Gassbil er fremtiden for suge- og spylebransjen!

– Vi har unik og moderne utstyrspark og leverer det meste i bransjen. Vårt siste tilskudd er en gassdreven slamsuger – den mest miljøvennlige bilen i kategorien!

Jonny Jørgensen foran den nye gassbilen til X-Vac, som er én av få gassdrevne slamsugerbiler i landet.

Claus Halvorsen er kjøreleder i X-Vac og sønn av den ene deleieren Hans-Johan Halvorsen. De holder til på Fagerstrand på Nesodden, og har per dags dato et godt sammensatt team av 24 ansatte. Han forteller om en bransje i stor vekst, og hvor viktig det er å ligge ett skritt foran mot det grønne skiftet.

– Jeg tror mye av vår suksess ligger i å forstå kundens behov, ha nær dialog og kort responstid. Vi er en bedrift som stiller høye krav til oss selv, og setter alltid kunden i høysetet, sier Claus Halvorsen.

Selskapet eies 50/50 av Lars Egil Bergum og Hans-Johan Halvorsen og til sammen har de over 60 års erfaring.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Bilde av Jonny Jørgensen og den nye gassbilen til X-Vac.
Jonny Jørgensen er én av dem som kjører den nye gassbilen for X-Vac, som er én av de få gassdrevne slamsugerbilene i landet.

Må tilpasse seg kundenes behov

Nå teller bilparken deres 15 suge- og spylebiler og fem servicebiler, samt tre i bestilling. Med 24 ansatte og flere på vei inn, må de tilpasse bedriften etter det trykket de har på oppdragene.

–  Ja, vi merker en etterspørsel fra alle deler av kundemassen. Derfor ansetter vi i disse dager flere, og håper å ekspandere ytterligere de neste årene, sier Halvorsen.
X-Vac har flest oppdrag gjennom entreprenører og rørleggerfirmaer, men også noen private kunder. Med gassbilen kan de nå imøtekomme de kundene som etterspør klimavennlige løsninger.

– I dag er gassbilen vi nå har investert i, den mest miljøvennlige for slamsuging på markedet. Da vi fikk mulighet til å kjøpe denne, slo vi til. Den er også en av få i sitt slag i landet.

Deres oppdrag er for det meste suging av borreslam under stabilisering av bygg og tunnelbygging. X-Vac driver også mye med tørrsuging, alt fra stubbloftsleire til utsuging av masser fra kjellere. Med sine tre vakuumgravere har de også god kapasitet på suging rundt kabler og røtter, hvor de kan jobbe mer optisk.

Klimavennlig håndtering

I dag er det et enormt fokus på klimavennlig avfallshåndtering, og på grunn av vær og klimaendringer er håndtering av overvann enda viktigere. Spesielt i området rundt Oslofjorden.

– Etter flommen på Østlandet tidlig i høst har vi hatt ekstremt mye å gjøre. Vi har hatt biler ute på tømming av kjellere og andre overfylte områder. Da er det viktig å ha en bilpark som er både miljøvennlig og effektiv, påpeker Claus Halvorsen.

X-Vac opplever stort trykk på krav om miljøvennlig håndtering av avfall og slam. Det at de kan levere service som tilfredsstiller disse kravene, gjør at de er i en særstilling i bransjen.

– Vi må forberede oss for det grønne skiftet, og spesielt i storbyområdet er kundene mer bevisste på å etterspørre miljøvennlig håndtering. Oslo kommune er flinke til det, og stiller høye krav til avfallshåndtering, forklarer han.

Alle kjøretøyene i X-Vac kjører med Euro6-motorer, som er de mest miljøvennlige dieselbilene som er å få tak i. De har mindre utslipp og kan kjøres på HVO-diesel. Den nye gassbilen de har investert i er dyrere i drift, men ledelsen i X-Vac ser at det er det som er fremtiden i bransjen.

Espanderer

Claus Halvorsen og kollegene har kunder over hele Østlandet, og de håper å kunne øke bilparken og antall ansatte fremover. Målet deres er å være så miljøvennlig som mulig og ekspandere videre med flere gassbiler.

– Vi stiller høye krav til oss selv, og alle som jobber her er gode ambassadører for bedriften. Det at vi også har den mest moderne bilparken i bransjen er med på å motivere de ansatte. De er flinke og sultne på å gjøre en god jobb. Vi har høyt fokus på HMS og kan levere service i toppklassen. Våre kunder fortjener den beste servicen og en stor bonus er at vi tenker innovativt, er løsningsorienterte og miljøvennlig, sier kjøreleder Claus Halvorsen.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Bilde av Halvorsen og Thygesen
Claus Halvorsen (X-Vac) og Joachim Thygesen (Skedsmo Anlegg AS) mener et godt samarbeid og gjensidig forståelse er grunnlaget for å få gjort jobben på best mulig måte.

Fornøyd kunde

Skedsmo Anlegg AS er en av X-Vacs sine fornøyde kunder.

– X-vac er de jeg ringer når vi har et viktig oppdrag, de vet alltid hva vi trenger og leverer god og trygg service, sier Joachim Thygesen, daglig leder i Skedsmo Anlegg AS.

Han vet X-Vac kan levere det vi trenger når vi trenger det.

– Det betyr veldig mye for meg og min bedrift. De oppdragene vi har krever ofte akutt handling, og da er Claus og X-vac gode å samarbeide med!