Høy aktivitet og arbeidsglede hos FASVO

FREDRIKSTAD: I Pancoveien holder FASVO as til. Der er aktiviteten høy og mangeartet.

Daglig leder Morten Huth ved Fasvo har lansert «Kundeklubben» for å gi trofaste kunder spesialtilbud og tjenester.

– Jeg har vært hos FASVO i 19 år og gledet meg hver dag til å gå på jobb, sier Richard Smauget med et lunt smil.

Richard, som er travelt opptatt på monterings- og pakkeavdelingen med å sette sammen termostatbrytere, har ikke «ansettelses-rekorden» på huset for det er det en annen med 20 år på nakken som har.
Avdelingen påtar seg oppdrag innen pakke- og monteringsarbeid, og har i en årrekke utført oppdrag for mange bedrifter i Fredrikstad og ellers i Østfold.

– Vi tar imot oppdrag fra lokalt næringsliv av ulikt omfang med raske leveringstider. Vårt fokus er god kvalitet og levering til riktig tid, sier FASVOs daglige leder Morten Huth, som ønsker seg flere oppdrag fra næringslivet:

– Vi har god kapasitet her på monterings- og pakkeavdelingen, og vi er åpne for flere oppdrag, sier han.

Populær frukt

ASVO Jobbfrukt er resultatet av et samarbeid mellom BAMA og en landsdekkende gruppe på 80 bedrifter, som tilrettelegger arbeid for personer med nedsatt arbeidsevne.

– «FASVO Jobbfrukt» er rimelig godt kjent her i byen. Vi leverer ut 300 kurver per uke til både store og små bedrifter, som kan velge den frukten de selv ønsker og i størrelsesorden 3-7 kilos fruktkurver, forteller Morten.

Ved å abonnere på «Jobbfrukt» tar din bedrift et viktig samfunnsansvar og støtter verdifulle arbeidsplasser.

– FASVO er sertifisert og lært opp på alle nødvendige områder, og har godkjenninger fra Mattilsynet innenfor hygiene, pakking og distribusjon. Vi har gjennomgått BAMAs Jobbfrukt-skole, med nødvendig innsikt i produkter, kvaliteter og riktig behandling av varene.

Allsidig anleggsgruppe

Foruten bruktmarked og hjelpemiddelutlevering for Fredrikstad kommune kan FASVO også vise til en omfattende aktivitet innen hage- og gartnertjenester.

– Vi har mange oppdrag for kommunen, lokale bedrifter, privatpersoner og gjør en hel del jobb for borettslag, forteller Huth.

Det jobbes med gressklipping, kantklipping, beskjæring av trær og busker, vedlikehold av grøntarealer, skogpleie, fornminnestell og utbedring og vedlikehold av stier og gangveier med mer.

– Overtidsmat av ypperste klasse

I nye lokaler på Seiersten Cafe har FASVO et topp moderne kjøkken der det produseres fersk og hjemmelaget mat.

– Tilbudet vårt er rikholdig og spenner seg fra koldtbord og hjemmelaget middag til nydelige dessert-delikatesser, salater og selskaps- og bryllupskaker. For folk innen næringslivet, som en del av et felles måltid på jobben eller «overtidsmat», finner du garantert noe å glede deg over hos oss, sier Huth.

En viktig jobb i samfunnet

FASVO As startet i 1993 og eies av Fredrikstad kommune. Bedriften drives etter retningslinjer og kravspesifikasjon fra NAV i tiltaket VTA, som retter seg mot personer med en uførepensjon.

– Vi har 54 arbeidsglade personer hos oss på ulike avdelinger, og 20 lærekandidater. FASVO er godkjent av Østfold fylkeskommune som læringsbedrift i flere fag. Ungdom, med tilrettelagt undervisning kan fullføre sin fagutdannelse hos oss.

Det er et mål at lærekandidatene skal utplasseres i bedrifter etter to år hos FASVO.

– Våre lærekandidater blir fulgt opp i henhold til individuelle opplæringsplaner. Vi er godkjent for logistikk-, salg-, IKT-servicefag, institusjonskokk-, kokke-, anleggsgartner-, samt kontor og administrasjonfag. Lærekandidatene får sitt kompetansebevis når de er ferdige her etter to år, sier Morten Huth.

Lanserer kundeklubb

For å komme tettere på kundene har FASVO as dratt igang «Kundeklubben».

– Vi ønsker å gi våre trofaste kunder gode tilbud og tjenester. Derfor lanserte vi «Kundeklubben» som den første vekstbedrift i landet, der du og din familie, bedrift eller forening får tilsendt gode og eksklusive tilbud på SMS og epost, sier Morten. Han lover å overraske de som melder seg på Kundeklubbens nettside.