Sikre løft for Datek

MOSS: - Sikre løft er vårt fag, sier avdelingsleder Ole Johnny Aasen og prosjektingeniør Sandra Nybråten Aune i Datek Løfteteknikk.

Sikkerhet er avgjørende for virksomheter som benytter kraner og løfteutstyr i arbeidet. Datek Løfteteknikk i Moss tester og leverer service til stadig flere bedrifter i Østfold. – Sikre løft er vårt fag, sier avdelingsleder Ole Johnny Aasen og prosjektingeniør Sandra Nybråten Aune.

Datek har et eget verksted på 500 kvadratmeter på Årvollskogen i Moss, og tilbyr årskontroll og sertifisering av alle typer løfteinnretninger, stablevogner, trucker, anleggsmaskiner og offshorekomponenter. Noe av arbeidet blir utført i verkstedet, men som regel er de mobile og har de fleste oppdragene ute hos bedriftene. Mye av utstyret er både omfattende, fastmontert og vanskelig å flytte inn for testing eller service.

- Vi har servicebiler med avansert utstyr og gjennomfører både strekk- og trykktester ute hos kunde, ikke minst hos bedrifter som jobber offshore. I tillegg til å teste og gjennomføre service på kraner og løfteutstyr, selger Datek slikt utstyr fra alle avdelinger i Norge.

Fallsikringskurs

Datek Løfteteknikk flyttet fra Fredrikstad til de nye lokalene i Moss i 2015 for å kunne vokse ytterligere. Siden den gang har de økt teknikerstaben fra to til fem ansatte og nylig ble en prosjektansvarlig ansatt for å selge fallsikringsutstyr og holde kurs.

- Vi har hatt svært mye å gjøre i Østfold i 2017, men ønsker likevel å utvikle tilbudet vårt med slike kurs. Virksomheten har hatt en god start den første måneden, og vi vet at det er et marked for denne typen kompetanseheving.

Sertifisert og godkjent

Bedriften har bred kompetanse også innenfor radiostyring av kraner og utstyr og har eget radioverksted ved hovedkontoret utenfor Oslo.

- Vi har ansatte med ulik kompetanse i alle avdelinger. Hos oss har vi både elektrikere og mekanikere og flere andre typer fagbrev. Vi har allerede et godt navn i bransjen og får stadig nye kunder i Østfold. Vi er også sertifisert i henhold til ISO 9001-15, som sikrer kvalitet på arbeidet vårt. Vi er offentlig godkjent som sakkyndig virksomhet, det samme gjelder innenfor opplæring.Sandra Nybråten Aune i Datek Løfteteknikk AS.


Klikk en emneknagg for å lese mer: