Positiv erfaring med el-varebiler

Moss Transportforum er inne på tredje året med testing av elektriske varebiler og erfaringene med de siste modellene er gode.

Elektriske varebiler trafikkerer ruter mellom Moss og Oslo hver eneste dag. Daglig leder Morten Nore, til høyre, sammen med Glenn og Jon Martin bak rattet, vil satse videre, men avventer utviklingen av elektriske lastebiler en stund til.

- Vi er inne på tredje året med testing av elektriske varebiler og våre erfaringer med de siste modellene er kun positive. Det sier daglig leder Morten Nore i Moss Transportforum.

I dag opererer transportbedriften fire elektriske Maxus varebiler i to størrelser. Begge kan laste 1000 kilo, og den nyeste kan også dra henger. Alle fire kjører daglige turer til Oslo, og med en rekkevidde på cirka 30 mil, passer de perfekt til dette.

Ønsker seg hydrogen

- Elbilene har fungert over all forventning. Vi kommer til å fortsette med varebiler og ha øynene åpne for hva som skjer innenfor elektriske lastebiler. Egentlig kunne vi ønske at vi fortsatte med Euro6-motorene, som er veldig rene, men vi innser vel at det toget har gått. Når det gjelder alternativ energi ønsker jeg at noen kunne fokusere mer på hydrogen enn på eldrift. Med tanke på batterivekt og lastekapasitet, vil hydrogen være å foretrekke. Håper noen tar tak i dette igjen, sier Morten Nore.

Følger utviklingen

Kraftprodusentene har lenge bedt elbileiere om å lade når det er billigst, gjennom såkalte smartladere, som kan styres som følge av øvrig strømforbruk. Når belastningen på nettet er lav, starter ladingen, mens den slås av når belastningen passerer et visst nivå.

- Det fungerer dårlig. Våre ladere kobler ut og inn hele tiden, som følge av annet forbruk på nettet, og vi har opplevd at ladingen ikke er fullført når bilene skal i gang på morgenen. Det betyr at vi må lade på vanlig måte, til andre tider og til høyere priser, sier Nore. Likevel tror han Moss Transportforum vil bli mer elektrisk i nær fremtid.

- Vi liker å ligge i forkant og vil også være langt fremme når det blir mulig med mellomklasse lastebil, for eksempel. Men normal kjørelengde må opp i minst 300 kilometer for at vi skal kunne satse på dette.

Service og assistanse

Moss Transportforum samarbeider med transportselskaper over store deler av landet for å oppnå optimale og miljøvennlige transportløsninger.

- Fordelen for kunden er at vi kan tilby et totalopplegg, der vi henter overalt og sørger for å bringe varene helt frem, uansett hvor det skal i landet. Vi bidrar også med mellomlagring, plukk og utsendelse når det er nødvendig. Poenget er at våre kunder skal ha én person å forholde seg til helt fra varene blir hentet til de ender opp på sluttadressen, sier daglig leder Morten Nore.

I tillegg til varedistribusjon og asfalttransport, er fortolling, spedisjon og megling av transport viktige tjenester. Markedet blir stadig mer krevende, og både store og små bedrifter trenger assistanse for å få sine vare frem. Det får de hos Moss Transportforum.


Moss Transportforum AS

  Vålerveien 157, 1599 Moss

  69 24 11 30

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.mtf.no

{/show}