Stor pågang kan føre til kraftig utvidelse av lager

MOSS: Nye og eksisterende kunder gjør at Moss Transportforum vurderer 2.500 ekstra kvadratmeter i allerede høst.

Morten Nore og Moss Transportforum vurderer å utvide lagerkapasiteten med 2 500 kvadratmeter i høst. Det vil de i så fall løse ved å leie ledige lokaler i nabolaget.
Morten Nore og Moss Transportforum vurderer å utvide lagerkapasiteten med 2 500 kvadratmeter i høst. Det vil de i så fall løse ved å leie ledige lokaler i nabolaget.

Nye og eksisterende kunder gjør at Moss Transportforum vurderer 2.500 ekstra kvadratmeter i allerede høst.

– Vi har fått flere forespørsler, og prisnivået er blitt bedre. Det gjør at det kan være interessant å utvide fra dagens 4.500 til 7.000 kvm. Sammen med kaldtlageret på 3.500, får vi en samlet kapasitet på 10.000 kvm, sier Nore.

Han registrerer at stadig flere importører trenger bufferlager. Derfor er det nå aktuelt å se på lagring av landbruksprodukter som korn og gjødsel.

– Vi har fått noen forespørsler på dette, og har allerede godkjenning på lagring av matvarer i det eksisterende lageret og får det på det nye også. Dette passer dessuten greit inn i den bilstrukturen med større biler som vi bygger opp nå. Det nye lageret passer fint til big bag og pallelagring.

vekst for Hedmark og Oppland

De forholdsvis nye rutene fra terminalen i Moss til Hedmark og Oppland har økt kraftig den siste tiden. Nå går det biler daglig mellom destinasjonene.

– Det er opplasting her på kvelden og levering neste dag i de to fylkene. Rutene utvides hele tiden, og det blir stadig mer å gjøre, sier Morten Nore.

Økte med sju prosent

Sommeren har for øvrig vært en av de beste for Moss Transportforum noen gang. I løpet av første halvår har virksomheten opplevd en omsetningsøkning på syv prosent.

– Det har vært veldig travle dager og mye å gjøre hele sommeren. Vi har fått nye oppdrag fra våre faste forbindelser, men også en rekke bestillinger på enkeltoppdrag fra nye kunder. Det ga oss noen utfordringer med avvikling av sommerferien, men ved hjelp av fleksibilitet og innsats fra alle parter, klarte vi det. En økning på syv prosent de seks første månedene er vi godt fornøyd med. Mye av årsaken til økningen er nye IT-systemer som har gitt oss bedre oversikt og gjort oss mer effektive. Nå er vi i gang med enda et system, spesielt tilpasset massetransport. Her blir det mulig å legge inn alt fra timeforbruk til hms-relatert informasjon. Vi kan også kontrollere om dørene er låst når bilen forlates, og dette har med sikkerhet å gjøre, sier Nore.

Prøver ut alkolås

Moss Transportforum står i startgropa for et prosjekt med utprøving av alkolås i bilene de disponerer. I løpet av høsten skal slike låser prøvemonteres i enkelte biler for å se hvordan det fungerer.

– Vi regner med at det kommer et krav om alkolås fra myndighetene om ikke så lenge, så det er ok å være streng på akkurat den biten allerede nå, sier Nore.


Moss Transportforum AS

Vålerveien 157
1599 Moss

69 24 11 30