På skinnene i Norge, Skandinavia og Europa

ØRJE: JPL Rail har siden etableringen i 2012 hatt stabil vekst og blitt ettertraktet tilbyder av sikkerhetsfunksjoner, samt mannskaper for større jernbaneprosjekter i hele Europa.

Daglig leder Jon Jessesen.
Daglig leder Jon Jessesen.

JPL Rail har siden etableringen i 2012 hatt en stabil vekst og plassert seg som en ettertraktet tilbyder av sikkerhetsrelaterte funksjoner, samt mannskaper gjennom underentrepriser for større jernbaneprosjekter i hele Norge.

Bane NOR styrer nettet i Norge og JPL Rail AS jobber for alle entreprenører mot jernbanen. Jon Jessesen styrer bedriften med 20 ansatte og 25 innleide. Med en omsetning på 46 millioner i 2019 er de blitt en stor aktør i dette markedet.

Hovedkontor i Ørje

Fra sitt hovedkontor i Ørje har de hele Norge, Norden og Europa som sitt arbeidsfelt. Gjennom det nederlandske selskapet Strukton Rail,som eier 30 % av JPL Rail, er dette store markedet nå blitt hjemmemarked for selskapet. Kontoret i Ørje er også blitt oppjustert til moderne lokaler.

– Vi jobber med sikkerhet på spor, el og trafikk. Selskapet er et familiedrevet selskap med Ørje som hovedsete. Med rammeavtaler, først og fremst mot de som drifter jernbanen i de forskjellige land, har selskapet satt fundamentet for stadig vekst sier daglig leder Jon Jessesen.


Artikkelen fortsetter under bildet


 

Sikkerhet er hovedfokus

– Vi er opptatt av sikkerheten.Vårt ansvar er at folk skal komme sikkert gjennom arbeidsdagen og sikkert hjem etter jobb. Vi har fokus på arbeidstid og at arbeidsplassene ved og rundt jernbanesporene er sikret. Selskapet tilbyr profesjonelle mannskaper innenfor alle faggrupper i forbindelse med jernbanen.

– Det er viktig at vi følger regelverket for jernbanene i alle land vi er engasjert i. JPL Rail har lang erfaring som delvis er bygget opp gjennom bred kompetanse innenfor banefaget, som også innbefatter skinnesveising og kontroll av dette. Moderne utstyr og topp kvalifiserte medarbeider setter oss i førersetet innenfor vårt fag sier Jessesen videre.Strukton Rail

– Etter at det hollandske selskapet , Strukton Rail , kom inn på eiersiden har vi fått tilgang til mer moderne utstyr. Dette gir oss stor fleksibilitet med hensyn til utleie av maskiner og annet utstyr. De har snart (2021) 100 års erfaring innenfor jernbanevirksomhet og vi er med i denne prosessen for å gi det ultimate sikkerhetssystemet for jernbanen. Det er et must at skinner og arbeidet med infrastruktur er sikret og at systemene fungerer optimalt, sier Jessesen.

Strukton Rail er det største selskapet i Europa innen vedlikehold og fornyelse av infrastrukturen

– Vi arbeider hele tiden med ny teknologi og software for overvåkingen av infrastrukturen på banene i Norden og Europa forteller Jessesen.

Gjennom kursing av allerede godt skolerte medarbeider økes kompetansen hele tiden i JPL Rail AS

GSM-R togtelefoner

JPL Rail representerer den svenske leverandøren av GSM-R-telefoner, Malux Solutions, i Norge.

– Det settes krav fra transportansvarlige som Bane NOR, det svenske Trafikvärket, Bane Danmark etc. om at at alle tog skal være utrustet med GSM-R-telefoner. De hjelper med at togene blir forsvarlig og trygt styrt gjennom den daglige trafikken. Vi er heldige som representerer Malux Solutions. I og med det, har vi enda et produkt som gir oss muligheten til å kunne gi et komplett produkt til våre kunder, sier Jessesen.

JPL Rail AS er totalleverandør innen alle faggrupper av baneinfrastrukturen. Med kvalitetsfolk innen feltene bane, el og signal gjør selskapet en gedigen jobb med sikkerheten rundt og på sporene, De jobber med risikoanalyser i samarbeid med ledende myndighet i Norge og utenlands.

I alt har Jessesen 27 års erfaring innen dette feltet fra sin begynnelse i Sarpsborg og nå fra sitt hovedkvarter i Ørje. Når vår samtale avsluttes, er et nytt møte med Bane NOR på trappene.

– For oss er det viktig at folkene våre trives i jobben, og at alle er en del av en større familie, der vi alle fokuserer på sikkerhet, noe som igjen gir oss en lettere og bedre hverdag avslutter Jessesen med.


JPL Rail AS

Svenskeveien 10
1870 Ørje

468 25 889

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.jplrail.noKlikk en emneknagg for å lese mer: