Ekspanderer raskt etter flytting til Romerike

Logistikkaktøren NBT ekspanderer raskt etter at de valgte å flytte fra Lindeberg til Frogner.

Driftssjef Michael Røtvold og daglig leder Christian Narmo med læskende juledrikke på vei ut i butikkene.

NBT flyttet fra 600 kvadratmetre på Lindeberg i Oslo til 2 500 på Frogner. Så plusset de på 3 800 til i enda et bygg på Berger, og nylig sikret de seg ytterligere 15.000 kvadratmeter i et nytt bygg som ferdigstilles i 2023. 

NBT er med andre ord rustet for vekst. De er i ferd med å ta kampen opp mot de store på transport og logistikksektoren. Selskapet som har sitt utspring i bibliotek-Norge har tatt steget over i ”business-to-business” Og vi snakker ikke om små skritt – sjumilssteg er mer dekkende.

Utviklingen i NBT har gått under radaren på mange, og selv om veksten er betydelig, er NBT fortsatt en liten aktør sammenlignet med giganter som f.eks Schenker og PostNord. NBT samhandler også med disse to. På områder der NBT har behov for det.

Stor, men smidig

Men med sine 13 terminaler rundt om i landet og med et nettverk av samarbeidspartnere også utover landets grenser, har NBT tatt puberteten i et jafs og blitt en voksen operatør på kort tid.
NBT tar seg av det meste som trenger transport. Fra brev og småpakker til volumer med stykkgods og partier. Og selv om veksten er stor, er NBT fortsatt en smidig aktør.

- En liten kunde hos de store, blir fort en stor og betydelig kunde for oss, sier Christian Narmo, som ble hentet til stillingen som daglig leder i selskapet fra sin posisjon som styremedlem.

Personlig preg

- Kundene får prege løsningene, som i stor grad blir mer kundespesifikke, slår han fast og poengterer at selskapets struktur gir samhandlingen med kunden et mer personlig preg.

Hos NBT er nemlig sjåførene ansatt, og kjøretøy og anleggsmaskiner er eid eller leaset. Det kjennetegner selskapet som her skiller seg fra sine konkurrenter som gjerne benytter innleide sjåfører.

Dermed treffer kundene som regel den samme sjåføren som sist, noe som gjør vekslingen smidigere, ofte også hyggeligere. Kundene setter pris på dette, og NBT ser på dette som et av sine viktige konkurransefortrinn.

Største shuttleanlegget

NBT har 115 ansatte på sine lønningslister, og med sorteringsanlegg i lokalene på Fjellbo og «shuttle-robot» i anlegget på Berger, er de solide operatører selv før mangedoblingen av arealer i 2023.
- Anlegget vårt her på Berger er et av de største shuttleanleggene i Norge, forteller NBT sin daglige leder. En robot henter bestilt pall fra en utilgjengelig plassering og arealene kan utnyttes mye mer effektiv. I tråd med tidens miljøtankegang.

Det er faktisk plass til dobbelt så mye på mindre av halvparten av arealene, men den nye Shuttle-Roboten på plass får vi vite.

Miljøfyrtårn

NBT er i gang med isosertifisering og virksomheten er godkjent som miljøfyrtårn. Det setter de i stand til å ta oppdrag der kunden er opptatt av miljø noe som preger transportbransjen i økende grad. 15% av bilene er dessuten elektrisk drevne, kan Christian opplyse.

- Den relativt ferske daglige lederen har tidligere jobbet i Norwegian logistics og har altså tatt steget over fra rådgiver til operatør på transport, logistikk og logistikkløsninger.

Skal vi dømme etter smil og humør under vår presentasjon, så trives han bra med den overgangen. Skal vi dømme etter utvikling av tall og bunnlinje er nok styret like fornøyd med det steget.

Fra røde til sorte tall

- Det er litt gøy at vi har snudd røde tall til sorte samtidig som vi har satset på rene og ryddige forhold, rene og ryddige biler og uniformer til de ansatte. Det gir de ansatte både en stolthet og tilknytning til den arbeidsplassen, hvor de tross alt tilbringer mye av sin tid.

- Trivsel er viktig og tydelighet gir resultater, sier Christian Narmo som ser at virksomheten på Romerike har vokst betydelig og kommer til å fortsette å vokse i tiden som kommer.


NBT AS

Fjellboveien 6, 2016 Frogner

  23 14 03 25

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.nbt.as

{/show}