Colors: Blue Color

MYSEN: Både riks- og fylkesveier er i stort behov av vedlikehold i hele Østfold og Follo. Ofte er det Veidrift AS som står i veien for deg når du kommer kjørende. Men de gjør det for at du skal få en bedre og sikrere vei.

ØRA: Batteriretur er verdens ledende gjenvinningsvirksomhet for brukte batterier. I 2016 og 2017 håndterte de flere batterier fra elektriske kjøretøy enn resten av Europa til sammen.

RAKKESTAD: Sentralvaskeriet for Østlandet AS har i alle år hatt sterkt fokus på miljøkvalitet. Nå er de også i ferd med å bli sertifisert for de nye hygienekravene for vaskerier som behandler næringsmiddeltøy.

FAGERSTRAND: Da arbeidsgiveren avviklet avdelingen på Fagerstrand, drømte Tom Christian Waagsaas, Mathias Swartling og Martin Warhuus Samuelsen om å fortsette med å gjøre det de kunne best.

Tidligere var kontorene ved Sarpsfossen dominert av elektroingeniører. Fortsatt er det mange ingeniører i byggene, men nå omfatter Hafslund Kunnskapspark en bredt sammensatt kompetanse.

Selskapet har bare to år på baken, men utviklingen for Byemark Stål i Rakkestad går i stor fart. I 2017 omsatte de for 60 millioner.

Hele Østfold får nytt rutenett. Fra slutten av juni legges systemet om i Nedre Glomma, og du kan ta bussen oftere, og komme både enklere og raskere på jobb enn i dag.

- Vi har sterkt fokus på service og kompetanseutvikling i fagets fulle bredde. Det sier daglig leder Tollef Berger i Askim & Mysen Rør AS.

- Vårt mål er at våre boliger skal skille seg ut. Vi spisser detaljer for å ligge et hakk over andre tilbud på markedet.

Stadig flere boligutbyggere i Follo frister kjøpere med baderomsløsninger fra Flisekompaniet Ski.

Floor Factory tar stadig nye markedsandeler i boligmarkedet, takket være et enormt utvalg og ansatte med stor fagkunnskap og lidenskap for gulv.

Bravida Sarpsborg har en unik bredde i sitt tilbud til både private og bedrifter.

Med lang og stolt historie helt tilbake til 1935, skiller Randem & Hübert AS seg ut ved å kunne montere store anlegg og aggregater på stedet.

SARPSBORG: - Det er ærlighet og hardt arbeid som ligger til grunn for den gode utviklingen og veksten. Våre oppdragsgivere og samarbeidspartnere vet de kan stole på oss!

SARPSBORG/SPYDEBERG: I begynnelsen av juni flyttet Sørby Utleie inn i et splitter nytt forretningsbygg.

SARPSBORG: - Vi sørger for å inspisere og kontrollere tilstanden på rør og konstruksjoner. Det er en svært rimelig forsikring framfor å vente til det eventuelt brister!

YTRE ENEBAKK: Du ser dem langs veien der veiarbeid foregår, der de passer på at det er trygt både for bilister og veiarbeiderne. En hyggelig gjeng som tar vare på hverandre og deg, og som tar jobben sin på alvor.

FREDRIKSTAD: Om bilen står, noen har parkert ulovlig, bestemor trenger trygghetsalarm, du har mistet nøkkelen eller trenger å sikre båtmotoren mot tyveri, er gutta i SOS Nedre Glomma AS der for deg.

RAKKESTAD: Salget av manuell håndklipper faller, men flere bestiller «bærumsgeit» til å tygge i seg gresset i sommerhalvåret.

MOSS: På tre år har de oppnådd å bli det foretrukne verktøy for lærere, elever og foresatte i 450 skoler over hele landet. Og dette er bare begynnelsen.

SKI: MOE Rådgivende Ingeniører tilbyr tverrfaglig prosjektering innenfor bygg og anlegg fra nyåpnet kontor i Follo.

SPYDEBERG: Det koster en tiendedel og arbeidet går vesentlig raskere enn med alle andre fremgangsmåter.

