Landets meste avanserte golfsenter valgte Altibox

Et avansert golfsenter er avhengig av et stabilt nett med stor kapasitet. Derfor ringte Jeff Tamm til Viken Fiber og bestilte Altibox.

Bedriftsrådgiver i Viken Fiber Stian Jensen, daglig leder i Champion Indoor Golf Jeffrey Tamm og salgssjef bedrift i Viken Fiber Kristian Martinsen er fornøyde med løsningen i det nye golfsenteret.

Da Jeffrey Tamm ville etablere landets flotteste innendørs golfanlegg litt øst for Gardermoen, tok han kontakt med Viken Fiber. Et slikt senter er avhengig av et stabilt nett med stor kapasitet og høyt sikkerhetsnivå. Hos Viken Fiber fikk han alt dette gjennom produktet Altibox Bedrift Premium.

Champion Indoor Golf er fullspekket med moderne teknologi på alle fronter, blant annet med åtte Trackman simulatorer, som er kjent som verdens beste i bransjen.

 - Senteret er bygd opp med «top notch technology» i alle ledd, og derfor ønsket vi også markedets beste fiberløsning, slik at alt skal fungere problemfritt. Etter å ha sondert terrenget en stund, kontaktet vi bedriftsrådgiver Stian Jensen hos Viken Fiber. Det er vi glade for nå, sier Jeff Tamm, som nylig åpnet det 650 kvadratmeter store senteret. Han sier at hastighet og kapasitet på linjen er i toppklasse. Både ned- og opplasting foregår med en hastighet på 500 Mbit per sekund, noe som sørger for rask oppgradering av programvare og super wifi-dekning for brukerne.

- Vi har 130 internasjonale golfbaner i systemet, og mange av de er så store at det kan ta dager å laste ned, men på vårt wifi-nett gikk det på et blunk, sier Jeff entusiastisk.

Strekker seg langt

Viken Fiber leverte installasjonen svært raskt, siden senteret var avhengige av å være i gang på bare et par uker. Etter den tid har de testet og lært opp ansatte, slik at alt fungerte på åpningsdagen.

- Det har bare vært mindre justeringer av programvaren, ellers har alt virket perfekt, sier en fornøyd daglig leder.

- Når kunder ringer Viken Fiber kan de bestille både tv, internett, sikkerhet, wifi og bredbånd på samme sted. Det gjorde Champion Indoor Golf, noe vi er svært stolte av. Denne gang måtte vi levere utenom arbeidstid, og selv om vi helst jobber innenfor normale arbeidstider, strekker vi oss langt når kunden har behov for det, legger Stian Jensen til. - God kundeservice og support er noe av det Viken Fiber scorer høyest på.

Velfungerende og stabilt

- Det var spennende å få en slik henvendelse fra det nye golfsenteret, fortsetter Stian, som selv er hektet på sporten og tilbringer en god del timer på fairway og green. Men golf er en sommersport i Norge, og nordmenn trenger å vedlikeholde sitt nivå gjennom en lang vinter uten å måtte reise utenlands.

- Jeg tente på denne forespørselen da den kom, ikke bare fordi det er en stor bestilling, men også fordi jeg har et hjerte for sporten. Vi startet med å kartlegge behovet og forsto raskt at senteret skulle opp med noe helt nytt og trengte et velfungerende og stabilt nettverk, både til simulatorene og kassaapparat. Vi installerte derfor wifi med gjestenett og i tillegg til dette valgte golfsenteret en utvidet sikkerhetsløsning, som hindrer hacking eller datainnbrudd. Vår jobb er å sørge for at senteret fungerer uten at Jeff og kollegene skal tenke over det, sier Stian. Viken Fiber hadde allerede fiber i bygget, som tidligere huset Møbelringen og har bygd ut til hele næringsfeltet på Øvre Romerike for noen år tilbake.

- Champion Indoor Golf setter like høye krav til teknologi som Viken Fiber gjør. Det gjør at denne avtalen er en god «match» mellom to parter som tenker likt om kvalitet, sier salgssjef bedrift i Viken Fiber, Kristian Martinsen. Han legger til at avtalen er viktig for Viken Fiber, som er Norges ledende rendyrkede fiberselskap og vokser betydelig i alle regioner de opererer.

- Den er viktig fordi det er et avansert golfsenter med høye krav til stabilitet og sikkerhet, men også fordi det vil være godt besøkt og vil fungere som et utstillingsvindu for Altibox Bedrift Premium. I den sammenheng vil jeg trekke frem den ekstra sikkerhetspakken senteret valgte, som en del av vår løsning. Mange norske bedrifter opplever datainnbrudd i dag, noe som kan kvele bedriftens omsetning på kort tid. Vår sikkerhetspakke hindrer dette og gjør at kundene kan fokusere på drift av selskapet og ikke bekymre seg for trusler om driftsstans som følge av hacking. Cisco, som leverer løsningen er et av verdens ledende selskaper på sikkerhet og sørger for at alle mulige angrep blir stanset før de når våre kunder, sier Martinsen. Med Altibox Bedrift Premium får bedriften et produkt som kan tilpasses både etter behov, størrelse og kompleksitet.


Viken Fiber AS

21 45 45 00

  www.vikenfiber.no

{/show}