fbpx

Norskand Prosjekt leverer åpningsklare butikker til butikkjeder i Norge. Etter starten for 15 år siden har de produsert 1.200 butikklokaler for kunder som Gresvig, Clas Ohlson, Burger King og Hennes & Mauritz. Fjoråret ble det beste så langt for bedriften.

- Det er ikke mange i vår bransje som leverer hele butikker, ferdige til varer i hyllene og oppkoblede systemer til oppdragsgiver. Men vi har spisskompetanse på dette og tar gjerne slike oppdrag, sier daglig leder Pål Lien.

Han liker å styre prosessene fra A til Å.

- Jeg var prosjekt-/driftsleder for KappAhl da jeg så behovet for en bedrift som vår. Det viste seg at de store kjedene hadde savnet en aktør som kunne gå inn i et tomt lokale og levere en fullt ferdig butikk med ferdigforhandlede kontrakter på kortest mulig tid. Vi har mange nye butikker i kjøpesentra, men også en rekke ombygginger av lokaler som er i full drift, sier Lien.

Jobber rundt kundene

Norskand Prosjekt har gjort det til et mantra å lytte til kunden og imøtekomme ønsker og behov. Pål Lien vet at en fornøyd kunde alltid kommer tilbake.

- Derfor jobber vi gjerne døgnet rundt for å bli ferdig i tide. Vi har aldri misset en åpning eller overlevering og har opparbeidet oss både tillit og et godt renommé. Vi har lang erfaring med å bygge om og fornye, nesten uten av kunder og betjening blir påvirket av det. For en butikk i full drift er det viktig at salget går som vanlig uavhengig av våre folk, sier Lien.

Gode underleverandører

Norskand har åtte ansatte som i fjor omsatte for 260 millioner kroner. I tillegg har de avtaler med mellom 10 og 20 underleverandører som leverer alt fra arkitekt-, rørlegger og tømrertjenester til ventilasjon, fasadeglass og alarmsystemer.

- Vi har ingen egne håndverkere, men opptrer kun som prosjektledere. Vi har imidlertid langvarige forhold til alle våre underleverandører som gjør at vi kan bruke forhåndsavtalte priskalkyler til konkurransedyktige priser.

"Som avtalt" betyr: Avtalt leveranse til avtalt tid, avtalt kvalitet og avtalt pris

Én kontaktperson

Mossebedriften har et stort kontaktnettverk i Norge og ordner alt fra søkeprosess til ferdig resultat. Oppdragsgiver trenger bare å forholde deg til én person gjennom hele prosessen, enten det dreier seg om byggesøknad, rådgivende ingeniører, brannkonsulent, arkitekt, leietakertilpasninger og utførende håndverkere, samt samordning av det hele. Norskand Prosjekt AS innehar ansvarsrett i tiltaksklasse.

- Med lave administrasjonskostnader og høy arbeidsmoral, sikrer vi at du får et prosjekt ferdig til riktig tid og pris – som avtalt.

Nye G-Max i Jessheim Storsenter

Norske Gresvig er aktive i markedet og etablerer stadig nye butikker. Nå har de blitt én av Norskands viktigste kunder.

Utvidelsen av Jessheim Storsenter ble åpnet like før jul 2017, og en viktig del av senteret er Grevigs G-Max-butikk. Den er levert av Norskand Prosjekt, som ser frem mot et flerårig samarbeid med den norske sportsgiganten.

Optimale løsninger

- Vi inngikk en treårig avtale med Gresvig, og 2017 var det første driftsåret. Dette er en svært aktiv kunde, med mange nyetableringer og ombygginger. Det er morsomt å få være med på den skarpe konkurransen de har med andre sportskjeder i Norge, og vi håper at våre ideer og løsninger gjør at de lykkes. Det er viktig for oss alltid å kunne levere en optimal løsning tilpasset det enkelte butikklokale. Selv om innredning og planløsninger ofte kan se identisk ut for kunden, gjenstår det mange store og små detaljer som gjør at en butikk fungerer, sier daglig leder Pål Lien.

Bra start på 2018

Norskand Prosjekt har fått en god start på 2018 og skal i gang med flere oppgaver for Gresvig i løpet av inneværende år. Selv om fjorårets rekordomsetning vil bli vanskelig å nå, er det allerede kontrahert jobber for ca. 50 millioner kroner.

- Vi omsatte for 260 millioner i fjor og budsjetterer med cirka 200 millioner i år. 2017 ble helt ekstraordinært, men vi blir ikke sittende på kontorene i år heller. Kundene er aktive og vi har nok å henge fingrene i.