Hjelper deg over på lynrask fiber

Viken Fiber er det største rendyrkede fiberselskapet i Norge. Nå satser de enda sterkere på leveranser av et stabilt nett til bedriftskunder i Østfold og Follo fra lokalavdelingen i Sarpsborg.

Viken Fiber er det største rendyrkede fiberselskapet i Norge. Nå satser de enda sterkere på leveranser av et stabilt nett til bedriftskunder i Østfold og Follo fra lokalavdelingen i Sarpsborg.

Behovet for fart og kapasitet på nett, kombinert med et bredt og attraktivt innhold blir stadig større i næringslivet.

Tradisjonelle kobbernett som har vært i bruk i mer enn 100 år, er på vei ut av markedet og vil være helt borte i løpet av få år. Næringslivet vil derfor ha behov for en ny og moderne nettløsning om kort tid, og Viken Fiber kan tilby noe av det mest stabile og innholdsrike fibernettet som er på markedet.

Strekker seg langt

Selskapet er allerede til stede med fiber i de fleste sentrale områder i regionen og kan slippe på bedrifter både raskt og til konkurransedyktige priser.

– Slik vi ser det er det ingen vei utenom fiber for bedrifter som ønsker et raskt og stabilt nett med store muligheter for å velge blant tjenester. Det er ingen grunn til å vente med beslutningen, og Viken Fiber gir raskt svar på om det er mulig med tilkobling og hvor lang tid det vil ta å etablere en forbindelse. Vi er til stede i de fleste byer og tettsteder, og bedrifter som ligger i nærheten kan ha en etablert linje i løpet av få uker. Der vi ikke har fiber i dag, må vi grave eller føre frem i luftstrekk, noe som vil ta lenger tid.  Bedriftsmarkedet er viktig for oss, og vi strekker oss langt for å tilfredsstille krav og ønsker, sier administrerende direktør i Viken Fiber, Anne Berit Rørlien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Viken Fiber har en avdeling i Sarpsborg som betjener det lokale markedet. F.v.: Anleggsleder Kenneth Arntzen, prosjektleder Finn Harald Karlsen, ansvarlig aktivt utstyr Magne Bakke og salgsansvarlig Henrik Søderberg Jansen.


Har en sterk lokal forankring

Viken Fiber har lang historie i Østfold og Follo, og har fortsatt sterk lokal forankring gjennom sin avdeling i Sarpsborg. I 2020 kjøpte de fibernettet til Instrumenttjenesten AS (ITAS) på Ås, som var en betydelig lokal fiberaktør, og overtok dermed en betydelig kundemasse i Follo.

– Fibernettet og kundene til ITAS supplerte vår infrastruktur i området og den kundemassen vi hadde der fra før. Arbeidet med å betjene de eksisterende ITAS-kundene og samtidig skaffe nye startet ganske raskt.  Nå er vi godt i gang med å videreutvikle nettet for alle bedrifter som har valgt Altibox som innholdsleverandør.

Pålitelig leveringstid

I dag innser de fleste bedrifter at god infrastruktur er viktig, og Viken Fiber har jevnt over godt samarbeid med kommuner og grunneiere i Østfold og Follo når det gjelder utvikling av nettet. Anne Berit Rørlien trekker spesielt frem Indre Østfold som flinke til å finne gode løsninger.

– Vi har et godt fotfeste i hele Østfold- og Follo-regionen, men har ambisjoner om å bli enda større. Fordelen ved å velge en Altibox-løsning fra oss er at du får en symmetrisk dedikert fiberlinje og ikke minst pålitelig leveringstid når du bestiller. Vi har passert 200.000 kunder og scorer høyt på undersøkelser om kundetilfredshet, sier Rørlien.

Enkel installasjon

Etter tilkobling installerer Viken Fiber løsningen hos bedrifter i løpet av et par timer. Din bedrift kommer seg over på et raskt og stabilt fiberbredbånd uten store ekstrakostnader eller lang ventetid. De leverer også tilhørende tjenester som gjør at din bedrift kan få det dere trenger hos samme leverandør – for eksempel tv-pakker, ExpressRoute, mobil backup og DDosbeskyttelse.

I tillegg til Viken Fiber har Altibox leverandører i hele landet som sikrer best mulig lokal oppfølging av bedriftene. Partnerne har daglig oppfølging med hundrevis av bedriftskunder og passer på at disse til enhver tid har det de trenger i arbeidshverdagen.


Norges mest fornøyde kunder

Viken Fiber er Norges største rendyrkede fiberselskap og er fortsatt offensive i markedet.

Samtidig får de markedets beste svar fra publikum. For 11. gang (!) endte nemlig Altibox-partnerskapet som Viken Fiber er en del av, nylig på topp i den årlige undersøkelsen av kundetilfredshet for bredbånd- og tv-bransjen (kilde: EPSI Rating Norge). Mest tilfredse av alle er bredbåndskundene i bedriftsmarkedet. Der endte resultatet på poengsummen 74,8 av 100 mulige, noe som ga en helt overlegen seier.

EPSI, kundetilfredshet bredbånd bedriftsmarkedet 2020:

  • Altibox: 74,8
  • Telenor: 68,5
  • GlobalConnect: 66,5
  • Øvrige leverandører: 68,9
  • Bransjesnitt: 69,1

Fakta

  • Viken Fiber bygger og drifter fibernett over store deler av Østlandet
  • Som leverandør av Altibox-tjenester tilbys et komplett og konkurransedyktig sett av tjenester for internett, tv og telefon
  • Viken Fiber har bygget fibernett siden 2004 og leverer et stabilt, lynraskt og fremtidsrettet nett som dekker behovet for kapasitet og hastighet nå og i fremtiden, hjemme og på jobb
  • Hovedkontoret i Drammen og avdelingskontor i Oslo, Porsgrunn, Sarpsborg og Hønefoss gir en lokal tilstedeværelse som har vært viktig for at de nå leverer bredbåndtjenester til 200.000 kunder i over 50 kommuner i Oslo, Viken og Vestfold og Telemark
  • Viken Fiber eies av Lyse Fiberinvest (65 prosent), Glitre Energi (26,5 prosent), Lier Everk Holding (4,6 prosent) og Hadeland Energi (3,9 prosent)


Viken Fiber AS

  Hundskinnveien 98, 1711 Sarpsborg

  21 45 45 00

  www.vikenfiber.no

{/show}