Ramberg vil vokse i Østfold og Follo

Med sine imponerende logistikksentre på Langhus i Follo og i Sande i Vestfold står transport og logistikkselskapet Ramberg solid rustet i jakten på vareeiere på begge sider av fjorden som har behov for frakt i Norge.

Victoria Solberg, Caroline Spange og Marianne Skrede er tre av jentene du møter når du som kunde henvender deg til Ramberg. Enten det er på telefon eller til det solide anlegget på Fugleåsen i Langhus.

Med sine imponerende logistikksentre på Langhus i Follo og i Sande i Vestfold står transport og logistikkselskapet Ramberg solid rustet i jakten på vareeiere på begge sider av fjorden som har behov for frakt i Norge.

- Ja, vi ønsker å finne flere vareeiere i Østfold og Follo og i Vestfold og Drammen som har daglig behov for frakt i Norge. Primært stykkgods og alt fra pakker til flerkollipakker, halvpaller og pallegods.

Salgs- og markedssjef Thomas Lindland vet hva han vil og er tydelig på hva han ønsker. Og Ramberg står godt rustet for oppgaven. For kort tid siden konsoliderte de sine terminaler på Skedsmo og Langhus til Fugleåsen på Langhus med sine 8000 m2 og 65 porter og nylig flyttet Drammens avdelingen inn i et nytt logistikksenter på 15.500 m2  i Sande, like utenfor Drammen. I fjor etablerte de også egne avdelinger i Stavanger, Bergen og Trondheim. Anleggene er imponerende i sin størrelse, men sammenlignet med sine største konkurrenter er Ramberg-gruppen likevel liten og kalles gjerne ”den lille, smarte logistikkpartneren” Nå står Ramberg rustet for ytterligere vekst.

- En liten kunde er stor for oss

- Vi er en familiebedrift og det er vi litt stolte av, sier Kenneth Aasheim, driftssjef for godsterminalen på Langhus. Familien Ramberg er hovedeiere og har vært det siden etableringen i 1929. - Mens de vi kjemper mot, er statlige selskap, supplerer Thomas Lindland og sikter til Schenker, Postnord og Bring som de største konkurrentene. Sammenlignet med disse gigantene er Ramberg et lite selskap, men vi er tett på kundene, proaktive og lette å komme i kontakt med. En liten kunde er stor for oss, slår salgs- og markedssjefen fast.

Transport, logistikk og lagring

Ramberg har 27-32 biler på veiene bare fra Langhus. Anlegget her på Fugleåsen har ikke mindre enn 65 porter til bilene. I tillegg har konsernet eget datterselskap som utfører trekking av containere, trailere og vekselflakfrakt.
Med sine 12-13 nye distribusjonsbiler, kan Ramberg hente gods for landsdekkende frakt fra Sande til Brevik og fra Follo til Halden. Ramberg har kunder fra hele Østlandet og er representert i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Hele landet dekkes gjennom samarbeidsavtaler med godt etablerte partnere og godset kan til enhver tid spores over hele Norge.

- Vi frakter alt fra varmepumper til garn, men ønsker ikke enkeltforespørsler. Henvendelser fra en privatperson om transport en vei fra Fredrikstad til Karasjok takker vi pent nei til. Det er faste kontrakter med bedrifter vi er ute etter. Både i Østfold og Follo og i Vestfold, presiserer Thomas.

Miljøbevisst fyrtårn

Ramberg er norgesekspert på transport og logistikk, men miljøaspektet går ikke transportbedriften hus forbi. De er miljøfyrtårn og frakter gjerne gods på bane når forholdene ligger til rette for det. Miljøfokus, grønt skifte og CO2-avtrykk er noe som kommer mer og mer. Med større anbud og isosertifiseringer er det et krav og Ramberg har CO2-kalkulator på hver kunde fra neste år. Returbalansen påvirker miljøavtrykket og inngår i dette regnskapet. Og størst miljøgevinst er det å hente i samlast. For oss er det helt normalt, men det er et fokus som både er økonomisk gunstig og gir miljøeffekt, konstaterer Thomas Lindland, som er opptatt av utslippsfrie leveringer.

-Vi har el-varebiler i Stavanger, Trondheim og Bergen, konstaterer driftssjef Aasheim. Og straks også i Oslo, supplerer salgs- og markedssjefen i transport og logistikkselskapet Ramberg.


B.H. Ramberg AS

  Avd Langhus: Fugleåsen 5, 1405 Langhus

Avd Drammen: Orhusveien 1, 3070 Sande

  32 26 74 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.ramberg.no

{/show}