fbpx

Obs! Vær oppmerksom på at dette innholdet er mer enn to år gammelt.

For noen år siden var det en rekke verktøyprodusenter over hele landet. Nå er det langt færre, men Venco AS i Halden har fortsatt nok å gjøre og satser på sine kunder i Buskerud.

Det er ingen selvfølge å overleve et fallende marked, slik det har vært innenfor produserende industri i Norge. En rekke store og små industribedrifter har forsvunnet, og mange av de gjenlevende kjøper billig produksjonsverktøy fra utlandet. Venco lever imidlertid i beste velgående og har store kunder som Nammo på Raufoss og Lonevåg Beslagfabrikk i Bergen.

Moderne maskiner

- Det kunne vært skrevet en hel bok om bedriftene som har forsvunnet, og i dag har vi for eksempel ikke en, eneste kunde igjen lokalt i Halden. Vi har aldri vært redde for å søke nye markeder, og selv kjører jeg 70 000 kilometer i året for å betjene kunder og å besøke nye potensielle brukere av våre produkter, sier gründer og daglig leder Thor-Erik Ek.

Han startet bedriften i 1969 og har i dag 10 ansatte og 1 000 kvadratmeter med moderne maskiner, både trådskjærere, planslipere og freser.

Detaljerte deler

- Vi kjøpte vår første trådskjæremaskin i 1985, og den har gitt oss mange muligheter. Vi kan levere detaljerte deler med stor nøyaktighet, sier Ek.