Med hjerte for Halden

HALDEN: Med en forretningsside som oser av lokalpatriotisme tar Halden Taxi mål av seg til å være haldensernes eget taxiselskap.

Turbussen til Halden Taxi levner ingen tvil om hvilken by den kommer fra. – Vi er superpatrioter, sier daglig leder Bent Skogli.
Turbussen til Halden Taxi levner ingen tvil om hvilken by den kommer fra. – Vi er superpatrioter, sier daglig leder Bent Skogli.

Med en forretningsside som oser av lokalpatriotisme tar Halden Taxi mål av seg til å være haldensernes eget taxiselskap. I tillegg til egen turbuss sørger 31 små og store taxier for at Haldens befolkning har et godt tilbud 24 timer i døgnet året rundt.

Halden Taxi eies av 15 drosjeeiere som alle har en ting til felles, nemlig at alt selskapet gjør skal være til det beste for Halden og haldenserne. Ifølge daglig leder Bent Skogli ønsker selskapet å være en motvekt til den stadig økende sentraliseringen.

– Vi er glad Fredriksten Festning sitter fast. Ellers hadde fylkespolitikerne flytta den også, sier Skogli, og er med det dypt inne i hjertet til selskapets kjerneverdi – å være haldensernes eget taxiselskap.’

Ett av virkemidlene var å kjøpe turbuss, profilere den med logoer og bilder fra byens største idrettslag og benytte bussen som en del av sponsorpakkene deres.

– Vi er superpatrioter. Gjennom bussen får vi virkelig vist oss frem, sier Skogli og forteller at bussen ikke bare er forbeholdt idrettslagene.

Her er alle grupper hjertelig velkomne. Etter flere år med stolte turbusstradisjoner i Halden, hvor Vaglen Tours var selve flaggskipet, ønsker Halden Taxi å dekke et behov hos haldenserne. Ifølge Skogli er etterspørselen etter busstransport stadig økende, men selv om Halden Taxi bare disponerer denne ene bussen sørger de alltid for at kunden kommer seg på tur. Det sørger godt samarbeid med andre operatører for. Skogli understreker at bussen ikke bare er forbeholdt haldensere. Kundene kommer fra hele fylket og det er kapasitet til flere.

Sponser alle

Halden Taxis patriotisme gir seg ikke bare utslag på bussdekoren. Selskapet er svært aktive på sponsorfronten og prøver å være med på alt som er lokalt. Skogli trekker frem russen som eksempel. I Halden får alle russebiler sponsoravtale med selskapet dersom de møter opp personlig og viser frem bilen sin og da Halden kommune ikke lenger hadde råd til å drive ferieklubb for kommunens barn i 2002 tok Halden Taxi utfordringen og sendte et trettitall unger til Liseberg.

– Vi trodde det bare skulle bli den ene gangen, men siden har vi sendt unger til Liseberg hver eneste sommer. I år, for 17. året på rad, var det 150 barn som fikk en alle tiders opplevelse, sier Skogli.

Regnskap

Halden Taxi driver også et eget autorisert regnskapsfirma som tar oppdrag for kunder fra fjern og nær. Kundelista inneholder alt fra elektrobedrifter til barnehager i tillegg til en lang rekke drosjeeiere fra hele landet. Selskapet har to regnskapsmedarbeidere og har kapasitet til flere oppdrag.

– Kundegruppa vår fordeler seg 50/50 på drosjeeiere og andre virksomheter. Vi tar oss av alle typer regnskap, avslutter Skogli.


Halden Taxi

Isebakkeveien 44
1788 Halden

69 21 32 00 / 69 17 55 94

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.