ASKIM: Med kompetente kursholdere og engasjerende kursopplegg sørger Trafikkeksperten for at de som arbeider på offentlig grunn innehar den lovpålagte kompetansen innenfor trafikk- og arbeidsvarsling.

FREDRIKSTAD: Tyrolit er blant verdens ledende produsenter av kappe-, bore- og slipeutstyr for profesjonelle brukere innen bygg- og anleggsbransjen.

RÅDE: De beste produktene kombinert med god service og tett oppfølging av kundene skal gjøre Østfold Caravan til et naturlig stoppested.

SARPSBORG: Alle bedriftsledere må sette seg inn i og rette seg etter den nye personvernloven som gjelder fra mai. Det er ikke uoverkommelig, og det er hjelp å få.

ÅS: I 30 år har Tusenfryd spredt glede og underholdning. Nylig åpnet en ny sesong, og bedriftene står i kø for å legge arrangementer til parken.

SARPSBORG: I 2014 overtok Espen Kamperhaug den 80 år gamle familiebedriften Ludvig Kamperhaug AS.

MOSS: Norskand Prosjekt leverer åpningsklare butikker til kjeder i Norge. På 15 år har de produsert 1.200 lokaler for blant annet Gresvig, Clas Ohlson, Burger King og Hennes & Mauritz.

ROLVSØY: Skadeoppdrag dominerer hos Lakkompaniet, som nå ønsker å satse mer på de største kjøretøyene. Både lastebil og buss får plass i de store lakkhallene.

SKI: Det er nervepirrende, det er morsomt og det kan være ekstremt irriterende. Perfect Escape setter mange følelser i sving, og blir garantert en snakkis lenge etter firmaarranGementet. Bedre teambuilding enn dette skal du lete lenge etter!

MOSS: - Vi ønsket oss et meglerhus med stor slagkraft både kompetansemessig og markedsmessig. Det har vi lyktes svært godt med, sier Christian Wehn, daglig leder i Metra Næringsmegling.

SARPSBORG: Etter flere år som underentreprenør, er Probygg klar for å ta nye steg. Nå ønsker de mer kontroll over prosjektene de er med på.

FREDRIKSTAD: Det er knyttet spenning til hvordan personverndirektivet vil slå ut i praksis når det trer i kraft i mai 2018. Certego arrangerte miniseminar.

HALDEN: Hørt om håndverkeren som hadde ryddig bil og full kontroll på verktøyet sitt? Det hadde ikke Harry Andre Aam Hanssen hos Jensen & Scheele Auto heller.

MOSS: I mai 2018 får Norge nye regler for personvern. Bedrifter som ikke følger dem risikerer bøter på opptil 4 prosent av omsetningen. IT-leverandøren Columbi i Moss tilbyr nå virksomheter i regionen gratis assistanse.

Nettbuss har tett samarbeid med AOF Østfold. - Skal du være en god bussjåfør, må du kunne kommunisere med passasjerene. Derfor er det svært viktig å lære seg språket, sier Tair Dolrash.

MYSEN: Glem klisjeene, de travinteresserte kommer fra alle samfunnslag og er ikke alltid spesielt kunnskapsrike når det kommer til hestesport.

Allsidige tjenester innen vann og avløp, kommunalteknikk og industritjenester til det offentlige og private markedet på Romerike.

MOSS: - Sikre løft er vårt fag, sier avdelingsleder Ole Johnny Aasen og prosjektingeniør Sandra Nybråten Aune i Datek Løfteteknikk.

OSLO: Det var trangt om plassen da CERTEGO avdeling på Alnabru inviterte til produksjonsinformasjon og lunsj i lokalene i Strømsveien 266 tirsdag 30. januar.

HALDEN: NVBS Rail Norway er et nystartet selskap, men kompetanse og erfaring strekker seg mange tiår bakover i tid.

FREDRIKSTAD: LINK arkitektur er ledende i Skandinavia på omsetning, mannskap og prosjekter. Fra Fredrikstad-kontoret utarbeides mye spennende.

