Schenker på vei mot utslippsfri transport

Schenker er ett av de største transportselskapene i Norge, med over 1.050 ansatte og 28 lokasjoner i hele landet.

- Vi satser på fremtidens grønne transportsystemer sier Nils-Petter Buer i Schenker Norge AS.
- Vi satser på fremtidens grønne transportsystemer sier Nils-Petter Buer i Schenker Norge AS.

Schenker Norge er et av de største transportselskapene i Norge, med over 1.050 ansatte og 28 lokasjoner i hele landet. I vår region er de representert med egen terminal på Rolvsøy og jobber mot et grønnere transportnettverk.

I Oslo har de en terminal på Filipstad som i løpet av 2020 skal serve Oslo med 100 prosent el-dreven transport. Dette er Nils-Petter Buer, kommunikasjonssjef i Norge, opptatt av. Allerede nå kan Schenker tilby utslippsfri transport i flere norske byer gjennom betydelige investeringer og støtte fra Enova.

- Vi er markedsleder på landtransport i Europa, og med våre sjø- og flyprodukter gir vi våre over 14 000 kunder i Norge et totaltilbud på transport i innenlands og internasjonalt. Vi har daglige bilavganger til og fra hele Europa og Norge. Her på Alnabru har vi det største navet for våre tjenester, og vi jobber nå med spennende prosjekter innen utslippsfri transport, sier Nils-Petter Buer.

Filipstadterminalen åpnet 2019

Terminalen Oslo City Hub ble åpnet mai 2019. Målet er å tilby hovedstaden 100 prosent utslippsfri varelevering innenfor Ring 3, og dette skal videreføres i det ganske land. Bergen er allerede i gang, og flere byer står for tur. Selvsagt skal også Rolvsøytermnalen inngå i dette, og allerede har vi her egne ruter med elektrisk transport for enkelte kunder.

Filipstadtermnalen er den første terminalen i sitt slag i hele verden og en viktig del av miljølogistikken til Schenker.

- Schenker Norge AS er et fyrtårn innen denne teknologien, og når vi samtidig krever at alle større lastebiler skal ha Euro 6-dieselmotorer, begynner vi å se positive resultater av vår miljøsatsing. Investering i større elektriske lastebiler står for tur i 2020. Ved vår terminal på Rolvsøy har vi samme utviklingsplaner med hensyn til miljøtransporter. Som et viktig nav, ikke minst mot vår transport til og fra Sverige, er det viktig at også Rolvsøyterminalen blir grønn, sier Buer.

Transporten blir stille og synlig i transportbildet. De store lastebilene som går på diesel erstattes med mindre varebiler og varesykler drevet av el. Dette gir renere luft og mindre støy. Tilgjengeligheten blir også forbedret, da mindre varebiler og sykler kommer lettere fram til kundene. Etter oppstarten av Oslo City Hub er det oppnådd en reduksjon på 180 tonn CO2 per år i selve Oslo. Regnet om i trær, betyr dette at Schenker hver dag reduserer utslippet tilsvarende et tre.

Økende netthandel

- Med den økende netthandel og levering til privatpersoner vil behovet for pakkeleveranser øke drastisk framover. For oss er det viktig å kunne tilby levering rett hjem til forbruker, med en god fleksibel løsning. Vi leverer når det passer kunden. Vi handler nå alle typer varer på nett og behovet for å få dette levert hjem er økende. Vi tilbyr en løsning som gjør det enkelt å handle på nett og få varene hjem når det passer best. At Schenker er blitt en foregangsbedrift innen grønn logistikk får vi gode tilbakemeldinger på, og kundene er i økende grad opptatt av dette når de skal handle, avslutter Buer med.

 


Schenker Norge AS

Bjørnengveien 5
1664 Rolvsøy

22 72 74 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Klikk en emneknagg for å lese mer: