Betjener ni kommuner hele døgnet

De er Østfolds nest største taxisentral, og utfører alt fra persontransport til pakkelevering. Og er gode samtalepartnere!

De er Østfolds nest største taxisentral, men dekker enorme områder som strekker seg over ni kommuner, og utfører alt fra persontransport til pakkelevering. Og er gode samtalepartnere!

Østfold Taxitjenester AS betjener Askim, Eidsberg, Hobøl og Spydeberg, Marker, Rakkestad, Rømskog, Skiptvet og Trøgstad. De tilbyr kundetilpasset persontransport for næringsliv, offentlig virksomhet og privatpersoner. I tillegg tilbyr de transport av mindre pakker.

Limet i samfunnet

De dekker store områder med 24-timers service 365 dager i året.

- Vi er litt som nærbutikken, for noen er vi en del av deres sosiale liv. Det er jo på bygda de fleste kundene våre er, og de forventer at vi er der, enten de trenger hjelp midt på dagen eller to om natten. Vi blir limet i et samfunn som ikke har så mye annet av transport å velge mellom. Men selv om vi er på vakt hele døgnet, er vi ikke subsidiert, og hva fremtiden bringer vet vi ikke. Det står og faller på hva politikere og kommunene kommer frem til, forklarer Sigbjørn Julien, daglig leder i Østfold Taxitjenester AS.

Stort ansvar

Bedriften har syv ansatte i administrasjonen og er den nest største taxisentralen i Østfold med 46 biler. Her følges boka og reglene nøye, og de var de første i Europa som ble ISO 39001-sertifisert. Men de opererer i et marked med stor konkurranse.

- Konkurranse er bra og sunt, men da må det skje på lik linje og etter de samme reglene. Men med pasient- og pt-transport, vanlig kjøring, til flyplass og pakkelevering må vi forholde oss til mange plikter og regler som andre slipper unna. Vi er også, sammen med Halden, de to eneste som er maksimalprisregulert i Østfold. I tillegg kommer jo piratkjøringen og andre typer kjøring som undergraver en lovlig næring.

De fokuserer på å gi god service, og det å være tilgjengelig i alle ni kommuner, og satser på mange år med hyggelige kjøreturer og koselige samtaler fremover.