- Daniel lykkes der andre feiler

Drammen Padel har raskt skapt Norges fremste kompetansemiljø på verdens kanskje raskest voksende idrett. 

Daniel Picard får det til der andre feiler. Jeg tror det handler mye om relasjonsbygging. Daniel er utrolig god med mennesker, sier senior bedriftsrådgiver i Viken Fiber Stian Jensen.

– Han er som fugl føniks, sier bedriftsrådgiver i Viken Fiber Stian Jensen om gründer Daniel Picard i Drammen Padel. Grunnen til sammenligningen med fuglen som gjenoppsto fra asken av et brent rede, er at Picard sist sommer blåste liv i lokalene der en av hans argeste konkurrentene hadde mislyktes.

– Daniel får det til der andre feiler. Jeg tror det handler mye om relasjonsbygging. Daniel er utrolig god med mennesker, sier Jensen. Vi møter dem i de nye lokalene til Drammen Padel på Tangen, tidligere innehatt av det svenske selskapet PDL. Picard og Jensen viser oss mer enn gjerne hvordan en av verdens raskeste idretter utøves.

– Padel er en blanding av tennis og squash. Med to spillere på hvert lag er dette en sosial og morsom aktivitet som gir rask mestringsfølelse, forteller Picard med Jensen i Viken Fiber som ivrig sparringpartner.

Innehaveren er europamester

Daniel Picard kan også vise til en viss kunnskap om sporter som handler om å få ball over nett med racket.

– Jeg har tre norgesmesterskap i tennis, sier Picard på en måte som vitner om en mann som ikke liker å skryte av seg selv.

En som derimot gladelig skryter av ham, er Stian Jensen i Viken Fiber.

– Daniel er også europamester i padel tennis, forteller Jensen, tydelig stolt av å være en av Drammen Padels viktigste samarbeidspartnere.

– Europamesterskapet var for seniorer, da, skyter Picard beskjedent inn, som om det skulle gjøre det noe mindre imponerende.

Den gamle tennisspilleren legger ikke skjul på at det er tilfredsstillende å gjøre det bedre enn svenske PDL i lokalene på Tangen ved Drammenselvas utløp.

– Det var litt deilig å kunne utkonkurrere svenskene, smiler Picard som aktiv utøver av en sport der nordmenn i årtier har stått i skyggen til giganter som Bjørn Borg og Stefan Edberg.

Viktig samarbeid

Picard er tydelig på at samarbeidet med Viken Fiber har vært viktig for Drammen Padels suksess.

 – Da vi startet her på Tangen, fantes det ikke noe fiber i veggene. Da kom Viken Fiber straks og satte opp en 5G-løsning på rekordtid, forteller Picard.

Driftssikkerhet på nettet er viktige for alle typer bedrifter, små som store.

– Man kan tape vanvittig mye penger dersom nettet blir satt ut av spill i noen dager, for eksempel av fiendtlig innstilte aktører, supplerer Stian Jensen i Viken Fiber.

Vi får håpe padelmiljøet er så gemyttlig at det ingen aktører blir fristet til skitne triks. Men dersom noe sånt skulle skje, er Viken Fiber klare.

– Hvis en konkurrent begynner å sende masse data på nettverket til bedriften, det vi kaller å «floode» nettet, har vi gode sikkerhetsforanstaltninger, forsikrer Jensen.

Kjærlighet til sporten

Picard etablerte den første filialen av Drammen Padel i 2019 som nyfrelst padel-spiller.

– Noen kamerater fra tennismiljøet kom hjem fra Spania og fortalte om dette nye de hadde prøvd. Jeg dro straks til den eneste hallen i Norge på den tid, på Fornebu. Jeg ble helt hekta, forteller Picard.

Kjærligheten til padel blir ekstra tydelig når magasinets utsendte antyder at han selv ikke har førstehånds erfaring med den nye folkesporten.

– Har du ikke prøvd det? utbryter Picard tydelig sjokkert.

– Det går ikke. Du skal få time på flekken, spøker padel-gründeren.

Selv om han raskt ble padel-frelst, var det i virkeligheten alt annet enn naturgitt at han skulle bli en av landets største padel-gründere.

– Jeg var egentlig en Excel-nerd som satt på et kontor og flyttet rundt på tall i et regneark, smiler Picard. Han tok likevel mot til seg, sluttet i jobben og startet Drammen Padel i 2019. Resten er, som de sier, historie.

– Det ble mye større enn jeg så for meg. Det har vært helt eventyrlig.

Norges fremste padel-miljø

Vi har sett at Picard ikke har noe til overs for selvskryt. Det er lettere å skryte av dem rundt seg.

– Vi har landets beste trenere og kan tilby et fantastisk miljø, samt kurs og aktiviteter for alle, der han viser oss rundt i den nye hallen.

Padel-banen er 10 meter bred og 20 meter lang, har fire glassvegger og et nett i midten. Racketen ligner en avansert strandracket, og ballen er omtrent som en tennisball.

– Alle klarer å spille, uansett ballferdighet, styrke og kondisjon. Sporten spilles to mot to, som gjør det til en sosial sport for mennesker i alle aldre. Vi satser på å gjøre sporten kjent også blant barn og ungdom. Slikt blir det bærekraftig også på sikt.

Det er lærdom å trekke fra tidligere ballsporter som er innført i landet.

– Vi må unngå skjebnen til squash, der det bare er gamle gubber som spiller, smiler Picard.

Gründeren ønsker å gjøre padel til en familiesport, men erkjenner at det kan være kostbart å ta med hele familien på idrettsarenaen.

– Vi har derfor 25 prosent familierabatt i helgene.

Også i næringslivet er padel-tennis i vekst.

– Vi samarbeider tett med Courtside Conference – et nyoppusset og moderne konferansesenter som ligger i samme bygg som oss på Tangen. Hva er vel bedre enn å krydre konferansen sin med litt padel? spør Picard.

Driftssikkerhet er første prioritet

Det kommer tydelig fram at dette er en reise Viken Fiber er stolte over å være med å legge til rette for padel-suksessen i Drammen.

 – Det er lett å ta internett for gitt. Men du merker det fort hvis det ikke fungerer. Da får du ikke åpna døra, skrudd på lyset eller får tilgang til bookingsystemet.

Med internett fra Altibox Bedrift kan Drammen Padel og andre kunder av Viken Fiber enkelt oppgradere hastigheten etter behov. Bedriften betaler en fast, månedlig pris, uavhengig av bruken.

– Vi satte opp Altibox Bedrift her i hallen etter at det provisoriske 5G-nettet hadde gjort sitt. Det innebærer at bedriften får en dedikert fiberforbindelse til nettet, og har alltid tilgang til overlegen kapasitet, forteller Jensen i Viken Fiber.