Ringstad Transport oppgraderer systemene

MOSS: Ringstad Transport tok i bruk avanserte styringssystemer i desember. Nå er de godt rustet til å yte service og informere i sanntid.

Befrakterne hos Ringstad Transport har hendene fulle med sterk vekst og nye styringssystemer. Bak Bjørn Tore Simensen ser vi fra venstre Martin Mikalsen, Rolf Aanonsen og Terje William Ringstad, som også er daglig leder.

Ringstad Transport i Moss tok i bruk nye og avanserte transportstyringssystemer fra 1. desember i fjor. Nå er bedriften godt rustet til å yte service og informere kundene om pakker og transporter i sanntid.

Mossebedriften hadde benyttet sitt tidligere system i mellom 15 og 20 år, og nå var tiden løpt fra alle mulige oppdateringer. Derfor ble det et totalt bytte, og selv om det dreier seg om en større investering, vil både bedriften og kundene tjene på det i mange år fremover. Ikke minst får kundene informasjon om det de ønsker når de trenger det.

Frigjør ressurser

- Det er mange integrasjoner som skal på plass ved en slik installasjon. Men nå kan kunder som tidligere måtte be oss om dagrapporter manuelt, logge seg på og hente ut det de trenger. Dette effektiviserer driften både hos kunden og internt hos oss. Nå frigjør vi ressurser til å gjøre andre oppgaver internt, og faktisk bli mer sosiale med både kunder og kolleger, sier Bjørn Tore Simensen.

Sterk vekst

Ringstad Transport har hatt en fantastisk vekst i 2017 og regner med at de nye systemene vil forsterke dette. En organisk vekst på 15 prosent i denne bransjen er bemerkelsesverdig. Ringstad har utviklet eksisterende kundeforhold, men også inngått nye avtaler med kunder de har jobbet målrettet mot over tid.

- Veksten har vært litt over forventning, men virker svært motiverende på alle.

Presis levering

- Vi har en filosofi om ryddighet og kvalitet i alle ledd. Vi har funnet vår nisje og har blitt skikkelig gode på løsninger som ikke er helt standard. Vi leverer alltid når vi skal på avtalt sted. For eksempel distribuerer vi alle kjøkkeninnredninger for Strai Kjøkken på hele Østlandet. Det betyr leveranse direkte på kjøkkengulvet eller på byggeplass, enten det er sentralt i byene eller til et gårds- og bruksnummer på fjellet, sier Simensen.

Stor pågang

Logistikkbedriften har i dag 11 ansatte i det lyse og moderne hovedkontoret på Årvold utenfor Moss. Derfra styrer befrakterne 50 biler som til enhver tid er ute på veiene.

- Pågangen gjør at vi søker en ny befrakter som kan hjelpe oss å holde trykket oppe, sier Bjørn Tore Simensen.

Ringstad Transport har stor pågang fra interesserte lastebileiere som ønsker å kjøre med Ringstadlogoen på bilen. Men nåløyet er ganske trangt.

- Vi stiller strenge krav til både personer og materiell og har fokus på å opprettholde vårt rykte som ryddige, pålitelige og kostnadseffektive.