Stort utvalg av godkjent fallsikringsutstyr

RAKKESTAD: Arbeider du i høyder over 90 cm skal du sikres mot fall. Rakkestad Sogneselskap leverer alt av godkjent og sertifisert utstyr til industri, landbruk og håndverkere.

– Vi har alt av sikringsutstyr sier butikksjef Kjell Erthe.
– Vi har alt av sikringsutstyr sier butikksjef Kjell Erthe.

Arbeider du i høyder over 90 cm skal du sikres mot fall. Rakkestad Sogneselskap leverer alt av godkjent og sertifisert utstyr til industri, landbruk og håndverkere.

Fallulykker er et stort problem, spesielt i byggebransjen, der hele 30 prosent av arbeidsulykkene skyldes fall med til dels alvorlige skader. Men også andre bransjer er utsatte. I dag holder det ikke å tjore seg fast med et tau i stillaset. Utstyret skal være godkjent, og ikke minst skal det virke etter hensikten, slik at en som eventuelt faller ikke blir skadet, selv om det dreier seg om store høyder.

Mange slurver

– I dag skal en sele ha systemer som gjøre at belastningene fordeles og at farten bremses på en slik måte at det ikke oppstår skade. I dag er det mange som ikke er flinke til å bruke godkjent utstyr på lavere høyder, selv om risikoen er stor. Offshore-virksomheter er som regel de flinkeste, da de har gjennomgått helt annen opplæring enn fastlandsbedriftene, sier Kjell Otto Larsen hos Rakkestad Sogneselskap.

Flere prisklasser

Selv om de fleste forstår at de skal sikres mot fall, er det mange som slurver når det gjelder sikring av verktøy og utstyr. Dette kan skade, eller i verste fall ta livet av, personer under hvis det blir mistet fra for eksempel et stillas.

– Fra en viss høyde spiller det liten rolle om man mister en skrutrekker eller en slegge. Redskapen gjør like store skade hvis den treffer en person, sier Larsen.

Han har alt av utstyr i flere prisklasser i hyllene.

Tiden er knapp

– Jeg anbefaler bedriftseiere å investere i skikkelig utstyr når det først handler om sikkerhet. Det kan bli dyrt å spare noen kroner på en skikkelig fallsele, for eksempel. Dessuten må kolleger få opplæring i hva man skal gjøre hvis noen har falt ned med sele. De som henger i selen må frigjøres fra denne i løpet av 20 minutter, ellers går det riktig ille.

Alt av verneutstyr

I tillegg til sikringsutstyr, kan Rakkestad Sogneselskap tilby godkjent førstehjelpsutstyr og verneutstyr i alle kategorier. Butikken er full av hjelmer i alle fasonger, hansker, vernesko og -støvler, briller og mye mer. Skulle du ha andre behov, bestiller de og leverer raskt.

– Vi har alt av sikringsutstyr sier butikksjef Kjell Erthe.


Kler opp bedrifter fra innerst til ytterst

Profiltøy, arbeidstøy eller vernesko. Alt får du levert fra Rakkestad Sogneselskaps velfylte lagerhyller. Logoer og annen dekor monteres på eget verksted.

– Helly Hansen er vårt toppmerke, som vi selger massevis av arbeids- og profileringstøy av, sier Kjell Erthe.

Han legger til at arbeidstøy er en stor produktgruppe for Rakkestad Sogneselskap. Butikklokalene understreker dette gjennom metervis med hyller og stativer, der både bukser, jakker, gensere, sko og annet man trenger som påkledning på jobb henger utstilt.

Raskt og effektivt

– Kundene våre er alt fra små enkeltersonforetak til store bedrifter, men de fleste har nok fra én til ti ansatte. Vi oppbevarer og vedlikeholder også et stort arkiv med kundenes logoer og andre merker de bruker jevnlig. Skulle én av medarbeiderne trenge en ny jakke, for eksempel, kan de stikke innom, plukke ut det de trenger og få merkene trykket på mens de venter. Vi leverer både raskt og effektivt.

Alle avtalekundene har en slik løsning.


Rakkestad Sogneselskap

Sagveien 8
1890 Rakkestad

69 22 70 70