Våren er tid for rekruttering

Våren er en perfekt tid for å ansette nye medarbeidere. Mange er på utkikk etter ny jobb og er villige til å flytte på seg.

Carine Helgesen hoppet nylig av en trygg og sikker jobb for å starte egne virksomhet igjen. Nå tilbyr hun rekruttering, digitale kurs, foredrag og styreassistanse.
Carine Helgesen hoppet nylig av en trygg og sikker jobb for å starte egne virksomhet igjen. Nå tilbyr hun rekruttering, digitale kurs, foredrag og styreassistanse.

Våren er en perfekt tid for å ansette nye medarbeidere. Mange er på utkikk etter ny jobb og er villige til å flytte på seg. Bedriftskonsulent Carine Helgesen har 22 års erfaring med å finne nøyaktig den medarbeideren du trenger.

– Det er kanskje noe overraskende at pandemien ikke endrer dette faktum og får folk til å bli på samme sted, men min erfaring er at det fortsatt er mange som ønsker å prøve noe nytt. Jeg bruker gjerne meg selv som eksempel, da jeg nylig hoppet av en trygg og god jobb og valgte å starte min egen virksomhet igjen. Det er ikke farlig å prøve noe nytt, jeg anbefaler det faktisk hvis man begynner å stivne i den jobben man har. Jeg har mange suksesshistorier bak meg og synes det er spennende å få lov til å jobbe langsiktig med bedrifter og få høre at mitt arbeid med dem er en faktor i deres utvikling, sier Carine.

Kjenner lokalmarkedet

– Det var en dame som ringte meg for noen dager siden og hun husket at jeg hadde vært involvert i en rekrutteringsprosess for 12 år siden og sa at jeg var den første hun tenkte på når hun skulle ut og søke ny jobb. Jeg har alltid likt å komme tett på de virksomhetene jeg rekrutterer for, noe som gir oss et helt spesielt forhold. Etter mer enn 20 år i bransjen kjenner jeg dessuten suksessfaktorene og har de helt avgjørende lokalkunnskapene om arbeidsmarkedet. Jeg synes for mange bedrifter søker til store oslobaserte rekrutteringsbyråer når de skal ansette. Det er tross alt forskjell på markedet i Oslo og andre steder i landet. Jeg liker å være personlig, nær og tydelig, noe som har gitt gode resultater, sier hun.

Digitale kurs

Carine Helgesen startet som kursleder for Simployer for flere år siden, og har lederkurs over hele landet for dette selskapet – noe hun finner svært givende. Derfor satser hun nå også på egne kurs – fysiske og digitale - innenfor emner som motivasjon, personalutfordringer, lederoppgaver og andre mellommenneskelige forhold som er viktige for å gjøre en god jobb.

– I tillegg til kurs i praktisk lederskap er «onboarding» et viktig tema som er forsømt, det vil si hvordan man skal ta imot og installere en nyansatt i bedriften. De som tar det på alvor vil trolig lykkes bedre med sine nyansatte. Akkurat som ved rekruttering er research før et kurs et viktig nøkkelord. Det er viktig å lære kunden å kjenne, slik at jeg kan levere best mulig kurs med poenger som er tilpasset litt interne forhold. Mange av kursene vil dreie seg om kjente temaer, noe som «alle» vet, men likevel trenger å høre om og kanskje få satt i en sammenheng. Når verden åpner litt igjen ser jeg fram til å fortsette med fysiske kurs ute i bedriftene, men digitalkurs har kommet for å bli. Det ønsker jeg å videreutvikle, forteller Carine.

Brenner for styrearbeid

Sarpsborgkvinnen er opptatt av godt styrearbeid og kan ikke understreke sterkt nok hvor viktig det er med et fungerende styre, ikke minst i nyetablerte bedrifter. Som interimleder i Styreakademiet i  Østfold er hun kanskje programforpliktet, men engasjementet stikker dypere enn det.

– Jeg har brent for godt styrearbeid siden jeg startet min første bedrift på begynnelsen av 2000-tallet. Det var helt avgjørende for at jeg lyktes den gang. Senere har jeg hatt en rekke styreverv, blant annet sentralt i NHO, noe som har gitt meg verdifull erfaring.


Bedriftskonsulent Carine Helgesen

Hundskinnveien 94, 1711 Sarpsborg

  481 50 818

  www.bedriftskonsulent.no

{/show}