LIERSTRANDA: HJJ Mur & Flis på Lierstranda er spesialister på store gulvarealer for industri og forretninger. Nå vokser de raskt på baderomsløsninger også.

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere fem Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

HALDEN: Kruttrøyk Event AS heter Østfolds nyeste eventbyrå. Nå frister de med en rekke pakketilbud fulle av historie.

RAKKESTAD: Olje- og Gassenteret er en av de ledende leverandørene av drivstoff til landbruk og entreprenører i Indre Østfold, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden.

FREDRIKSTAD: Backe Østfold overleverer i høst siste byggetrinn på Værste Brygge, samtidig som de har startet arbeidene med utvidelsen av Helsehuset et steinkast unna.

DEGERNES: Vintersolen er lav, men det kan RHJ AS i Rakkestad gjøre noe med. En solfilm på glasset gir deg en bedre arbeidsdag.

FREDRIKSTAD: Quality Fredrikstad gjentar tidligere suksesser når det gjelder julebord, men nå med nytt innhold innenfor revy og juleshow i soulinnpakning.

ØSTFOLD: Brødrene Ødegård Maskindrift ble etablert for 15 år siden og drives og eies av far Håkon, og Brødrene Erik ,Øystein og Espen Ødegård.

FREDRIKSTAD: - Vi ønsker alltid å identifisere oss med kvalitet og har valgt våre samarbeidspartnere ut fra det kriteriet, sier daglig leder Stian Sollie i SP Lasse Holst AS.

FREDRIKSTAD: - BoligPartner har en rekke flotte, arkitekttegnede boliger i katalogen. Vi føler at vi passer godt sammen, da vi også leverer kvalitet på våre tjenester, sier daglig leder Viggo Holth i Holth Bygg & Anlegg i Fredrikstad.

SARPSBORG: Pöyry satser nå også på byggeteknikk og prosjektledelse. Nå har de ansvar for prosjekteringen av det såkalte SA-bygget i Sarpsborg.

SARPSBORG: I starten av desember flytter Boss of Gloss Bilpleie hele sin virksomhet over til nye og tilpassede lokaler ved riksvei 111 på Hevingen ved Skjeberg Golfklubb i Sarpsborg.

SARPSBORG: Mange sitter fortsatt på gjerdet, men om bare 15 måneder blir det forbudt å bruke kassasystemer som ikke tilfredsstiller kravene i den nye kasseloven.

FREDRIKSTAD: Nyansettelser, ekspansjon og økonomisk vekst er sentrale begrep når Vismas regnskaps- og lønnsdivisjon er solgt ut og omdøpt til Azets.

RAKKESTAD: - Vi har økt salget og opplever nye kunder i butikken hver eneste dag. Åpningen av den nye butikken har vært en gedigen suksess, sier daglig leder Magne Solbrække i Rakkestad Sogneselskap.

MOSS: Bedriften Wiggo Spetz AS startet hjemme i carporten, men nå har bedriften skiftet navn til Båndtech og vokser i nytt næringsbygg i Kambo.

FREDRIKSTAD: Fatboy er en stol man kan sitt godt i på jobben. Hos KontorKonsult får du råd om hvilke møbler du bør velge til arbeidsplassen din.

LØRENSKOG: - Vi tar alle transportoppdrag, enten det er smått eller stort, sier Finn Erik Kalnæs i Lørenskog Distribusjon og Lager AS.

ÅS: I oktober går av mat- og teknologifestivalen SmakÅs av stabelen. Første dag blir en fagdag der produsenter, forskere, bønder, studenter og andre aktører møtes.

MOSS: I 2014 etablerte VELA seg i Norge, året etter vant de sin første offentlige kontrakt med sine brukertilpassede stoler.

MOSS: 35 aktører er på plass og tilbyr helse og velvære på hver eneste kvadratmeter i Lilleeng Helsepark i de gamle driftsbygningene til Trioving.

SELLEBAKK: – Vårt viktigste verktøy er ikke pensel og rulle, men ansvar og respekt. I det ligger også å levere til rett tid og til avtalt pris.

