KGH hjelper mer enn 14 000 firmaer

Det er fullt fart døgnet rundt hos KGH på Svinesund.

Hos KGH Customs Services er det åpen dør 24 timer i døgnet. Med 38 operative kontorer i 11 land og et nettverk som dekker det meste av Europa, hjelpes firmaer med rådgivning og alle papirer som er påkrevd for handel i utlandet.

Det jobbes helkontinuerlig skift på KGHs grensekontor ved E6 på Svinesund for å bistå i grensetrafikken. Flere tusen trailere er daglig innom KGH langs den norske grensen, og det er hjelp å få uansett hvilken grenseovergang transportørene står ved. 

- Alle våre kontorer i Europa er tilpasset den lokale trafikkflyten, og på Svinesund har vi åpent 24 timer i døgnet hele året rundt. Skulle du passere en grensestasjon på en helt annen kant av landet kan du uansett henvende deg til oss så hjelper vi deg, sier Kevin Hermansson, kontorsjef på KGH Svinesund.

Lang erfaring og bred kompetanse

KGH startet i 1963, da svenske Karl G. Hansson ønsket å finne smidige løsninger for å unngå lange køer av lastebiler på grensen mellom Norge og Sverige.

52 år senere er KGH ikke bare den ledende speditøren på grensen mellom Norge og Sverige, men er i dag den ledende grensespeditøren i hele Europa, og har 600 medarbeidere strategisk lokalisert i de viktigste havnene og på de største grenseovergangene. 

-Vårt mål er å gjøre det så enkelt og smidig som mulig for kundene, slik at de kan konsentrere seg om sin kjernevirksomhet. Med lang erfaring og stort fokus på kompetanse og kundebehov, kan KGH garantere høy kvalitet, tilpassede løsninger og personlig service, sier Monica Edquist, salgssjef ved KGH Customs Services' kontor i Halden.

Løser uventede utfordringer

Styrken med plasseringen direkte på grensen bidrar til økt forutsigbarhet for importører, eksportører og transportselskapene.

-Vi kan løse uventede problemer som eventuelt oppstår på stedet umiddelbart. Våre ansatte er alltid tilgjengelige, også om du på svært kort varsel trenger å få hjelp med varer inn eller ut av Norge. KGH sitter med trygge og godt utprøvde rutiner, som gir en sikker og effektiv grensepassering, sier Hermansson. 

KGH Svinesund sørger for raske og enkle løsninger på kompliserte problemer. 

-Vi har en veldig bred kundebase med over 14 000 selskap, som regelmessig benytter seg av våre tjenester. Store firmaer som Robert Bosch, Jøtul, Volvo, Komplett, LyondellBasell, Mester Grønn og Marine Harvest er blant våre kunder. Vi har også mange lokale og driftige entreprenører her i Østfold som kunder, sier Monica Edquist.