Jobber hardere når andre bremser

- Vi må våge å være offensive og positive, sier daglig leder Jens  Mellquist i VM Sveis og Montering i Moss.

Bedriften omfatter de to tradisjonsrike bedriftene Moss Montering og Vestby Sveis & Industriservice som ble kjøpt og fusjonert av den nye eieren Breivik Holding AS fra Hobøl. Begge skal videreføre sine merkenavn og har vært «samboere» på Årvollskogen et par år allerede og kjenner hverandre godt. Nå skal de utnytte hverandres spesialkompetanse enda tettere enn før, noe som skal komme markedet og kundene til gode. Daglig leder Jens Mellquist ser lyst på fremtiden for den industrirettede virksomheten.

Tre hovedområder

- Vi favner nå så bredt at vi kaller oss totalleverandør for industrikunder, sier Mellquist. Han peker på tre hovedsatsingsområder for bedriften:

  • Byggkonstruksjon
  • Montasje/industri
  • Service

Service i vekst

- Innenfor byggkonstruksjon har vi mange offentlige kunder og er engasjert i mange store prosjekter i Norge, både på operaen for NRK og i regjeringskvartalet i Oslo. Innenfor montasje og industri har vi mange store industrikunder i tillegg til økende mengder vedlikeholdsoppdrag på båter og skip. Når det gjelder serviceavdelingen satser vi litt ekstra på dette område fremover. Vi inngår flerårige serviceavtaler og overtar vedlikeholdsansvaret i en rekke virksomheter. Dette er en avdeling i stor utvikling, og vi ansatte nylig tre nye medarbeidere som alle må være forberedt på kreative løsninger og utrykning med korte frister. Vi kan garantere å være på plass hos kunden maks to timer etter at vi får henvendelsen. Dette gjelder uansett dag og tid på døgnet. Med over 30 ansatte er vi i stand til å holde det gående døgnkontinuerlig dersom akutte behov oppstår, vi har rutiner for slikt, sier Mellquist.

Velger ekspansjon

I årene fremover kan VM Sveis & Montering utvikle seg også utenfor dagens fagområder. Det er markedets krav og behovet kundene til enhver tid har som vil avgjøre det.  Innenfor konsernet er det allerede i dag tilgjengelig både snekkere og elektrikere, noe som øker leveringsdyktigheten og fleksibiliteten ytterligere.

Mellquist sier bedriften velger å være ekspansiv og ansetter gjerne nye medarbeidere når de rette personene dukker opp.

- I løpet av de neste årene vil vi ha organisk vekst innenfor primærområdet som er omfattet av sertifiseringen ISO 1090, det vil si fremstilling og montering av byggkonstruksjoner i stål. Økning utover dette vil komme ved å tilby kunden komplette pakker. sier Jens Mellquist.