– Viken Fiber gir oss markedets beste fibertjeneste

AOF Østfold fikk dårlig tid da de på forsommeren fikk vite at Telenor skulle stenge det gamle kobbernettet høsten 2022. Men Viken Fiber var raskt på banen og løste utfordringene på strak arm.

AOF Østfold fikk dårlig tid da de på forsommeren fikk vite at Telenor skulle stenge det gamle kobbernettet høsten 2022. Men Viken Fiber var raskt på banen og løste utfordringene på strak arm.

AOF i Sarpsborg brukte det gamle nettet til sin kommunikasjon med studenter og forbindelser helt fram til nylig. AOF hadde ingenting å utsette på tjenestene fra Telenor, men hadde et godt forhold til Viken Fiber gjennom flere år i Fredrikstad og valgte derfor samme løsning i Sarpsborg.

– Vi ble enige om en pakke og diskuterte hvilke muligheter vi har. Deretter gjorde Viken Fiber en god jobb med å kartlegge alle våre undervisningslokasjoner, noe som er veldig viktig for AOF, som har utviklet seg fra å være en tradisjonell opplæringsbedrift til å bli en multimedia-opplæringsbedrift. Det omfatter blant annet et filmstudio i Fredrikstad og vi kjører mange web-baserte forelesninger for våre studenter og kursdeltakere. Det betyr at vi stiller strenge krav til kapasitet og hastighet, noe som er alfa og omega for oss. Det kan være opptil 50 påloggede klasser eller kurs som samtidig er oppkoblet mot oss, og da må vi kunne levere på den digitale plattformen, sier daglig leder i AOF Østfold, Christian Skyum.

Viken Fiber har levert

AOF hadde en bratt læringskurve i overgangen til en mer digital hverdag, og det ble mye prøving og feiling, ifølge Skyum.

– Vi startet med å bygge et filmstudio i Fredrikstad, men trengte raskt større kapasitet på både opp- og nedlasting via nettet. Vi var godt etablerte da pandemien slo til for fullt i 2020 og brukte bare tre dager på å flytte våre lærere over fra fysiske til digitale klasserom. Mellom 50 og 60 pågående klasser både sent og tidlig krevde en varig stabilitet i nettet, og hadde ikke Viken Fiber klart å levere dette, hadde vi hatt et kjempeproblem. Men de har levert hele tiden, og da valgte vi å fortsette med de som partner. Vi har vært kunde i Fredrikstad siden 2014 og valget var enkelt da det ble behov i Sarpsborg også. Vi fikk egentlig greit med tid til å tilpasse oss da Telenor ga beskjed før sommeren, men det ble likevel litt hektisk, innrømmer Christian Skyum.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Altibox Bedrift Premium

Har bedriften trådløst nett med trygg brannmur og gjestenett? Altibox Bedrift Premium gir deg en pakkeløsning som består av lynraskt og stabilt internett - pluss trådløs dekning OG utvidet sikkerhet – alt du trenger for et velfungerende og trygt nettverk på jobben.

Dette er inkludert i Altibox Bedrift Premium:

  • Trådløs router: Cisco Meraki MX68 (kvalitet og sikkerhet)
  • Innendørs wifi-punkt (startpakke med 1 punkt)
  • Utvidet sikkerhet
  • Gjestenett - trygt for bedriften, praktisk for besøkende
  • Standard SLA/servicenivå

Stor og viktig kunde

– Fordelen med å ha et lokalkontor sentralt i Østfold er at vi kan hive oss rundt og ta tak i utfordringer lokalt. Her måtte det attpåtil litt graving til for å kunne få fram fiberkabelen, men det gikk fort og vi fikk på plass en montør like etter. Selve installasjonen tok bare en halv dag, så var AOF Sarpsborg påkoblet fibernettet. En installasjon kan være alt fra å koble til en kabel som ligger helt frem til vegg, eller som her, der det ble både graving og litt ekstraarbeid, sier bedriftsrådgiver Fredrik Larsen i Viken Fiber i Sarpsborg. Han legger til at AOF er en stor og viktig kunde.

– Ja, dette er ingen hverdagskunde, men en spesiell kunde som vi har et mangeårig forhold til. Nå har vi levert til tre lokasjoner, og en fjerde står for tur. Vi får også stadig flere kunder i Sarpsborg sentrum, siden vi har lagt fiberkabel i samme grøfta som fjernvarmeanlegget som er etablert i byen. I tillegg er vi med på andre prosjekter der vi kan legge vår fiberlinje sammen med andre aktører, for eksempel vann og kloakk. Det er stor aktivitet i Nedre Glomma, og Viken Fiber ønsker å konkurrere om å levere fibernett og tjenester til alle.

Film og konferanser

AOF Østfold har ca. 5.000 kursdeltakere i løpet av ett år, på alt fra kortvarige kurs til et toårs fagskoleløp. Det betyr at alt teknisk utstyr bør være stabilt og ikke ha noe nedetid å snakke om.

– Vi gjør også andre ting enn å drive opplæring, for eksempel arrangerte vi nylig en stor konferanse med søkelys mot overgrep. Dette og lignende arrangementer skal streames og lagres i ettertid. Vi er også engasjerte i filmproduksjon og andre kulturarrangementer. Det betyr at vi har blitt en helt annen virksomhet enn før. Vårt mantra er å pløye tilbake de pengene vi tjener til østfoldsamfunnet. All ny virksomhet har gjort at vårt dna nå er mer digitalt, og da er det viktig å ha gode og fungerende løsninger i eget hus. Det har vi fått gjennom samarbeidet med Viken Fiber, sier Christian Skyum.


Viken Fiber AS

  21 45 45 00

  www.vikenfiber.no

{/show}