Rekrutterte fabrikksjef og produksjonsmedarbeidere

H-Fasader GlassTeam trengte ny fabrikksjef, og kontaktet Randstad. Den nye fabrikksjefen så at de trengte flere i produksjonen, og visste hvor han skulle få hjelp!

Dag Klavestad ble ansatt som fabrikksjef hos H-Vinduer GlassTeam i en rekrutteringsprosess ledet av Kathinka Bergerud.
Dag Klavestad ble ansatt som fabrikksjef hos H-Vinduer GlassTeam i en rekrutteringsprosess ledet av Kathinka Bergerud.

Da H-Fasader GlassTeam AS hadde behov for ny fabrikksjef kontaktet de rekrutterings- og bemanningsselskapet Randstad. Da den nye fabrikksjefen så at de trengte flere i produksjon, visste han hvor han skulle få hjelp.

– Kathinka har en enorm eierskap til rekrutteringsprosessen som skaper stor tillit. Hun følger prosessen tett underveis i tillegg til etter ansettelsen, noe som skaper trygghet hos både bedrift og den nyansatte, og er til stor hjelp i startfasen.

Søkte på sin første jobb

Dag Klavestad hadde jobbet seks år som driftssjef hos Glava da han ble headhuntet av en annen lokal bedrift.

– Bedriften det er snakk om la føringer og ga løfter om en stilling som ikke stemte med virkeligheten, styrt av et internasjonalt konsern med andre verdier enn vi er vant til her. Da H-fasader GlassTeam utlyste denne stillingen, søkte jeg for første gang i mitt liv på en jobb, sier han.

Prosessen startet høsten 2019, med senior rekrutteringsrådgiver i Randstad, Kathinka Bergerud, ved roret. Over 50 søkte på stillingen og mange av dem var godt kvalifisert.

Personlige egenskaper

Selv har Klavestad mange ganger selv holdt i rekrutteringsprosesser i tidligere jobber. Nå var rollene byttet om.

– Det var veldig spennende og noe nervepirrende å følge prosessen fra den andre siden av bordet. Jeg var veldig ærlig om hva jeg kunne levere, og sa rett ut at om de ønsket en fagspesialist ville ikke jeg være den riktige, men om de hadde behov for en leder som var dyktig til å bygge lag og se mulighetene, burde de velge meg.

– Vi sto til slutt igjen med fem veldig gode kandidater, som alle hadde kompetansen som stillingen krevde. Vi utførte også flere forskjellige personlighetstester, for det handler alltid om å finne den beste matchen til den spesifikke bedriften. Det handler om kjemi, rett og slett, utdyper Bergerud.

Klavestad startet i stillingen på nyåret, og stortrives i jobben.

To ganger Kevin

I fabrikken jobber ikke bare én, men to ved navn Kevin. Begge leid inn som vikarer gjennom Randstad og Kathinka Bergerud. Kevin Engelsjordet har jobbet lenge hos H-Fasader GlassTeam AS på Selbak. Så fornøyd var de med ham, at de spurte Bergerud om hun ikke kunne skaffe en "Kevin" til. 

– Jeg søkte gjennom systemet vårt og fant utrolig nok en med riktig kompetanse som også het Kevin, denne med Andresen til etternavn. Vi gjennomførte først et videointervju, før jeg ba han komme til et på kontoret vårt. Samme dag som jeg første gang tok kontakt med Kevin var han på plass i bedriften!

– Om vi hadde søkt gjennom hele Norge i et helt år hadde vi ikke kunnet finne en bedre kandidat enn Kevin. Begge hadde vært ansatt nå, hadde det ikke vært for usikkerheten i forbindelse med pandemien, men dette er gutter vi vil satse på, sier Klavestad.

H-Fasader GlassTeam AS er eiet av det norske selskapet Flakk. H-Fasader GlassTeam AS har 50 år bak seg i glassbransjen. Selskapet har hovedkontor og egen produksjon i Fredrikstad, samt en avdeling på Kløfta.


Randstad AS

  Kråkerøyveien 2A, 1671 Fredrikstad

  400 21 400

  www.randstad.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: