Østfoldfirma størst på snøskredsikring

FREDRIKSTAD: DS Entreprenør er landets største innen snøskredsikring med stive støtteforbygninger. Det kan være lang vei på jobb, da de fleste oppdragene er i Nord-Norge og på Vestlandet.

DS Entreprenør i Fredrikstad er landets største aktør innen snøskredsikring med stive støtteforbygninger. Det kan være lang vei på jobb, da de fleste oppdragene er i Nord-Norge eller på Vestlandet.

Innehaver og daglig leder Oddmund Sletten er opprinnelig nordfra og kaller seg selv klimaflyktning. I 2008 ble han paradoksalt nok så lei kulde og snø at han forlot Hammerfest og satte kursen for Østfold. Kompetansen om snøskredsikring tok han med seg og startet DS Entreprenør i 2009.

Fra kontoret ved gangbrua i Fredrikstad sentrum har han i løpet av ti år bygd opp landets ledende leverandør av skredsikring med støtteforbygning. Neste år vil omsetningen havne på 30–40 millioner kroner.

Østerrikske medarbeidere

– Det spiller liten rolle hvor vi har våre kontorer, da våre medarbeidere ute på prosjektene sjelden er innom her. Vi bruker kun østerrikere i jobb og har ca. 25–30 av dem i arbeid i sommerhalvåret. Østerrikerne kan snøskredsikring og er vant til å jobbe i bratt terreng og i kaldt klima. Vi starter gjerne sesongen i april og avslutter nærmere jul, sier Oddmund Sletten.

Stor jobb på Svalbard

DS Entreprenør har levert en rekke store prosjekter både i Nord-Norge og på Svalbard. Ikke minst har de sikret 470 meter i fjellsiden der det tragiske snøskredet gikk i desember 2015 og tok to menneskeliv. Snart skal muligens ytterligere 1.500 meter snøskredsikring ut på anbud, og Oddmund Sletten håper å få flere oppdrag.

– Vi har god erfaring fra det forrige prosjektet. I tillegg har vi vært i området og prøveboret, slik at vi har et godt grunnlag for å levere et konkurransedyktig anbud, sier Sletten.

Må ansette

Ordrebøkene for 2020 er allerede fulle for fredrikstadbedriften. Ikke minst vil en ny kontrakt med Bane NOR på 25 millioner kroner legge beslag på mye av kapasiteten neste år.

– Vi begynner å nærme oss grensen for hva vi kan utføre uten å øke staben på kontoret. Derfor ansetter vi en ny mann fra neste år. Jeg må ukentlig reise rundt til de ulike prosjektene og delta på byggemøter, og det tar tid. Vi jobber hele sommerhalvåret og tar heller en lengre ferie i januar-februar. Den hittil største jobben vi har utført var på oppdrag fra Bane NOR i 2014–15 og hadde en kontraktsverdi på 38 millioner kroner.

Lokale oppdrag

DS Entreprenør påtar seg også sikring av rasutsatte fjellsider langs veier og bak bygninger i Østfold, selv om snøskredsikringen dominerer.

– Vi har hatt oppdrag med rensk, fjellbolter og sikringsnett både på Hvaler og i Fredrikstad. Slik oppdrag kan utføres hele året og er ikke så væravhengig som skredsikringen.


DS Entreprenør AS

Gml Beddingsvei 21
1671 Kråkerøy

913 24 555

www.dsen.noKlikk en emneknagg for å lese mer: