Mange risikerer femsifret bot

– Bestiller du datakasse i dag, risikerer du ikke bøter. Men sitter du med en ikke-godkjent kasse, kan du fort ryke på 11 300 kroner, sier Ole Anders Tønsberg hos AS Frankering & Kopiservice.
– Bestiller du datakasse i dag, risikerer du ikke bøter. Men sitter du med en ikke-godkjent kasse, kan du fort ryke på 11 300 kroner, sier Ole Anders Tønsberg hos AS Frankering & Kopiservice.

– Vi har hatt hendene fulle med å sette opp løsninger og levere nye datakasser til våre kunder. Likevel er det nok nærmere 50 prosent av markedet som ennå ikke har våknet. De risikerer en bot på 11.300 kroner.

Ole Anders Tønsberg hos AS Frankering & Kopiservice har levd med datakasser i lang tid, og selv om fristen for å byttekasse og følge lovverket gikk ut 31. desember 2018, er aktiviteten fortsatt stor hos forhandleren i Sarpsborg.

Lurt å bestille

Serviceteknikerne setter opp kundetilpassede løsninger hver eneste dag, og fortsetter antakelig med det utover året.

– Vi har forsøkt å informere etter beste evne, men mange har faktisk valgt å vente med åpne øyne til fristen gikk ut. Det er en risikosport, all den tid det vil koste 11.300 kroner ved kontroll. Man kan imidlertid slippe unna hvis man kan vise til en plassert bestilling. Derfor oppfordrer vi nå de som er i risikosonen til å bestille, så vil vi bekrefte dette overfor eventuelle kontrollører. Det kan lønne seg, sier Tønsberg.

Gode på service

Supportmedarbeiderne får daglig henvendelser fra kunder om problemstillinger rundt de nye kassene.

– For mange har dette vært en større omlegging, og det dukker opp mange spørsmål underveis. Vi er imidlertid alltid til stede og logger oss på for å fikse eventuelle innstillinger eller andre ting. Ikke alle leverandører har taklet supportdelen etter at salget er gjort, og det har blitt en lei erfaring for mange butikker, frisører og lignende. Vi har imidlertid satset bevisst på service og support, slik at kunden kan føle seg trygg og ivaretatt. Det er en grunn til at vi har blitt valgt som leverandør hos så mange og tatt betydelige markedsandeler i Østfold i 2018.

Ville du hatt en PC med Windows 98?

En ti år gammel skriver kan ha en like moderne prosessor som en PC med Windows 98. Ville du hatt med en slik PC på jobben i dag?

Svaret er trolig nei for de fleste. Men hvis du har en 10–15 år gammel skriver eller multifunksjonsmaskin på jobben, vil du oppleve en ny hverdag hvis du bytter. Utenpå er de ganske like, men inni har det skjedd en liten revolusjon som gjør arbeidsoppgavene raskere og enklere.

Print fra mobil

AS Frankering & Kopiservice i Sarpsborg har akkurat nå kampanje på multifunksjonsmaskiner. Passer du på å lease en maskin med serviceavtale nå, har du et problemfritt utskriftsliv i mange år. Du får for eksempel funksjoner som «utskrift fra mobil», en løsning som gjør at du slipper å gå veien om PC-en.

Store kostnader

De som leaser i dag bør også tenke seg godt om før de velger å kjøpe ut maskinen etterpå. Det er egentlig noe av det verste du kan gjøre. Mange ser like fine ut, men hvis de ryker koster det mange tusen kroner å reparere. Det kan være mange gode kopier igjen, men man er ikke sikker. Og uten serviceavtale må du stå for hele kostnaden selv.

– Det er en grunn til at vi ikke tilbyr serviceavtaler på gamle maskiner. Kostnadene og risikoen blir rett og slett for stor, sier Ole Anders Tønsberg ved AS Frankering & Kopiservice.


AS Frankering & Kopiservice

Skjoldens vei 9, Klokkergården
1711 Sarpsborg

69 97 22 00

www.frankkopi.no