Spar miljø og penger med verdens smarteste stikkontakt

Verdens smarteste stikkontakt kan brukes overalt, selv om den heter Home Control.

Verdens smarteste stikkontakt heter Home Control, men den fungerer like godt på kontoret, på lageret eller i andre næringslokaler. Installerer du kontakten vil du spare minst 20 prosent på strømregningen.

Den patenterte stikkontakten er en norsk oppfinnelse som trønderen Per Hopsø står bak. Han flyttet bedriften sin til Ås for noen år siden og driver nå virksomheten mot internasjonal fremgang.

- Vi har faktisk anledning til å feire litt i disse dager, da vi nettopp har fått beskjed fra Elkjøp om at de tar hele vårt sortiment inn i sine butikker. Elkjøp er en gigant på det norske forbrukermarkedet, men minst like store utenlands, noe som kan bety full produksjon i en tid fremover, sier Per Hopsø.

"Plug and play"

Den smarte stikkontakten er selvfølgelig godkjent på alle ender og kanter for bruk både her til lands og utenlands. Den er så enkel å montere at man ikke har behov for elektriker.

- Det eneste man trenger å gjøre er å skru av det ytterste plastdekselet på stikkontakten, det vil si det samme dekselet man pleier å fjerne når man maler eller tapetserer. Deretter plasserer man vår smarte kontakt der i stedet, og det er bare å plugge inn og begynne å spare strøm, sier Yngvar Pettersen jr. hos Home Control AS.

Han forteller at systemet er montert i et fire etasjers kontorbygg på Universitetet i Bergen, og de sparte inn hele investeringen på 9 måneder.

Avansert programvare

- Vi har utviklet ganske avansert software som ligger i kontakten. Den kan derfor lære seg hvor lang tid det tar å varme opp et lokale fra det tidspunkt varmen blir slått på til ønsket temperatur er nådd i løpet av 14 dager. På den måten kan man la være å fyre for kråka i helger og ferier. Dette er både miljøvennlig og lønnsomt, sier Pettersen jr.

Han legger til at Home Controls programvare-plattform er meget unik og laget for å kunne tilby kundene ett hus – én app.

Samarbeidspartnere

Home Control-systemet består av mindre enheter som kan bygges ut i uendelighet. Dermed kan man unngå å ta hele investeringen samtidig.

- En startpakke ligger på 2-3 000 kroner i innkjøp, men bruker man dette til en varmeovn vil dette være spart inn ganske raskt. I tillegg gir Enova støtte til systemet så du kan få igjen 20 prosent av investeringen til varmestyring. Løsningen er utpreget gjør-det-selv, uten investeringskostnader. Home Control jobber hele tiden med utvikling slik at de vil kunne tilby attraktive løsninger for eldreboliger innenfor varmestyring, elsikkerhet, brannvarsling, komfyrvakt og kameraer.