Fasvo gir verdighet til alle

FREDRIKSTAD: – En makeløs bedrift som gir verdighet til oss alle, skriver forfatter Jens O. Simensen i jubileumsboka.

Det var en stilfull entré på City Scene. Her ankommer fylkesordfører Ole Haabeth og påtroppende rådmann Nina Tangnæs Grønvold.
Det var en stilfull entré på City Scene. Her ankommer fylkesordfører Ole Haabeth og påtroppende rådmann Nina Tangnæs Grønvold.

– Fasvo er en makeløs bedrift som gir verdighet til oss alle. Det skriver forfatter Jens O. Simensen i jubileumsboka om Fredrikstads mest inkluderende bedrift. Nylig feiret de 25 år som bidragsyter til et varmere lokalsamfunn.

– De neste 25 årene håper jeg vi kan utvikle oss til en enda større virksomhet, med flere arbeidsarenaer og flere fagområder innenfor lærekandidatordningen. Fasvo kan også kan også øke antall VTA (varig tilrettelagt arbeidsplass) plasser. I dag har Fasvo 70 VTA-plasser, etter at tallet ble økt med 12 stk fra 2018, sier avdelingsleder Merete Blomberg.

Offentlige tall viser at kun 15 % av personer mellom 18 og 25 år som ønsker et tilbud, får en VTA-plass.

– Behovet for vekst er helt klart til stede og vi er rigget for å bistå enda flere. Men vi er avhengig av både samarbeid med næringslivet og offentlige midler.

Oppdrag fra bedrifter

I dag har Fasvo flere avtaler med lokale bedrifter om enkle arbeidsoppgaver som pakking og montering. I disse dager prøvepakker Fasvo et oppdrag for godteriprodusenten Brynildsen i Fredrikstad.

– Vi har også forventninger til flere offentlige oppdrag, siden kommunen har sign-
alisert at de vil benytte seg av muligheten til såkalte reserverte kontrakter i forbindelse med offentlige anskaffelser.

Prominente gjester

For noen uker siden feiret Fasvo jubileet sitt under både festlige og stilfulle former på City Scene i hjembyen. Alle ansatte bidro til at festen ble svært vellykket

– Det var en kjempemorsom fest, med dans og levende musikk, tre retters middag og bidrag fra både interne og eksterne krefter. Både ordfører Jon-Ivar Nygård, fylkesordfører Ole Haabeth og representanter fra NAV var gjester.


Fasvo

Pancoveien 8
1624 Gressvik

69 35 10 70

www.fasvo.no