HØVIK: BubbleDeck er fremtidens miljøvennlige løsning på lettere flatdekker i nybygg, og brukes i både Deichmanske Bibliotek og det nye Munch-museet i Bjørvika.

SARPSBORG/MYSEN: Eidsberg Sparebank gikk i 2016 helt til topps i kåringen av «Årets Beste Bank» i Eika Gruppen.

HALDEN: 1. januar i år ble kassasystemloven endret, og det er ikke lenger tillatt for leverandører å selge systemer som ikke oppfyller de nye kravene.

SKEDSMOKORSET: I disse dager ble tradisjonsrike Arto Emballasje en fullverdig avdeling av Papyrus Supplies i Norge. Det betyr større vareutvalg med samme gode kundeservice.

ASKIM: Askim Stenindustri AS driver en av Europas mest moderne produksjonsbedrifter og tilbyr norske entreprenører rimelige benkeplater i naturstein og kvartskompositt.

NARINGSLIV.NO: Øivind Lunde i Løsningsorientert har spesialisert seg på å løse konflikter både privat og på arbeidsplassen.

FREDRIKSTAD: - Vi startet opp 1. januar 2016 og har fått en god start som gir oss grunnlag for sunn vekst. Det sier daglig leder Espen Spondalen (til venstre) i Thermo Control Øst AS i Fredrikstad.

DRAMMEN: Siden 2001 har Deloitte valgt å droppe julegaver til ansatte. I stedet gir de nå et bidrag til Leger Uten Grenser.

SARPSBORG: Frankering & Kopiservice i Sarpsborg leverer daglig datakasser til virksomheter som rammes av lovendringen ved nyttår.

Brødrene Thomas og Espen Karlsen i Glacio AS er store på frys- og kjølelagring i Fredrikstad og Rakkestad. Nå skal de ble enda større.

Frankering og Kopiservice har aldri opplevd så stor pågang som da de publiserte en artikkel om nye kasseapparater i Næringsliv i Østfold og Follo.

- Noen kunder ønsker både i pose og sekk, og det får de hos oss, sier Runar Fossum og daglig leder Yvonne K. Stavdal hos Logotrykk AS i Vestby.

Brødr. Sunde as har lansert en ny garasjeringmur som forenkler byggeprosessen og reduserer tidsbruken kraftig i forhold til tradisjonelle byggemetoder.

1. april 2017 flytter Frydenbø Industri AS ut av sine eksisterende lokaler på Skedsmokorset og inn i et nytt næringsbygg på Ausenfjellet Industriområde i Frogner.

Restaurant Curtisen på Fredriksten festning i Halden gir deg en opplevelse du vil huske, både kulinarisk og historisk.

- Vi gir råd om gode og sikre skyløsninger, sier Geir Dølvik i WLCOM. De benytter Norges sikreste datalagringssenter for sine kunder.

Norbygg AS på Rolvsøy har spesialisert seg på næringsbygg og stålbygg i Østfold og Akershus helt siden starten i 1979.

Ronny Gulbrandsen har 30 års erfaring fra maleryrket. I år feirer aksjeselskapet med samme navn 10 år og kan se frem til et fjerde år som Gaselle-bedrift.

Inspecta AS har gjennom 40 år utført inspeksjon av kraner, løfteredskap, lifter, trucker, vindmøller, stilaser og annet arbeidsutstyr i Osloregionen.

- Dette er Fredrikstad kommunes nye storstue, sa ordfører Jon Ivar Nygaard i Fredrikstad kommune da Backe Østfold AS overrakte Østsiden sykehjem i fjor.

Venco i Halden er en av få verktøyprodusenter som har overlevd de siste årene, Fortsatt har de mange kunder i Buskerud.

I 2016 kan Lørenskog Renhold og Service AS feire 30-års jubileum. Samtidig slår bedriften på stortromma og satser i Østfold.

Hos Kunnskapshuset BDT Viken gjør de ansatte alt de kan for å oppfylle de tre bokstavene i navnet: Behjelpelig, Driftig og Trygg.