Med skuddsikker vest og en hjelpende hånd

FREDRIKSTAD: Om bilen står, noen har parkert ulovlig, bestemor trenger trygghetsalarm, du har mistet nøkkelen eller trenger å sikre båtmotoren mot tyveri, er gutta i SOS Nedre Glomma AS der for deg.

Om bilen står, noen har parkert ulovlig, bestemor trenger trygghetsalarm, du har mistet nøkkelen eller trenger å sikre båtmotoren mot tyveri, er gutta i SOS Nedre Glomma AS der for deg.

Høsten 2017 gikk en mangeårig drøm i oppfyllelse for Hans Fredrik Gulland: Han tok over SOS Nedre Glomma AS, og samtidig flyttet han hele bedriften til lokalene der det gamle Biltilsynet ved Rolvsøyveien tidligere lå.

Inntauing og bilberging

Foreløpig er det Gulland selv som står for det aller meste, med hjelp av to tilkallingsvakter. Men innen sommeren er i gang for fullt har han ansatt en til. Det er han nødt til, for arbeidsmengden er stor.

- Vi har et samarbeid med Martiniussens Bilservice og avtale med både Fredrikstad og Sarpsborg kommuner på inntauing og berging av biler. Samtidig gjør vi bilberging både for private og næringslivet, forteller Gulland.

 - Og vi sikrer glass gjennom en vaktavtale med Glassteam.

Bilparken består foreløpig av en bergingsbil og en splitter ny varebil. En større lastebil er underveis.

Fra trygghetsalarm til utkastelse

Dagene starter på kontoret klokken åtte hver morgen, men ender gjerne ikke før rundt midnatt. Dagene er varierte, med alt fra å hjelpe folk i nød til oppdrag som krever skuddsikker vest.

- Med ansvaret for rundt 100 trygghetsalarmer, rykker vi ut om noen trenger hjelp og tilkaller oss. Låsservice er et annet arbeidsområde, som er alt fra å bryte opp låsene til folk som har mistet nøkkelen til å bistå Namsmann og politi ved utkastelse. Ikke alle oppdrag er like hyggelige, men noen må også gjøre dem. Det hender at det kreves skuddsikker vest.

Sikring av eiendom og båt

SOS Nedre Glomma bistår også med eiendomssikring og merking av båtmotorer.

- Det er mye båttyverier i distriktet. Vi hjelper til å merke med Securmark, som er små usynlige merker som settes over hele båtmotoren og gjør de lite attraktive å stjele og enkle å spore opp. Du trenger ikke å ta opp båten for å få gjort dette, vi kommer ut der båten ligger.

Gulland har også nøkkelbank, som er langt mindre kostbart enn å bryte opp låser ved tap av nøkkel.

- Mange borettslag og hytter har spart mye penger på at vi sitter på en ekstranøkkel til boligene, avslutter en travel Gulland med telefonen ringende.