakt med, og innånding av, irriterende bakterier, sporer og støv. God rengjøring bidrar også for å minimere slitasjen på bygninger.

Ren Service AS har medarbeidere som liker tøffe utfordringer. Selv om de aller fleste oppgavene kan løses enten fra bakkenivå eller med lift, hender det at fasadeklatring må til for å løse vanskelig oppgaver.

- Det hører ikke til den dagligdagse jobben, men vi lar oss sjelden stanse av en utfordring.

Holdbart vedlikehold

Mange gulv blir solgt som vedlikeholdsfrie i dag, men det stemmer svært sjelden. Det nordiske klimaet gjør at gulvene våre får en spesielt tøff påkjenning gjennom de forskjellige årstidene. Salt, vann, kulde og varme gjør at vi må sørge for jevnlig gulvbehandling. Ren Service tilbyr en rekke tjenester innenfor behandling av gulv, blant annet PUR-behandlingen som gir et resultat som holder i årevis.