Hobøl ASVO - en arena for vekst og mestring

Hobøl ASVO er opptatt av at de ansatte skal gjøre mye av det de er gode på. Bedriften mener dette fører til både økt trivsel og opplevelse av mestring.

Bilde av Morten Klethagen i verkstedet, foran blant annet flotte, fargerike fuglekasser.
Morten Klethagen får brukt kreativiteten sin på jobb hos Hobøl ASVO. I disse dager er han i gang med forberedelsene til årets julemarked

Hobøl ASVO er opptatt av at de ansatte skal gjøre mye av det de er gode på. Bedriften mener dette fører til både økt trivsel og opplevelse av mestring.

I et eget hjørne av snekkerverkstedet finner vi Morten Klethagen. Morten elsker julen og stod i spissen for ASVOs julemarked som gikk av stabelen den 3. desember.

– Jula er egentlig altfor kort, slår han fast da vi drister oss frempå med et spørsmål om han ikke blir lei av jula når han starter juleforberedelsen før løvet gulner på trærne.

På snekkerverkstedet har Morten produsert fuglekasser i alle farger og fasonger og han har så smått begynt å pynte ute. Her er det fuglekasser i to etasjer og selv et gammelt veggur har blitt et potensielt nytt hjem for en fuglefamilie.

– Morten er en del av produksjonsavdelingen. Her produseres alt fra fuglekasser og kattehus til parkbenker og postkassestativ, forteller daglig leder Elvestad.

Når vi er innom er de ansatte i full sving med å laste opp varebilen med oppbevaringsløsninger for ski, staver og hockeykøller som skal leveres til kunde.

Selv om julemarkedet er ett av høydepunktene for Hobøl ASVO drives virksomheten som en hvilken som helst annen bedrift. Bedriften er eid av Indre Østfold kommune, men er avhengige av både egen produksjon og et godt samarbeid med næringslivet i distriktet for å drifte virksomheten, sier Elvestad.

– VI tar på oss oppdrag for mange samarbeidspartnere, sier Elvestad og nevner pakking av kosmetikk og hårpleieprodukter og ulike monteringsoppdrag. I tillegg produserer Hobøl ASVO en rekke tekstilprodukter for salg.

– Vi lager blant annet filleryer av gammelt sengetøy som rives opp og veves. Det er et populært produkt som kan bestilles etter mål, sier Elvestad.

Ønsker flere samarbeidspartnere

Hobøl ASVO har en bruktbutikk. Her har 28 personer sin arbeidsplass, men felles for dem alle er at de har ulike utfordringer, sier Elvestad. Fem av de 28 er lærekandidater innenfor ulike fagområder og er utplassert hos forskjellige bedrifter som en del av opplæringsløpet.

Korsmo har ansvaret for lærekandidatene og forteller at de for tiden har lærekandidater innenfor salg og service, logistikk og restaurant og matfag.

– Vi er alltid på jakt etter flere samarbeidspartnere for flere oppdrag vi kan utføre.

Hobøl ASVO holder til på gamle Hagen skole. Her har de snekkerverksted, utegruppe, tekstilverksted, bruktbutikk og lager. I tillegg eier Hobøl ASVO   Kafe Glede, som ligger på Ringvoll.

– Kafe Glede har alle rettigheter og legger vekt på å servere kortreist mat som lages «fra bunnen av». Vi tilbyr også catering og opplever at lokalbefolkningen setter stor pris på tilbudet vårt, avslutter Elvestad.


Hobøl ASVO

  Kroerveien 15, 1827 Hobøl

  69 92 43 50

  www.hobol-vta.no

  www.kafeglede.no

{/show}