fbpx

KF Entreprenør AS tar gjerne på seg kompliserte jobber som konkurrentene unngår, gjerne innen rehabilitering av eldre bygg. Samtidig er de store på sikringsarbeid, være seg i fengsler eller ren terrorsikring.

I det som en gang var bank og turistkontor på Svinesund finner du nå prosjektleder Freddy Olsen og resten av Østfoldkontoret til KF Entreprenør, et selskap i Roadworks-konsernet. Hovedkontoret ligger i Oslo, med virkeområde hovedsakelig på det sentrale Østlandet og med rundt 120 ansatte.

- Freddy begynte hos oss i 2012. Knapt tre måneder etterpå fikk vi et oppdrag i Østfold, og siden har vi hatt noe å gjøre der. Det var derfor naturlig for oss å etablere et regionskontor, og endte i 2014 opp med både å kjøpe og ferdigstille bygget på Svinesund, som tidligere hadde vært utsatt for brann, forklarte Rune Garberg, avdelingsleder for Rehabilitering og sikkerhet.

I lyse og moderne lokaler har Olsen, som har ansvar for 20 ansatte, full oversikt over grenseovergangen og den gamle Svinesundsbrua.

Sikring

I løpet av kort tid har selskapet etablert seg som en av landets ledende entreprenører innenfor område- og dybdesikring av bygningsmasse gjennom underselskapet KF Sikring. De importerer, monterer og er eneleverandør av sikringsutstyr fra Manchester-baserte ATG Access, en av verdens største på sitt felt.

- Vi er store i Norge på terrorsikring. Siden vi både kan levere og montere alt fra trafikkregulerende- og høysikkerhetspullerter til gatemøbler og annet sikringsutstyr stiller vi ofte i en egen klasse. Vi har også en egen serviceavdeling som drifter sikkerhetsutstyr, noe som gjør at kunden kun trenger å forholde seg til en part, fortsetter Garberg.

Det sier seg selv at arbeid i denne sjangeren stiller høye krav til alle ledd i bedriften, og at de må forholde seg til strenge regler om taushetsplikt og reguleringer. Både håndverkere og ledere er stadig i England på kurs for alltid å være oppdatert på alle områder innen sikringsutstyr.

Rehabilitering

Entreprenøren har rammeavtaler med blant annet Statsbygg, Rom Eiendom, Forsvarsbygg, og gjør alt fra nybygg til rehabilitering, anleggsarbeid og sikring. De stiller med høyt kvalifisert personell med bred erfaring innen planlegging og prosjektgjennomføring, og tar gjerne på seg store, kompliserte rehabiliteringsjobber utvendig og innvendig. Gjerne også antikvariske bygg der de jobber tett opp mot riksantikvaren.

- Vi har gjort flere jobber på fengsler rundt i Norge, nå sist i Fredrikstad, der tak måtte skiftes og det fantes en del råte. Vi vil gjerne være den utradisjonelle entreprenøren, og tar gjerne på oss de jobbene som konkurrentene våre helst unngår.

Trivsel på jobb

KF Entreprenør er et selskap i rask utvikling, som sjeldent rekker å søke etter nye kunder, da kundene som oftest finner dem først. De har fokus på godt arbeidsmiljø, med bedriftslag, stadige fellesaktiviteter på fritiden, turer og egne trimrom. Noe som reflekteres i at det er få som slutter, samtidig som de stadig ansetter nye. Bare de siste to årene har 50 nye blitt ansatt, og flere skal det bli.

- Vi har mange spennende oppdrag. Ved store prosjekter i Østfold henter vi inn mer personale fra Oslokontoret, men også fra samarbeidspartnere i distriktet. Vi har stor bredde, og kan ta på oss det aller meste. Ta kontakt, så finner vi de beste løsningene for akkurat ditt prosjekt, avslutter Olsen.


KF Entreprenør AS

Gml. Svinesundsvei 262

Berg i Østfold

Tlf. 951 20 19

http://www.roadworks.no/selskaper/bygg-anlegg/kfentreprenor/