Tyske Osmo Nordic valgte Accelerator som logistikkpartner

– Accelerator AS utpekte seg som den beste løsningen med sin genuine interesse og store engasjement for våre behov. 

- Vi ønsker oss kunder som gjør at vi kan opprettholde et levende lager, slik som Osmo Nordic gjør, sier logistikkansvarlig og produktutvikler Martine Dørmænen i Accelerator AS.
- Vi ønsker oss kunder som gjør at vi kan opprettholde et levende lager, slik som Osmo Nordic gjør, sier logistikkansvarlig og produktutvikler Martine Dørmænen i Accelerator AS.

– Accelerator AS utpekte seg som den beste løsningen med sin genuine interesse og store engasjement for våre behov. Det sier daglig leder Atle Geir Fjeld hos tyskeide Osmo Nordic AS som nylig inngikk en treårig avtale med logistikkpartneren på Skjetten.

Fjeld er imponert over måten Accelerator AS på Skjetten håndterte forespørselen om levering av logistikktjenester.

 Osmo Nordic hadde ingen logistikkpartner da jeg tok over som daglig leder i april 2019. Jeg innså ganske raskt at vi som selskap ikke hadde tilstrekkelig kapasitet til å plukke, pakke og sende ut varer i henhold til krav og forventninger fra kunder. Det er ikke vår kjernevirksomhet å ivareta logistikk. Det er feil bruk av ressurser, og her lå det muligheter til å redusere kostnader. Vi måtte nemlig ansatt ytterligere en til to personer hvis vi skulle fortsette som før. Siden jeg i tillegg var ute etter høyere servicegrad og større leveringspålitelighet, ble noe av det første jeg gjorde som leder i bedriften å ta tak i denne tematikken, sier Atle Geir Fjeld.

Forhandlet med flere

Han utarbeidet raskt en forstudie på outsourcing av tjenestene, som han presenterte for de tyske eierne.

 De ga klarsignal med en gang, og da startet jeg jakten på aktuelle leverandører. I løpet av prosessen var vi i forhandlinger med fire leverandører, men på et tidspunkt leste jeg en artikkel om Accelerator i Næringsliv på Romerike, ble interessert og tok kontakt med dem, sier Atle Geir Fjeld. Det ble mange møter, men partene fant tonen ganske raskt.

Imponerte eierne

 Jeg lot meg imponere av engasjement og åpenhet fra daglig leder Erik Mørch og logistikkansvarlig Martine Dørmænen. De viste en genuin interesse for å få oss som kunde og la ned et betydelig arbeid for å lykkes. Blant annet utarbeidet de detaljerte flytskjemaer – og prosedyrer som visualiserte både fremdrift og kostnader. Våre tyske eiere som er opptatt av nøyaktighet og kvalitet ble også imponerte da de deltok på et av møtene hos Accelerator. Derfor inngikk vi avtalen som er i drift fra 1. januar 2020.

Osmo Nordic AS har sitt hovedkontor på Gardermoen og leverer tyskproduserte interiør- og eksteriørprodukter som er basert på naturlige og mikroporøse planteoljer og vokser. Oljene leveres både transparente og med fargepigment og er så snille mot omgivelsene at de er godkjent brukt i næringsmiddelsektoren og til barneleker. Produktene fremhever trestrukturen og gir en slitesterk overflate.

Positivt overrasket

 Vi er avhengig av gode it-systemer for å kunne holde et riktig lager, og den første tiden blir nå brukt til å finstille dette. Fortsatt er vi i en introduksjonsfase, men et stykke utover året vil vi kunne se hvor stort lager vi trenger av de enkelte produktene. Jeg er positivt overrasket av Accelerator, og allerede nå kan vi si at alt fungerer bedre enn forventet, sier Atle Geir Fjeld.

Fjær i hatten

 Accelerator er en mellomstor norsk logistikkaktør, og det var en fjær i hatten da en tysk eksportbedrift valgte oss som partner. Det er vi stolte av, sier daglig leder Erik Mørch i Accelerator på Skjetten.

 Vi lykkes best når vi bidrar til at våre kunder kan drive med det de er best på, og vi tar oss av deres behov for logistikktjenester. En slik avtale føler vi at vi har fått med Osmo Nordic. Nå sørger vi for transport fra fabrikken i Tyskland inn til lager hos oss, plukking, pakking og distribusjon ut til alle landets hjørner. Det er dette vi kan, sier Erik Mørch og logistikksjef Martine Dørmænen.

Viser trygghet

Det er et betydelig stykke arbeid når det skal utarbeides tilbud til nye kunder. Alle har ulike behov, noe som krever tett dialog, og Accelerator skal være fleksible slik at også våre kunder kan være det.

 Vi setter oss inn i kundenes egne selskapsverdier, og trenger å vite hvordan kunden ønsker å se ut mot markedet, hvilke behov de har og hva de forventer av oss som leverandør. Vi er en mellomstor aktør og setter alt inn på personlig kontakt, kompetanse, oppfølging og tillit. Til slutt ønsker vi å vise trygghet, bidra til gode prosesser og jobbe mot felles mål. De store aktørene sliter mer med dette, og derfor skal Accelerator aldri vokse seg ut av sin posisjon, sier Martine Dørmænen.

Levende lager

Osmo Nordic har nå blitt en av de fem store kundene på lager hos Accelerator. De passer perfekt til dagens drift, og er en type kunde logistikkbedriften ønsker.

 Selv om det kan høres rart ut, er vi selektive når det gjelder kunder. Vi ønsker ikke et dødt og statisk lager, men tar gjerne imot kunder som vil at vi bearbeider produktene vi lagrer. Vi drives av å kunne bistå kundene med ypperste kvalitet av logistikktjenester med personlig service og stor grad av fleksibilitet. Det er en drivkraft i seg selv og få være kundenes logistikkpartner, hvor vi kan bistå til en kompleks men fornuftig logistikk i flere ledd, sier Martine Dørmænen 


Accelerator AS

Lahaugmoveien 81, 2013 Skjetten

22 90 11 40

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.accelerator.noKlikk en emneknagg for å lese mer: