Løsningen er topp kvalifiserte kandidater

Topp kvalifiserte kandidater til akkurat de rette bedriftene er Randstads løsning i et marked som skriker etter arbeidskraft.

Maria Lindland Korvald, Mona Solbraa-Bay, Beate Hæhre Jørgensen, Lene Eriksen og Marit Wæraas i Randstad nyter utsikten fra takterrassen på toppen av Drammen Business Center.

Topp kvalifiserte kandidater til akkurat de rette bedriftene er Randstads løsning i et marked som skriker etter arbeidskraft. Over 40 prosent av bedriftene i NHOs nye Økonomisk overblikk sier det er et stort problem å få tak i kvalifisert arbeidskraft.

Særlig er kandidater innen helse, IT-utvikling, ingeniør- og vitenskapsyrker ettertraktet.

– Det er mange om beinet, vi må være veldig raske og holde kandidatene varme, ellers smetter ut av hendene våre, sier Business Area Director Lene Eriksen i Randstad.

Hun har ett råd til bedrifter som skal ansette.

– Arbeidstakerne har flere muligheter enn noensinne, så vis hva som er unikt med nettopp din arbeidsplass. Fortell hva du kan tilby søkerne, og sørg for at stillingsannonsene dine ikke er en ensidig liste med krav til kandidatene. Om nødvendig, få hjelp fra et rekrutteringsselskap.

«Hjemmekontor» toppsøket på Finn

Det er viktigere enn noen gang at arbeidsgiveren legger til rette for balanse mellom jobb og fritid.

– «Hjemmekontor» er toppsøket i stillingsannonsene på Finn.no, sier Eriksen

Ansatte som har tilbrakt to år på hjemmekontor ønsker seg ikke uten videre tilbake til en hverdag med fem dager i uken på kontoret.

– Arbeidsgivere som ikke tar jobben med å utvikle og vise frem en arbeidsplass som har plass til hele mennesket, risikerer å tape i kampen om talentene, seniorrådgiver Beate Hæhre Jørgensen.

Unngå feilansettelser

I et overopphetet marked er det fort gjort å trå feil. Randstad minner om kostnaden ved feilansettelser. Det er den riktige kandidaten til riktig tid som er målet.

– Gjennomfør en grundig ansettelsesprosess når du først skal ansette.

En feilansettelse kan fort koste en million eller mer avhengig av type stilling.

– Nå vi i tillegg vet at det tar både ekstra tid, og skader produktivitet og motivasjon hos de øvrige ansatte, så er det ikke vanskelig å se at dette er noe som bør unngås, sier Eriksen.

Verdens største HR-selskap

Randstad trekker på sin størrelse internasjonalt.

– Vi gjennomfører årlig en rekke undersøkelser som tar tempen på arbeidslivet. Blant disse er verdens største employer brand-undersøkelse, som gir en unik innsikt i hva som er viktig for arbeidstakerne.

Dette gjør at vi kan gi råd til hver enkelt bedrift som er ute etter å ansette medarbeidere.

– Når det kommer til innsikt om arbeidslivet, så tror jeg ikke det er mange andre i Norge som har mer kunnskap enn oss, sier Eriksen.

Trives i Drammen

Selv om hjemmekontor er kommet for å bli, er det tydelig at de Randstad-ansatte stortrives fysisk på jobb i sine lokaler i Drammen Business Centre.

– Vi bruker den tiden vi trenger for å bli kjent med kundene våre. Med sentrale lokaler kan vi enkelt følge opp både kunde og kandidat.

Kundene kommer ofte med toget, og rusler ett minutt til senteret som også huser Vegvesenet, Evolve Drammen og en rekke andre bedrifter.

– Vi legger vekt på miljø og bærekraft. Da er dette en ypperlig lokalitet, smiler Lene Eriksen.


Randstad Drammen

Dr. Hansteins gate 9, 3044 Drammen

400 21 400

www.randstad.no

{/show}