Investerer etter kraftig vekst

I 2004 kjøpte Stig Henriksen i Høytrykk og Vedlikeholdsservice sin første spylebil. I 2018 passerte de 11 millioner i omsetning og investerer fortløpende.

I dag er det seks ansatte pluss én som jobber med administrasjon, regnskap og HMS på deltid. Foran f.v.: Mikki, Martin, Willy, Martin og Ingvar. Bak f.v.; Stig og Merete.
I dag er det seks ansatte pluss én som jobber med administrasjon, regnskap og HMS på deltid. Foran f.v.: Mikki, Martin, Willy, Martin og Ingvar. Bak f.v.; Stig og Merete.

I 2004 kjøpte Stig Henriksen i Høytrykk og Vedlikeholdsservice sin første spylebil. I 2018 passerte bedriften 11 millioner kroner i omsetning og investerer fortløpende i nye, avanserte biler i topp-klasse.

– For oss er det viktig at bilene er riktig spekket med utstyr for best mulig utførelse av jobbene samt at det er morsomt at de ser bra ut slik at sjåførene kan være litt stolt når de kjører dem. Sjåførene er selv med på prosessen ved bestillingen av bilene og maskinene.

I dag er det seks ansatte i virksomheten på Sundløkka utenfor Sarpsborg. Totalt har de rundt 70 års erfaring fra slamsuger- og spylebransjen, noe som kommer godt med i dagens marked med stadig strengere krav til kvalitet og effektivitet. HMS er også blitt en viktig del av jobbene.

Forsiktig start

– Vi er fornøyd med utviklingen helt fra starten. Men vi hadde ikke vært der vi er i dag uten våre lojale og pliktoppfyllende ansatte. De stiller opp uansett, noe både vi som arbeidsgiver og kundene setter pris på. Det hjelper ikke om man har markedets beste utstyr, hvis man ikke har positive og flinke ansatte som er opptatte av kvalitet og økonomi for kundene. Vi har alltid hatt hovedfokus på ubetinget service overfor våre kunder, og det har vi vokst på, sier gründer og daglig leder Stig Henriksen.

Han har møysommelig bygd opp virksomheten fra en beskjeden start hjemme på Yven i 2003. Da kom han fra en lederstilling hos en lignende virksomhet og startet med å leie ut sin egen kompetanse. Etter hvert vokste behovet for mer materiell og arbeidskraft.

Vurderer nybygg

– Den første spylebilen jeg kjøpte var en brukt, nærmest utrangert bil jeg fant i Bergen. Men vi jobbet videre og kjøpte den første nye bilen i 2007. I 2008 ansatte jeg medarbeider nummer to, og han jobber her fortsatt. Det sier litt om greie arbeidsvilkår og lojale mennesker, sier Henriksen som er veldig opptatt av godt arbeidsmiljø. Nå begynner veksten i selskapet å bli såpass stor at de vurderer å flytte.

– Vi har det egentlig helt perfekt på Sundløkka, men skal vi fortsette som nå må vi se oss om etter en tomt der vi kan bygge vårt eget anlegg som er tilpasset vår drift. Det er noen år frem i tid, men når vi kommer dit, er det godt å vite at vi allerede har tatt de tunge investeringene med maskiner og biler som skaper inntektene våre.

Mindre oppdrag

Høytrykk og Vedlikeholdsservice har helt siden starten hatt en sunn økonomi og hele tiden satt av midler til nødvendige investeringer.

– Vi har få store industrikunder, og har i stedet spesialisert oss på mindre og mellomstore bedrifter, privatmarkedet og offentlige oppdrag. Det er mange små oppdrag, men det passer oss godt slik vi har organisert oss nå og det nok vår største styrke iht kunde tilpassinger og fleksibilitet, sier Stig Henriksen.


Høytrykk og Vedlikeholdsservice AS

  Sundløkkaveien 10, 1715 Torp

  913 03 880

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.hoytrykkspyling.no

{/show}

{/show}