Gir komfortabel og sikker teknologihverdag

18 kloke hoder i Sodvin Østfold sørger for stabile og sikre teknologiløsninger. Bedriftsledere hos kundene skal sikres et bekymringsfritt forhold til IT. 

Bilde av en blid markedssjef
Markedssjef Tor Erik Aagedal er strålende fornøyd med responsen Sodvin får i Østfold på sine løsninger og tjenester rundt IT og sikkerhet.

18 kloke hoder i Sodvin Østfold sørger for stabile og sikre teknologiløsninger. Bedriftsledere hos kundene skal sikres et bekymringsfritt forhold til IT. 

– Her på kontoret i Sarpsborg har vi et sterkt lag som gjør oss til en fleksibel totalleverandør av IT-løsninger, og vi har også egen utviklingsavdeling, forteller markedssjef Tor Erik Aagedal.

Sikker vekst

Han viser stolt frem de smakfulle lokalene på Tunejordet, sentralt ved E6. Hilserunden med joviale ansatte i trivelige omgivelser går effektivt. Her brukes tiden på kundene – og man sørger for at en drøss bedrifter i Østfold har løsninger som fungerer som forventet, eller bedre. Sodvin flyttet inn i splitter nye lokaler i sommer, etter oppkjøpet av PM Data – en moderne IT-leverandør med tung og bred kompetanse.

Bedriften har hovedkontor i Trøndelag, pluss avdeling i Oslo. Østfold-avdelingen styrker Sodvin-musklene med 18 ansatte i Sarpsborg. Totalt er det 80 ansatte og 230 millioner i årsomsetning. 150 millioner av dette er ren teknologi, med størstedelen tjenester. Sikker lagring av data i datasentre står også sentralt gjennom samarbeidspartnere som Basefarm og Green Mountain.

– Sodvin er en komplett leverandør av sikkerhet og teknologi, med kraftig søkelys på Microsoft-løsninger. Vi leverer også driftstjenester fra egne sikre driftssentre og fra Microsoft Azure. Det aller meste er nå skybasert, og kundene kobler seg på, smiler han.

Miljøfyrtårn og bærekraft

I disse dager blir Sodvin sertifisert som miljøfyrtårn. Bærekraften står sterkt i bedriftskulturen, og planetens fremtid tas på alvor. Teknologibedriften streber etter kvalitet i alle ledd både hos kundene og internt. DNV var juryen da Sodvin vant teknologi- og innovasjonsprisen 2022 av bransjeforeningen Distriktsenergi.

Markedsområdet for Sarpsborg-kontoret er bedrifter i Østfold og søndre Akershus. Markedssjefen understreker at de ansatte fra oppkjøpte PM Data er sentrale for den videre veksten. Gründerne Pål Grandahl og Matthew Reed har sammen med sine kolleger bygget en solid bedrift i Nedre Glomma-regionen med godt omdømme og kundetilfredshet gjennom snart 20 år.

– Vi ønsker fortsatt å være den gode lokale totalleverandøren, men med større muskler og bakapparat, sier han.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Staben

Kloke hoder og masse kompetanse rundt teknologi og sikkerhet, i nye smakfulle lokaler i Sarpsborg. Fra venstre: Filip Lundblad, salgskonsulent; Erik Meinseth, salgsleder; Elin M. Westereng-Hauge, bærekraftansvarlig; Espen Braaten, konsulent; Morten Fjeldberg, energirådgiver; Jonas Aarvik, konsulent; Pål Grandahl, direktør for bedriftsmarked; Patrick Ulfeng, konsulent; Kai Gunnar Berntsen, salgskonsulent; Tomas Wedberg, systemansvarlig for Spart; Mats Myhre, systemutvikler; Erik Nilsen, konsulent; Tor Erik Aagedal, markedssjef for B2B; Jan Ivar Sletner, leder for konsulenter; Matthew Reed, leder for produktutvikling.

Hvem er Sodvin?

Aagedal kom selv inn i Sodvin-systemet etter at de kjøpte Fagdata. Det hele startet så langt tilbake som i 1951 med utbygging av kraftnett i Trøndelag. Konsernet står med andre ord stødig plantet på norsk jord. Tidlig på 2000-tallet kom et veiskille hvor man beveget seg inn i teknologimarkedet.  I 2017 endret man strategi fra et lokalt til et nasjonalt perspektiv, og søkte enda mer IT-kompetanse. I tillegg til IT-sikkerhet og alt rundt Office 365, leverer konsernet internett, strøm og TV, samt et egenutviklet administrativt medlemssystem.

– Informasjonsteknologi er så mangt, men nå har det vridd seg over mot at kundene er mest opptatt av sikkerheten rundt løsningene. Det skal vi være dyktige på.

De ansatte i Sodvin Østfold jobber hver eneste dag for at alle ledere og ansatte hos kundene skal ha en problemfri IT-hverdag. De ulike løsningene og verktøyene skal fungere godt og skale grunnlag for effektiv drift. Den menneskelige kontakten er også viktig i dette bildet. Og kunderelasjonene er allerede sterke, gjennom oppkjøpte PM Data og kompetanse som er med videre.

Strømsparing i særklasse

Sodvin har nå stor suksess med egenutviklede Spart – en innovativ og driftssikker løsning som overvåker, justerer og måler energiforbruket for bedrifter. Med sensorteknologi sparer man energi.

– Vi som leverandør tar utstyrsinvesteringen for kunder, og så deler partene på økonomien som ligger i besparelsen, forteller han stolt.

Markedssjefen forteller at Spart har fått sitt kommersielle gjennombrudd nå i 2022. Et stjerneeksempel er Taxisentralen for Sarpsborg og Fredrikstad, hvor man har klart å spare over 100.000 kWh i strømforbruket. Med dagens høye strømpriser utgjør flere hundre tusen kroner, altså veldig mye penger for en liten bedrift. Pågangen etter Spart er naturlig nok stor for tiden.

Sodvin kjøpte opp forløperen til Spart i 2017, en Fredrikstad-bedrift. Fem av de 18 ansatte på Sarpsborg-kontoret jobber med Spart, etter samlokaliseringen. Sammen med tidligere PM Data utgjør de et samlet og slagkraftig Sodvin-miljø.


Sodvin

  Hundskinnveien 100, 1711 Sarpsborg

  72 45 01 00

  www.sodvin.no

{/show}